Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : laboral : especulació i okupació
Aguijones sobre el elefante blanco del Raval
11 mai 2006
Es va tancar el Macba, com era inevitable:
meta volant del Footing contra el Mobbing
IMG_0189.jpg
Cap a la una del migdia del 29 de maig del 2006, sota un sol aclaparador, els i les participants en el Footing contra el Mobbing enfilen el carrer Ferlandina en direcció al nou objectiu, el Macba (Museu d'art contemporani de Barcelona), l'elefant blanc del Raval. De seguida s'aixeca la taula d'avituallament, i un megàfon convoca la gent cridant l'atenció amb les següents paraules:

_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu aixeca amb la seva ona expansiva tot de fronteres interiors.
_Aquest museu és un motor per a les polítiques d'apartheid econòmic, social i cultural. Apartheid econòmic perquè fa encarir el preu de la vida al barri. Apartheid social perquè expulsa la gent que no encaixa a l'aparador. Apartheid cultural perquè criminalitza les expressions culturals dissidents, crítiques o insubmises.
_Aquest museu és una màquina de mobbing, de violència immobiliària i urbanística.
_Aquest museu precaritza les seves treballadores.
_Aquest museu fa pudor.
_Aquest museu es pensa que amb la seva esquizofrènia confondrà la nostra acció política. Però no serà així. ATENCIÓ! Tothom, amb les vedets, Atac Psicòtic al Museu de la Precarietat Contemporània!

Llavors, la multitud, amb el megàfon, les vedets i dues sueques d'incògnit al capdavant es llencen contra la porta principal amb crits de guerra com KAMEAME!!aaahhh!! i d'altres, creant un moment de confusió que va ser aprofitat per fer un: txaca-tancat el museu! S'acabava de tancar la porta principal amb un candau a prova de cisalla i de segurates precaritzats. Tot seguit dos individus camuflats van penjar una pancarta on deia: (i) Tancat per mobbing i precarietat.

La multitud va esclatar en un clam d'eufòria. Al cap d'un moment el megàfon va convocar a un ràpid moviment tàctic de retirada.

Atenció atenció, totes i totes, retirada cap a la taula d'avituallament!

Aquest ràpid moviment va costar una mica atesa l'eufòria desencadenada, però al final tothom va fer cap.

Ara, Ball de Desinfecció, mans enlaire, totes juntes, per favor, vinga, ens treiem les puces precàries del gran elefant blanc del raval!

Es va produir un gran rebombori, amb tota la gent molt junta, com si es volgués ocultar alguna cosa. S'abocaven ampolles d'aigua sobre la gent, se'ns ruixava amb difusors mentre les cares no ocultaven l'alegria. El megàfon va proclamar:

Hem tancat el Macba, avui hem tancat el museu.
El tanquem per reformierdisme.
El tanquem per generar mobbing, per produir precarietat i violència.
El tanquem pel seu propi bé. Perquè s'ha de transformar o destruir.
El tanquem per no haver-lo de cremar.
Vinga marxem!

Quan ens vam tornar a dispersar, les sueques i els camuflats havien desaparegut. Tot seguit vam reprendre el Footing pels circuits de la violència immobiliaria i urbanística del centre de Barcelona.
Mira també:
http://blog.sindominio.net/blog/ctrl-iando
http://www.footingcontraelmobbing.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aguijones sobre el elefante blanco del Raval
11 mai 2006
tancar un museu és de nazis
Sindicat