Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Text de l'Estatut que se sometrà a Referendum el 18 de Juny
11 mai 2006
http://www.vilaweb.cat

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1877711

http://forums.vilaweb.cat/www/enquestes/resultats?enquesta=810230&p_edic


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=1877865
Text de l\'Estatut que se sometrà a referendum.pdf
Aqui us deixo el text complet de l'estatut que se sotmetrà a Referendum el dia 18 de Juny. El publica avui Vilaweb. Jo me l'he llegit una mica per sobre i sense haver aprofundit en tots els apartats (només he aprofundit en aquells que em resultaven més interessants o que parlen de realitats que em queden pròximes), hi ha motius més que de sobres per votar NO sense cap por.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Text de l'Estatut que se sometrà a Referendum el 18 de Juny
26 mai 2006
Es nota que te l'has llegit per sobre...Que t'has lleguit la portada??? Creix el finançament en infraestructures durant el proxims 7 anys equiparant-se a la aportació que realitza catalunya al P.i.b estatal,la llengua s'equipara a l'oficialitat del Castella, els dret civils que garanteix tenen mecanistes garantidors (consell de garanties estatutaries i TSJ de Cat.)Dona l'atribució de gestió dels Ferrocarrils de rodalies, de ports i aeroports i a més incorpora la proposta popular de reforma estatutaria (300.000 signatures).Aixo vol dir que si el poble de cat. vol reformar l'estatut ho podra fer en qualsevol moment sempre que presenti aquestes 300.000 signatures, cosa que ara es totalment impossible pq nomes ho pot plantejar el Parlament de Cat o el govern de l'estat esp. Jo voto "si". es un avenç i millor que quedar-nos on estem. A més de donar motius pel si pregunto pel motius del "no", perque fins ara m'he trobat amb el silenci del que aposten pel no.Alguns d'ells fa un més deien si o nose.S'els ha menjat la llengua el gat???
Re: Text de l'Estatut que se sometrà a Referendum el 18 de Juny
26 mai 2006
Quin respecte que em fa quan s´escolta que creixerà el finançament en infraestructures...a que destinran els diners els polítics al quart cinturó, a més autopistes,a linies d´alta tensió, o potser a fer una nova central nuclear? perque això, d´alliberar.nos de les autopistes de peatge no crec que ho facin ja que s´haurien d´enfrontar amb la nova gran multinacional catalana Abertis.Tant se val, menys infraestructures i més medi ambient carai ! pel que fa a la llengua, doncs ja era hora han calgut 25 anys de democràcia perque a l´estatut es reconeixés que el català i el castellà tenen els mateixos drets i deures, encara que aquest forma de bilinguisme asimètric ja sabem el que suposa, és una fase de la substitució lingüistica en paraules fines, i del genocidi cultural, en paraules majors. Guuuau amb l´estaut ens transpassen la renfe, molt bé, ara anirem a treballar en llaunes de sardines a costa de la generalitat, tot un èxit. A més, aquest estatut no dona competències a les institucions per convocar referendums per consultar a la ciutadania sobre diferents temes, en això la democràcia participativa no avança gairebé gens. Doncs no sé que votaré, però t´asseguro que no votaré si perque les meves classes dirigents m´ho estiguin demanat, a més d´una forma que ratlla l´absolutisme d´altres segles (tot per al poble però sense el poble). Els motius del No són raonats i molt concrets, només cal que els mitjans de comunicació autonomics deixin de censurar la postura de la gent que desde l´esquerra transformadora votarà No. Anims amb el No!
Sindicat Terrassa