Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
Comunicat d'Endavant en motiu de la creació del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), com a resultat del procés de confluència entre la Coordinadora d'Estudiants deels Països Catalans i l'Alternativa Estel.
Comunicat d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)

En motiu de la creació del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) aquest passat cap de setmana a Sueca, des d’Endavant (OSAN) volem felicitar Alternativa Estel i la CEPC per la tasca duta a terme durant els darrers anys que ha portat a la creació del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ( SEPC).


Ens enorgullim de la finalització d’aquest procés de vertebració del moviment estudiantil de l’Esquerra Independentista en el que surt resultant una organització referent per a tot el moviment i amb representants arreu del país.

Felicitem els i les militants la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans i de l’Alternativa Estel per haver portat a terme aquest camí de manera madura i sempre mirant en bé de la lluita dels i les estudiants per la construcció d’un ensenyament popular des d’una òptica independentista i d’esquerres.

Animem el SEPC a mantenir la línia seguida per les organitzacions precedents que les han portat a ser referencials internacionalment pel seu rigor i constància davant les agressions que pateix l’ensenyament públic català, tant davant les reformes dels Estats francès i espanyol com per part de les administracions supranacionals.
Cal que es continuï la lluita contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior que esdevé un esglaó més en el desmantellament dels serveis públics i el seu procés de privatització.

Alhora, pensem que és vital que no defalleixi la lluita socio-política als centres d’ensenyament. És molt important que el SEPC mantingui la tradició de portar les reivindicacions del carrer a les aules, un espai on cal despertar l’esperit crític dels i les joves, portant aquelles lluites amb les que compartim i ens solidaritzem en el sí de l’Esquerra Independentista.

Finalment, declarem que entenem que aquest procés és un pas molt important pel moviment independentista i socialista dels Països Catalans, un exemple del camí que ha de seguir el nostre espai polític cap a la vertebració d’objectius i metodologies dins un referent organitzatiu.

Per tots aquests motius, felicitem i animem els militants del SEPC així com a tots els estudiants del país a mantenir la lluita per un ensenyament públic, català , popular, anti-patriarcal i de qualitat a les diferents jurisdiccions dels Països Catalans.

La lluita és l’únic camí!
Independència i Socialisme!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Països Catalans, 04 de Maig del 2006
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
Moltes gràcies ... jeje

Bon comunicat !
Amunt el SEPC
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
Presentació del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), arran de la fusió de les organitzacions estudiantils Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC).

DIA: Dimarts 9 de Maig
HORA: 11:30 hores
LLOC: Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions -CIEMEN- (C/Rocafort 242 bis) Barcelona

Presentarem el nou sindicat d’estudiants SEPC, l’única organització estudiantil que té presència a les 14 universitats públiques del país des de Perpinyà fins a Alacant i a més d'un centenar d'Instituts d'Ensenyament Mitjà.

Us convoquem a la Roda de Premsa que es celebrarà el proper dimarts 9 de Maig a les 11:30 al CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions) (C/Rocafort 242 bis) on ens presentarem públicament.

En aquesta Roda de premsa també aprofitarem per presentar les mobilitzacions que es duran a terme el proper dia 11 de Maig al llarg del País en motiu de la jornada de mobilització estudiantil europea.
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
Tant que aclameu a la política d'unió de l'esquerra independentista, perquè us manteniu al marge de maulets o només hi coincidiu a les manifestacions?
La unió fa la força. Endavant amb el SEPC!
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
endavant és una organització politica .... maulets una organització de joves ..... no entenc ....
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
Com diu mmm Endavant és una organització política i Maulets una juvenil; en tot cas han de ser Maulets i la CAJEI les que mutuament es comencin a apropar.
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
I que es comencin a fusionar Endavant i l'MDT...
...i la COS i la CSC...
...i Alerta Solidària i tota la sopa de lletres de col.lectius antirepressius...

UNITAT EN LA LLUITA!
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
l'MDT en sembla que poc pinta ja...no se'ls creu ningú

No crec que hagin de ser considerats com a agent interlocutor vàlid, cosa que no passa amb els Maulets, la CAJEI o el Sindicat
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
08 mai 2006
I la resta?

Endavant, Terra i Llibertat, PSAN, Estat Català, CCSI...

Maulets, CAJEI...

Alerta Solidària, Rescat, Colectius Antirrepresius locals...

COS, Intersindical CSC...


Felicitats per la creació del SEPC; AMUNT ELS/LES QUE LLUITEN!!!
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
09 mai 2006
actualment ja hi ha lluita unitària, una mostra nés les campanyes, tipus CUA, Diguem NO, i les lluites locals. És així com es comença, i no des de les direccions, i és així com ho ha fet la CEPC-AE, treballant conjuntament durant més d'un any!
No tinguem pressa, el que cal són passos curts i reals, no fusions des de les direccions a l'estil MDT dels anys '80, el fracàs ja ens el van demostrar ells! amunts els que lluiten!
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
09 mai 2006
al "????", Estat Català ja porta molts anys estàn molt lluny del moviment i em sembla que sería millor no tocar el tema, que moguin fitxa ells, alguna cosa van fer malament si tenien al cap davant qui tenien i alguna cosa hauràn de fer per donar a entendre que han cambiat, si és que ho fan.

Segurament la Maria té raó, però al marge del desprestigi que pugui tenir la MDT, aquesta s'ha volcat en les CUPs, i aquestes, respecte d'OSAN-Endavant, alguna cosa hauràn de fer. Certament existeixen els àmbits de lluita unitària. Ara que sembla que creix i va a l'alça el saber la necessitat d'aquesta consciència potser es moment d'acostaments, però sense presions ni preses, no fós cas que un mal pas fós un pas enrere.

per cert! que és la COS i la Intersindical CSC?

Terra i llibertat no s'haurien d'acostar més aviat a Alerta Solidària?¿ en fi, hi ha col·lectius que no conec.

Salut, unitat, revolta i peus a terra!
(quantes coses ;) )
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
09 mai 2006
PD. m'he deixat de dir que aixó és perqué els militants estàn madurant i a més d'aguantar mentres arriba nova gent a les organitzacions estàn madurant, i no hi ha res més positiu que aixó pel creixement. Són tant necesàris per la lluita els gats vells com els esperits joves que agafen el cor amb el puny.
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
09 mai 2006
gats vells al mov indepe? jaja vells que aguantin al mov indepe hi han 4 .
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
09 mai 2006
per sort cada cop hi ha més.
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
10 mai 2006
jo agafo el cor amb el puny. si no no estaria a l'EI. el nostre paper no és fàcil. salut!
Re: Endavant (OSAN) davant la creació del SEPC
11 mai 2006
si realment valoressiu el procés unitari estudiantil independentista dels últims anys, la qualitat de la seva feina, el fet d'haver-se convertit des de fa temps en el referent nacional i un clar referent internacional, etc., haurieu de deixar de dir collonades, callarieu, us interessarieu per conèixer com s'ha aconseguit, en prendrieu nota i ho imitarieu. Ja em direu quina gesta és mantindre una merda de moviment durant no sé quants anys, fent el ridícul contínuament. A l'hora de fer el "gall" totes les organitzacions es posen a primera fila; a l'hora de treballar i volguer situar la pròpia feina i organització a la primera divisió de la lliga en la que es juga, s'esfuma tothom o se la fot tothom per la collonada de volguer sortir a la foto: tothom a l'EI sempre ha volgut sortir a la foto, no cedir en res ni perdre parceletes ridícules.
Té collons que es digui que la sepc és una qüestió de maduració del moviment o de la militància: precisament el seu èxit ha sigut la distància mental permanent cap al fracàs contínu del moviment i una diferent tradició de treball i qualitat humana!. Aquí les pomes que en tot cas han de madurar són unes altres, no l'estudiantil, que si està on està és perquè fa temps, anys i panys que ha madurat.
Sindicat Terrassa