Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Davant la visita del papa a València
08 mai 2006
DAVANT LA VISITA DEL PAPA A VALÃNCIA

Davant la pròxima visita del Papa a València, un grup de laics i sacerdots catòlics de la diòcesi valentina desitgem manifestar la postura, nascuda dâuna fonda i llarga meditació des de la fe, a fi dâinvitar a altres col·lectius a reflexionar i, si de cas, a fer públiques les seues posicions. En un moment en què tantes instàncies polítiques, empresarials i eclesiàstiques sâempenyen en lâèxit mediàtic de la visita, nosaltres, com a cristians valencians, ens trobem en el deure i en el dret dâencetar un debat de cara a fer que lâesdeveniment siga del millor profit per a la nostra diòcesi i el nostre país.

1. Una visita de caràcter estrictament pastoral ja està emmarcant se en una impressionant utilització dels mitjans de comunicació i de determinats sectors de la política. Amb una concepció nacional catòlica, lâArquebisbat està preparant una visita que allunyarà el Papa del poble al capdamunt dâunes instal·lacions gegantesques i caríssimes. Per uns minuts sâinstal·larà un altar efímer de 2.000 m², que costarà més de 600.000 ⬠(100 milions de pessetes), això sí, dotat dâun microclima per lliurar a Benet XVI i bisbes concelebrants de la calor de juliol, ja que, segons ha transcendit, la temperatura era el més gran inconvenient perquè el Papa participara en la concentració de famílies a València. Ãs un balafiament que escandalitza. No voldríem una concepció tan poc valenciana de que âno falte de nàâ?, de tirar el burro per la finestra. Ben al contrari, ens agradaria una aproximació del Sant Pare, el bisbe de Roma, més intensa a les famílies i a lâarxidiòcesi i més senzilla, que testimoniara lâopció preferent pels pobres, majoritaris al món, i que tan exagerada despesa no ajuda a descobrir, sinó a disimular les causes del desequilibri entre privilegiats i necessitats dels més mínims bens. Més que còmodes microclimes, caldria manifestar aproximació i solidaritat amb els que lluiten per un âmacroclimaâ?, que els egoistes interessos econòmics dâuns pocs, dâalguns dels que col·laboren en crear el âmicroclima del Parotetâ?, tracten de destruir. Potser si el Papa ho sapiguera no li agradaria.

2. En la mateixa línia sâestà construint al Palau Arquebisbal un apartament de 180 m2 per a unes hores. Així mateix sâestan invertint milions en construir apartaments per als bisbes convidats (3.000) en el vell Seminari de Montcada. I, com sâestà finançant tanta despesa? Amb la venda, des de fa mesos, del patrimoni diocesà i fins i tot el de les parròquies. Sa Santetat podria pernoctar en una residència religiosa o en alguna de les habitacions del Palau Arquebisbal, restaurat perfectament amb lâarribada de lâactual arquebisbe, sense tirar els diners. Seria un testimoni de convenient senzillesa en un món i una ciutat on molta gent dorm davall dels ponts i molts no tenen cap sostre, molts que lâEvangeli de Jesús de Natzaret ens diu que són els més nostres i propers germans.

3. La visita papal és per a celebrar un Encontre Mundial de les Famílies cristianes. Però, els sectors més pròxims a la jerarquia catòlica espanyola estan fent la manipulació política més salvatge de la institució canònica familiar. I, la fan dirigents polítics que, cínicament, en les seues vides privades mantenen autèntiques poligàmies i que âpassenâ?, per tant, del model de família que diuen defensar i que defensa la Conferència Episcopal. Ãs més, amb la benedicció de bisbes com García Gasco, utilitzen, de manera desvergonyida i gens caritativa, el model eclesiàstic de família com a arma âi reprovacióâ contra totes les unions humanes, encara que coincidisquen en un mateix compromís de convivència i amor. Per això, proclamem que en una societat plural i laica cal respectar les diferents opcions que elegeixen Iliurement i responsablement les persones. Volem una Església oberta i dialogant dâacord amb el Concili Vaticà II, que siga rent de la societat i no una Església fosca, tancada, reclosa en ella mateixa i només oberta als interessos i posicions sectàries i manipuladores de lâextrema dreta.

