Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Dos articles bonissims sobre el silenciament polític del NO als mitjans !!!!!
08 mai 2006
ELA observa. ELA afegeix: la campanya de la Gene sobre l'Estatut sembla una campanya pensada per fer riure. En un spot hi surt una iaia que els publicistes han vestit estil fashion: ulleres moderníssimes, faldilla texana estreta, blusa superfashionetis. A qui volen convèncer els amics del sí? A les iaies de Tortellà? A les iaies de Salt? O a les iaies amb casassa a Montjuïc i apartament dúplex a la Costa Brava?

Fa riure, la veritat. Veient això i observant les passions que desperten els polítics del sí (osset Iceta, central de fútbol fang Boada i enginyer Macias) tot fa pensar que l'autèntica batalla en favor de l'Estatut es lliurarà als mitjans de comunicació.

Avui era un dia excel.lent per adonar-se'n. A la ràdio tertúlies amb unanimitat albanesa i a la premsa escrita un assortit variat d'articles i editorials contraris a la punkie i undergraund ERC i favorables als cavallers salvadors del sí.

El sí bufa i rebufa en els mitjans, sembla que en tot el país no hi hagi cap defensor del no, deu ser massa atreviment, i aviat, ben aviat, veurem aparèixer posicionaments i manifestos i més posicionaments i manifestos de la cultureta, la industrieta, la paradeta i tota la xerrameca alliçonant-nos sobre la bondat del sí.

Aquest referèndum cada vegada s'assembla més al de l'OTAN, on ens deien "voteu sí, pel progrés, per la plena ocupació, per ser civilitzats i europeus i bla-bla-bla". Sense polítics solvents que es col.loquin amb el sí a l'Estatut, els seus avaladors confien en el paper decisiu dels mass media per bolcar la situació, i per demostrar que rere el no només hi ha l'apocalipsi, la degradació, les cavernes, el caos final. Però el calendari juga contra tots aquests sermonejadors de muntanya petita.

El calendari, ho diu ELA, ens anuncia l'adveniment del mundial de fútbol. I el mundial no són pas articulets, tertulietes, manifestets i altres intoxicacions. El mundial és un ventilador, una caixa de cervesa fresca i la voluntat que guanyi tothom menys el famós "combinado nacional". Seria millor que els partidaris del sí per comptes de confiar en els opinadors de rigor confiessin en fer grans festes amb pantalles gegants i happy hour. Llavors, potser llavors, tindrien un resultat electoral dels bons.

http://elsangels.blocat.com/


Els mitjans de la sociovergència (n'hi ha algun que no ho sigui?) ja van a sac. Després d'haver criticat ERC la setmana passada quan va optar pel nul, dient-los que no eren prou valents pel NO... ara que ERC ha optat pel NO l'ataquen brutalment. Ni un article defensant la coherència d'Esquerra, la única que encara defensa l'estatut del 30 de setembre i en denuncia les brutals retallades... i mira que seria fàcil il·lustrar-ho amb el "nos hemos cepillado el Estatuto" o la mani del 18-F. Es veu que per a TV3 aquella manifestació mai va existir (en tots els resums que fan del procés estatutari mai apareix).

L'Avui i RAC1 han estat un miratge i finalment s'han plegat als seus propietaris (Grupo Godó i Planeta) en la tasca d'encolomar-nos aquest estafatut. Recordeu que en Más va signar el "pacte de la vergonya" just després que els empresaris catalans el pressionessin per tancar el tema. Ara els empresaris estan complint la seva part del pacte: "Arturo: tú firma lo que sea; nosotros ya nos encargaremos de venderlo".

Avui els opinadors de RAC1 eren Màrius Carol i Francesc-Marc �lvaro (reconeguts convergents) i Gemma Calvet (més propera a PSC/ICV). D'això se'n diu pluralisme! Cal plantar-se i dir finalment: Si l'independentisme és un 17% del parlament català, on és la seva quota mediàtica? La resposta és: enterrada. I per a saber-ne el perquè hem d'establir una comparació:

Oi que contemplem cada setmana a l'Ãgora com l'ultraespanyolisme (Marhuenda, Girauta, Porta-Perales, César Vidal, Arcadi Espada) hi és present? Doncs hi és perquè la seva presència vesteix de catalanisme PSC i CiU. En canvi, els opinadors independentistes són sistemàticament silenciats i censurats perquè ells sí que farien evident el sucursalisme de PSC (=PSOE) i el regionalisme de CiU. Per això són tan perillosos! Per això es menysprea aquells dels quals l'únic "pecat" és que defensen per a Catalunya el mateix nivell d'autogovern que Dinamarca, Holanda... o Andorra. Perquè, penseu-hi:

⢠Ha existit mai l'andorrafòbia, a Espanya? Han fet mai els espanyols boicot als productes andorrans?
⢠Espanya pot imposar a Andorra una línia de molt alta tensió? En pot decidir les infrastructures?
⢠Pot treure-li el cabal d'un riu ("Plan Hidrológico")?
⢠Espanya recapta els impostos dels andorrans i en retorna el què li rota?
⢠Tenen algun problema les seleccions andorranes, per competir internacionalment? Les boicoteja Espanya, com sí fa amb les catalanes?
⢠Té algun problema Andorra per parlar amb veu pròpia -i en català- a l'ONU?

Ja ho veieu, aquest és el "contrasentit" de l'independentisme, un ideari que tracten com si fos propi d'infants. No veuen que els veritables infants són ells, que incapaços d'apostar perquè Catalunya decideixi el seu futur com un adult, encara deleguen en la "mare" Espanya. Una mare que, ja ho sabem prou bé, ens ha tractat sempre amb molt d'amor. Ja és ben cert que estem envoltats de lil·liputencs!

http://estafatut.blogspot.com/
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dos articles bonissims sobre el silenciament polític del NO als mitjans !!!!!
08 mai 2006
Això de l'Estafatut em sona a allò de L'Estalintut de Catalurssunya, que diuen els blogs nacionalistes franquistes.

NO=PP.
Re: Dos articles bonissims sobre el silenciament polític del NO als mitjans !!!!!
09 mai 2006
SI=Unió democràtica de Catalunya que a part de la llengua amb que parlen, no tenen cap diferéncia amb el PP, bé si, encara són més de l´Opus i més de dretes els de Unió.

Intentar comparar qui vota que, no acostuma a resistir un analisi minimament seriós.

http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Dos articles bonissims sobre el silenciament polític del NO als mitjans !!!!!
09 mai 2006

Aixó no és una democràcia, no ha estat democràtic el procès en que se'ns ha imposat un estatutet de merda que van pactar i retallar unilateralment en Mas i Zapatero ni la campanya de propaganda que satura els mitjans de consignes alhora que es defugeix el debat. Perque amb el debat, amb només una mica de debat, es fa evident que l'única opció digna i raonable és VOTAR NO.

El 18 de febrer vam prendre els carrers exigint respecte pel nostre Dret de Decidir, ara toca fer entendre definitivament a la màfia regionalista sociovergent que ja no poden jugar amb nosaltres i que no deixarem que ens trepitgin el nostre Dret a Decidir mai més.

Re: Dos articles bonissims sobre el silenciament polític del NO als mitjans !!!!!
10 mai 2006
El sí de la direcció d'Iniciativa per Catalunya a l'Estatut s'esquerda

L'Entesa pel Progrés Municipal, que compta amb 9 alcaldes, 136 regidors i 51 grups municipals, ha comunicat a la cúpula d´IC, que dóna "llibertat de vot" als seus membres per tal que cadascú voti el que cregui convenient en el referèndum de l'Estatut.
Sindicat Terrassa