Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : immigració
4 mesos sense justícia (operació xakal )
10 mai 2006
Avui 10 de maig de 2006 es compleixen 4 mesos de la operació antiterrorista que es va dur a terme a la capital del garraf,a vilanova i la geltrú,en què 18 persones veïnes de la vila van ser detindudes amb l'acusació de pertànyer a una cèl.lula terrorista d'àl.lqaeda. Després de 4 mesos encara queden 14 persones empresonades a diferents presons de l'estat espanyol.
0000004674[1].jpg
concentracio.jpg
roda de premsa.jpg
AVUI DIMECRES 10 DE MAIG EL COMITÉ DE SUPORT ALS DETINGUTS I FAMILIARS ENS CONCENTREREM A LES 20.30 HORES A LA PLAÇA DE LA VILA DE VILANOVA I LA GELTRÚ.




NO AL GUANTÃ?NAMO GLOBAL!

IMMIGRACIÓ NO ÉS TERRORISME!

recordem que el comité de suport als efectats i efectades per l'operació xakal està format per:
familiars i amics dels detinguts
assemblea de joves de vilanova i la geltrú ( cajei)
Endavant-vilanova
cup
Ithran (associació cultural catalana-amaziga)


El passat 10 de gener, 18 vilanovins de religió musulmana van ser detinguts sota Llei Antiterrorista acusats de formar part d’una xarxa de terrorisme islamista. La notícia va causar un gran enrenou, ja que els mitjans de comunicació van publicar els noms i cognoms i les fotografies dels detinguts sota l’acusació ferma de terroristes, saltant-se la presumpció d’innocència. En les setmanes que van seguir aquesta operació judicial sense fonaments i arbitrària, a Vilanova i la Geltrú es van viure escenes racistes de tota mena. Avui en dia 15 d’ells continuen empresonats, en règims d’aïllament i alta seguretat, sense acusació concreta i sense cap mena de prova contra ells.

Per això, el Comitè de solidaritat amb els detinguts en l’operació Xacal, format per diverses entitats locals i persones a títol individual, demanem:

- Que es respecti la presumpció d’innocència dels detinguts i es corregeixi l’atac que han patit a la seva imatge pública i honor personal per part dels mitjans de comunicació.

- Que no es relacionin els termes àrab ni musulmà amb terrorisme, ni que es promogui de cap altra forma l’enfrontament racista en la societat.

- Que els detinguts tinguin un judici JUST i RÀPID, i que si no es té cap mena de proves, se’ls deixi en llibertat immediatament.

- Que es derogui la Legislació Antiterrorista, que permet detencions arbitràries, empresonaments injustificats per llargs períodes (fins a quatre anys sense proves en contra) i empara i justifica la tortura.



Per tot això, i en motiu dels quatre mesos que porten els nostres veïns a presó, convoquem a tota la ciutadania vilanovina i d’arreu a signar el manifest de suport i a sumar-se a la manifestació per la recuperació dels drets i les llibertats civils de tots i cadascun de nosaltres.



MANIFESTACIÓ, DISSABTE 13 DE MAIG A LES 18:00 hores, PLAÇA DE LA VILA.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat