Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Judici per les detencions al consulat francès
09 mai 2006
Judici per les detencions al consulat francès
El pròxim 10 de maig es celebrarà el judici contra les 5 persones que vam ser detingudes desprès de finalitzar una concentració davant el consulat francès el 12 de novembre, per tal de denunciar la detenció i persecuació racial de centenars de persones durant la revolta en els barris marginats de França.
Desprès de desconvocar-se la concentració, al carrer Pelai una furgona d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra van aturar a un grup de persones que ja marxavem cap a casa. Quan van arribar reforços policials van agafar a 5 persones i entre cops i empentes ens van anar ficant dins les furgones, arribant inclòs a deixar sense respració a un dels detinguts, agafant-lo pel coll. A un altre dels detinguts, en el trasllat a comissaria, el van donar un munt de patades i cops de puny, deixant-li marques a diferents parts del cos.

Inicialments ens acusaven d'un delicte d'atemptat a l'autoritat, desobediència i resistència. Aquella nit vam sortir en lliberat amb càrrecs, sense haver declarat ni a comissaria ni als jutjats. Ara ens enfrontem a un judici en el qual el jutge ha rebaixat les acusacions, passant d'un delicte a una falta. Sembla ser que el jutge no s'ha cregut les acusacions dels mossos que deien que havíem ferit alguns agents, sense presentar cap prova que ho demostrés.Tot i la rebaixa de les acusacions, ens temem que hi haurà una sentència en la que com a mínim haurem d'afrontar multes injustes.
Nomès dir que aquest és un altre cas d'abús d'autoritat policial, en la que sense que hagués passat res greu a la concentració, els mossos, en la seva primera actuació a Barcelona, va detenir-nos amb l'objectiu d'amenaçar als moviments socials compromesos en les lluites contra les injustícies del sistema. Per tant, considerem que estem patint un judici polític.

Us convidem a que vingueu a la concentració que es farà el proper dimecres 10 de maig, davant els jutjats de Lluís Companys, a les 10'15h, per donar suport als encausats i per demostrar un cop més que es podran inventar acusacions per detenir-nos o empresonar, però que mai podran canviar la nostra manera de pensar.

Si voleu ajudar-nos econòmicament, ho podeu fer a: 2013 0281 14 0201153420 Caixa Catalunya

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat