Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
"Avi, NO hipotequis amb el teu vot la meva generació. El teu nét"
11 mai 2006
Raons per dir no en el referèndum sobre la reforma d'estaut d'autonomia del Principat de Catalunya
RAONS PER DIR NO A LâESTATUT

1.NO, per dignitat nacional:
som una Nació i no podem acceptar que seâns imposi cap decisió presa des de les corts espanyoles en forma de Ley Organica.

2.NO, per coherència Democràtica:
el procés dâaprovació de lâEstatut ha estat un clar exemple dâimposició anti-democràtica, on la participació popular ha estat pràcticament nulâ¢la. Democràticament només es pot acceptar lâAutodeterminació com a mecanisme per a recollir la voluntat popular.

3.NO, per raons històriques:
LâEsquerra Independentista sempre sâha posicionat pel trencament amb el marc jurídic espanyol, per anti-democràtic, imperialista i contrari als interessos de les classes populars, per això ara estem en contra de lâEstatut que es vol votar en Referèndum a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), igual com ha denunciat políticament els Estatuts vigents fins al moment actual tant al País Valencià, les Illes o la CAC.

4.NO, perquè els Estatuts divideixen els Països Catalans, la Nació catalana:
hem pogut comprovar com durant 25 anys de vigència dels Estatuts no sâha avançat en lâarticulació dels Països Catalans, sinó que aquest marc legal ha servit per a dividir territorialment el País, impulsant des de les diferents instàncies de lâEstat espanyol un regionalisme letal per a la consciència i unitat nacionals.

5. NO, perquè és contrari als interessos de la majoria social dels Països Catalans:
no ens serveix aquest ni cap altre Estatut, ja que són textos per a regular les relacions i els interessos de les grans empreses i la burgesia, en general, dins de l'Estat, i no per a millorar les condicions de vida dels i les treballadores catalanes, sobretot els sectors més desafavorits (joves, dones, immigrats i gent gran. Ni amb finançament ni sense la classe política al servei del capital no està disposada a fer polítiques a favor de les classes populars.

6.NO, perquè hipoteca el futur de la llengua i cultura catalanes:
permet el secessionsime lingüístic i no estableix els mínims instruments per a la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes en un marc de creixent pressió de productes audio-visuals en dâaltres llengües i dâaltres referències culturals.

7.NO, perquè deixa els i les immigrades fora de la societat catalana:
per tal de poder integrar els i les nouvingudes, per a donar-los unes condicions de vida dignes i evitar que continuïn essent esclaus i esclaves del Segle XXI, cal que assoleixin els mateixos drets que la resta de treballadors i treballadores.

8.NO, perquè no permet la defensa del patrimoni natural:
no impulsa mesures de penalització i control sobre les activitats que destrueixen el medi. Es mantindrà la situació que ha romàs els darrers 25 anys, on sâha pogut observar com la depredació per part de les immobiliàries i un model econòmic productivista han incrementat la pressió sobre el medi ambient.

9.NO, perquè és un instrument al servei de lâEuropa del Capital i dels Estats: lâEstatut respon al model de descentralització que impulsa la UE, que deixa els Pobles i Nacions sense estat fora de les institucions i polítiques europees.

10.No, perquè, és lâúnica opció que pot aturar el SI.
Ja que lâopció del nul, malgrat que pugui ser interpretada en clau sobiranista, no pot aturar la reforma estautaria, i per tant reforça el SÃ?

AUTODETERMINACIÃ ÃS DEMOCRÃCIA
Independència, Socialisme, Països Catalans!

Extret de : www.endavant.org
diguemNO-color.gif
Per un âNOâ? autodeterminista i massiu al referèndum de lâEstatut: DIGUEM NO
(CUA) 2006-04-27
La Campanya Unitària per lâAutodeterminació ha decidit avui, dijous 27 dâabril, defensar el NO en el Referèndum sobre lâEstatut de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC), que amb tota probabilitat se celebrarà el diumenge 18 de juny.

Considerem que actualment hi ha una important part de la societat de la CAC en concret, i catalana en general, que vol superar i trencar amb el marc autonòmic que subordina i divideix el nostre País, i aquest sector té una excepcional oportunitat per a fer-se sentir el 18 de juny. Votar NO, en aquest context, és al nostre entendre lâeina més efectiva que tenim per tal que aquesta creixent conscència social i nacional es pugui expressar i plantar cara a la nova reforma de lâEstat que seâns vol imposar.

La CUA vol manifestar, en aquest decisiu i important moment, el seu suport i la seva voluntat dâadhesió a la Campanya DIGUEM NO, com a expressió més clara de la unitat de totes les persones i colâ¢lectius que treballem per lâAutodeterminació i contra els Estatuts de cara al referèndum de lâEstatut.

http://www.cupmataro.org/pdfs/prou_estatuts.pdf

http://diguemno.org/
Mira també:
http://www.diguemno.org/
http://www.autodeterminacio.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Avi, NO hipotequis amb el teu vot la meva generació. El teu nét"
11 mai 2006
amb cap tipus de vot hipotequeu les nostres vides i les dels que vindran més endavant.

només la anarquia aconseguirà que ningú domini ni planifiqui les nostres vides
Re: "Avi, NO hipotequis amb el teu vot la meva generació. El teu nét"
12 mai 2006
L'abstenció al referèndum a qui beneficia? L'abstenció només farà que l'estat espanyol i l'oligarquía regionalista catalana al seu servei planifiquin les vides dels ciutadans catalans. És aixó el que vols?
Sindicat Terrassa