4. Lâencontre internacional de la família es celebra a València, en una arxidiòcesi que, ara mateix, no és una família. El Papa arriba a una de les diòcesis que amb major cruesa escenifica la falta de comunicació i dâunió, per tant de comunió entre el seu bisbe i els sacerdots i el poble de Déu. Mai, des de lâinici del seu pontificat, lâarquebisbe no ha volgut crear un clima de cordialitat, confiança o familiaritat. Ben al contrari, la seua norma ha estat lâús i abús del poder, i la desconsideració a les opinions i a les persones dels sacerdots, religiosos o laics. Mai els ha estimat ni tan sols sâha mostrat pròxim ni els ha acompanyat en els seus goigs i sofriments, en les seues esperances i desesperances, i, damunt, des de sempre, no para de queixar se que els sacerdots no lâestimen. On es mostra diligent és en atendre els polítics dels sectors més extremistes del PP, UV o CV, o als empresaris, sempre que tinguen la mateixa ideologia radical. La seua militància el va portar a manipular al Papa Joan Pau II en els últims moments de la malaltia, i el van fer participar en la demagògica batalla a favor dâapropiar se de lâaigua de lâEbre, perquè els empresaris puguen omplir el país dâurbanitzacions i camps de golf, portats de lâespeculació més salvatge, destructora i egoista que mai sâhaja conegut. Mai ha anat a cap acte religiós de signe progressista. Tampoc mai ha assistit a cap acte social o cultural que puga ser mitjanament obert o progressista; mai sâequivoca de bàndol. Ell està amb els poderosos. Ãs un nacionalista excloent i amb el seu unitarisme feroç exclou les més legítimes aspiracions dels pobles dâEspanya o del poble valencià. Ãs tan el menyspreu que no ha volgut integrar se gens ni en la ciutat de València ni en les comarques valencianes, ni en la cultura ni tan sols en la llengua, de fet no sap, després de més de 10 anys, ni saludar en valencià.

5. Hem de treballar, incitats i convidats per la visita del Papa per a fer una diòcesi a la imatge de la família de Natzaret. Hem dâimpulsar la cordialitat i comunió entre el Pastor i els seus sacerdots i poble de Déu. Però, és absolutament necessari un bisbe que faça real la seua presència i afecte en els moviments pastorals i de vida cristiana de tots els signes. Ens cal un bisbe encarnat en la nostra diòcesi, un bisbe que imite al mestre Jesús, governe, exercisca el magisteri i sâencarne en una diòcesi situada en les terres valencianes i en la seua llengua i cultura. Ens cal un pare i un pastor que no pose en perill el patrimoni de lâarxidiòcesi Ens alegra un encontre mundial de les famílies catòliques, però el voldríem allunyat de lâopulència, lâostentació i la manipulació política. El volem ben profitós per a la gran família universal, per a les famílies de tot el mon i, en especial, les nostres, perquè la nostra diòcesi siga també una família unida i agermanada, guiada per la senzillesa i el testimoni tan actual de lâEvangeli de Jesús, a la llum del qual esperem que es desenvolupe tot lâencontre i la visita del Papa Benet XVI.

València 22 de gener de 2006. Festa de Sant Vicent, Màrtir

COL·LECTIU DE SACERDOTS VALENCIANS
COORDINADORA DE FAMILIES CRISTIANES

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant la visita del papa a València
11 mai 2006
DE VERGONYA, AQUETS QUE ES DIEUN CRISTIANS...
FÀSTIC FÀ QUE NO ES REBOTEU D'UNA VEGADA. .NO VEGEU A ON CONDUEIX UNA ESGLESIA QUE VÈ DEL OSCURANTISME MES RANCI? QUE ESPEREU PER TAL DE FER-LI UNA BONA? ACAS L'ANTERIOR POPE NO VA RECRIMINAR AL ERNESTO CARDENAL? COM ES QUE DONEN LA COMUNIÓ AL PINOCHET? ENCARA PENSEU EN QUE EL PERDÓ DE DEU VE D'UN CURA? ..I D'UN PAPA?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more