Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
El nou documental sobre Veneçuela rep 4.000 visites en una setmana
09 mai 2006
El primer documental realitzat pel periòdic L'Avanç, que tracta sobre la realitat de Veneçuela, està rebent un important fluxe de visites a una setmana d'estrenar-se a la pàgina web de Pluràlia TV. La continuada actualitat dels canvis bolivarians i la suma de Bolívia i Evo Morales a l'aliança llatinoamericana on es troba Chávez, junt a l'absoluta manipulació i silenciament de fonts independents i alternatives, potser siguen l'explicació a un nivell tan elevat de visites.
iadentro.jpg
ibreak.jpg
ichav.jpg
L'Avanç

Gravat al 2005, âUn mundo por ganarâ? aprofita la presència a Veneçuela de 15.000 joves de 140 països per preguntar pel suport a la revolució bolivariana i lâimpacte a la resta del món. Analitzant el procés sociopolític el documental mostra lâaltra cara de la realitat veneçolana que el grans mitjans han ocultat a lâopinió pública mundial.

El documental mostra parts del 16é Festival Mundial de la Juventud y los estudiantes, del Congreso Continental Bolivariano, així com del Festival Internacional de Hip Hop que es va celebrar a Caracas el 2005. La majoria dâentrevistes i imatges estan gravades a diversos barris de Caracas, però també hi ha una breu seqüència a lâEstat Amazonas, a lâinterior del país.

El documental sâinicia amb una presentació dâalgunes de les delegacions internacionals del Festival i amb part del discurs inaugural dâHugo Chávez en el qual es comença a sentir part del pensament bolivarià. Tot seguit es passa a fer un breu repàs de la història recent: els 40 anys de bipartidisme i la massacre del Caracazo fins la victòria electoral bolivariana i el colp dâEstat del 2002. Una sèrie dâentrevistes a joves estrangers i veneçolans desenvolupa el contingut central del documental. Es mostra i sâexplica el paper de la cultura juvenil en el procés de canvis. El Festival de Hip Hop que va reunir grups de rap, break i graffitti combatiu presenta una realitat poc coneguda de la música urbana global. Els mitjans de comunicació mereixen capítol apart i són analitzats per periodistes i joves estrangers que denúncien lâús del poder mediàtic per manipular lâopinió pública mundial. Els projectes de desenvolupament social i la seua dimensió llatinoamericana es plasmen a les missions Barrio Adentro i Milagro. Lâescriptor i analista veneçolà Luís Britto García va situant dins el seu context social i internacional cadascú dels temes, lligant les problemàtiques locals amb una perspectiva mundial.

Es pot veure ací:
www.pluralia.tv/unmundoporganar

www.lavanc.com
Mira també:
http://www.pluralia.tv/unmundoporganar
http://www.lavanc.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El nou documental sobre Veneçuela rep 4.000 visites en una setmana
09 mai 2006
Fan molta falta documentals com aquest per a fer comprendre a tots que l'intoxicació permanent del mitjans de comunicació estan tergiversant l'història dels Pobles de Llatinoamérica i els nous Moviments Revolucionaris, mostrant una caricatura racista i euro-céntrica per tal de defendre interessos económics de Multinacionals com ara Repsol, Telefónica,BBVA etc...
Contra els Polanco i tots els manipuladors : mireu el Documental.
Sindicat Terrassa