Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
L'encant de la utopia
09 mai 2006
triangle-esperanto.png
1_Triangle_060424.pdf
Triangle_060424.pdf (422,68 KiB)
Aquí us deixem aquest article aparegut a El Triangle parlant del moviment esperantista, per la fraternitat internacional i el respecte de totes les llengües i cultures del món.<br><br>
<center><img src="http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/12/triangle-esperanto.png;></center><br><br>

<a href="http://barcelona.indymedia.org/usermedia/application/9/Triangle_060424.p;>Descarrega't el fitxer pdf ací.</a>
Mira també:
http://www.esperanto.cat/kej

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'encant de la utopia
09 mai 2006
Ens respectem tan els uns els altres que hem d'evitar que ens podem entendre de cap manera. Aíxina volem cumplir amb el destí diví de dominar-nos els uns als altres. Lloem la llengua com instrument de dominació, per això lloem l'esperanto, perque no el parlarà mai tothom. Amen.

Mossen Reixach.
Re: L'encant de la utopia
09 mai 2006
L'objectiu no és que el parle tothom, simplement que siga oficial i una alternativa que es puga fer servir a l'ONU, Europa, Empreses, Escoles, Universitats...

Simplement aixó, una opció més. Que deixe d'estar perseguida, perquè és una molt bona opció.

No conec a cap esperantista que vullgui que tothom parli l'esperanto, precisament el que es vol és que tothom parli la seua pròpia llengua i, si vol, l'esperanto com a pont entre nacions i pobles diferents.

N'hi han molts prejudicis encara contra aquesta idea, i precisament és una ecuació matemàtica perfecta: Quan menys els conèixen, més l'infravaloren. Fixa't i veuras.

L'UNESCO ja l'ha fet oficial. L'Unió Europea té observadors de la llengua. A veure quan donen el següent pas.

"Cap llengua és més important que altra.
Cap cultura mereix més respecte que altra."
Re: Darrere de tota llengua existeix una cultura i una manera de pensar.
09 mai 2006
Portem milers d'anys impossant-nos banderes, territoris, formes de vida i llengües, agredint a pobles veïns, inventant-nos històries i supersticions per tal d'exagerar el patiment del nostre poble, creant guerres i argumentant-les mediàticament, mentint al ciutadà pasiu, invertint en armament i no en temes socials, creant confusió social, creant xenofòbia, sembrant racisme i discriminació a pobles. Vivim en un constant estat de violència institucionalitzada.

És molt difícil que ara, una persona es planta, i vol donar-li la volta al joc.

I la resta, com borregos que nomès viuen dins de la caverna (llegiu l'obra de Platon i flipeu de l'actual que és el seu missatge) nomès insulten als que, d'una manera pacífica i amb bona intenció, anuncien una altra realitat que fins ara no s'havia parlat.

Si tenim un codi universal per internet (html), un codi internacional de circulació (tràfic), un codi internacional de trasferència (TCP), fins i tot una moneda comú a Europa... com no podem tindre una llengua comú que serveixe de pont entre pobles amb diferents idiomes? Sortim de la caverna!!!

I ara obririem un altre debat: "La humanitat, progresa?" però no és aquest l'espai convenient, sinó el de parlar sobre la Integració a La Plana de gent d'altres pobles i realitats, sobre la multiculturalitat que promovem alguns o l'homogeneitat de les cultures per part de la cultura de l'imperi (la saxona, actualment).

De veres aquesta gent no veu relació entre la situació econòmica i militar dels Estats Units d'Amèrica i les classes obligades d'anglès a totes les escoles? Com es pot ser tan cec?
Re: Abajo las fronteras
09 mai 2006
Muy bueno.
Ayer alguien publicaba aquí http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/256023/index.php
Re: L'encant de la utopia
10 mai 2006
doncs jo estic d'acord amb els esperantistes. s'ha d'evitar que sigui l'anglés la llengua imperial de comunicació entre pobles, i precisament no hi ha res millor que l'esperanto, que tot i que té unes arrels bastant obtingudes de llengües eslaves, és com un codi obert, de manera que es pot fer evolucionar la llengua i anar-la modificant, de manera que apareguin molts "esperantos" (ja n'hi ha varis), i després es podrien unificar en un de sol. Penso que és important tot aquest procés per dos motius: per fer que reculli sensibilitats de tots els pobles del món i les seves respectives sensacions i segon, perquè és naturalitzi, esdevinguent una llengua més propera al homa. De manera que acabaría essent una llengua de tothom i de ningú. Aixó crec jo vaja. salut!
Sindicat Terrassa