Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Homosexuals russos tornen a les 'catacumbes' per atacs d’ultranacionalistes, neonazis i fanàtics religiosos -
07 mai 2006
Els homosexuals russos regressen a les 'catacumbes' com en temps de l’URSS, a causa de els atacs violents dels grups ultranacionalistes i les acerades crítiques del clergat.
'Ens preparem per a la guerra. Mai havia tingut tanta por de sortir al carrer. És perillós', va declarar Ed Mishin, director de la revista 'KVIR', l'única dirigida a la comunitat homosexual a Rússia.
premsarusa.jpg
La convocatòria per a finals de maig d'una 'Gai Parade', similar a la desfilada de 'orgull gai' que té lloc tots els anys a Berlín, ha estat el detonant, segons Mishin, de la campanya d'escarn i persecució que manté en suspens a aquest col•lectiu.
'Això ens ha perjudicat molt. Quan crèiem que vivíem en un país europeu i civilitzat han començat a amenaçar-nos amb pogroms. Ara som l'enemic del poble', va subratllar.
El zenit de l'actual campanya d'atacs contra els homosexuals va ser l'incendi ocorregut el 30 d'abril en el club 'Temàtica' de Moscou, que acollia el festival cultural 'Arc de Sant Martí sense límits'.
La policia no ha aconseguit esclarir el cas, encara que Mishin es mostra convençut que els 'caps rapats' estan darrere de l'incident.
A primers de maig més d'un centenar de neonazis, sacerdots, pensionistes i fidels ortodoxs enarborant icones van començar a boicotejar els locals per a homosexuals deslligant el pànic entre els homosexuals.
'Sodomites' i 'Pecadors' eren alguns dels crits que proferien els manifestants, al mateix temps que llançaven pedres, ampolles i ous contra els locals, sense que els policies presents en l'escena actuessin per a impedir-lo.
En un dels incidents, la policia va haver d'evacuar en autobusos a diverses desenes d'assistents a una festa gai, després que els 'caps rapats' bloquegessin els accessos durant diverses hores.
Els neonazis han promès que continuaran les seves activitats de boicot contra els homosexuals i lesbianes durant tot el mes de maig.
L'associació que representa als homosexuals i lesbianes de Rússia té previst dirigir-se al president rus, Vladímir Putin, perquè 'assumeixi personalment el control de la investigació dels successos'.
'Putin ha de condemnar públicament les accions dels grups i individus que inciten a la violència contra els representants de les minories sexuals', va declarar un dels activistes.
Els homosexuals russos també volen presentar davant la Duma o càmera dels diputats un projecte per a un nou article del Codi Penal que contempli càstigs contra els quals cometin delictes per motius homófobs, la discriminació contra els homosexuals i la propaganda que incita l'odi contra aquesta minoria.
El corrent d'animadversió contra els homosexuals va començar al febrer passat quan representants d'aquesta comunitat van convocar la desfilada de 'orgull gai' per al 27 de maig.
Van triar aquesta data perquè el 27 de maig de 1993, gairebé dos anys i mig després de la caiguda del Comunisme, va ser abolit l'article 121 del codi penal de Rússia que sancionava amb penes de presó les pràctiques homosexuals.
L'alcalde de Moscou, Yuri Luzhkov, va replicar immediatament que prohibiria la desfilada, adduint que la gran majoria de moscovites rebutgen aquesta iniciativa, i la reacció de les comunitats religioses ortodoxa, musulmana i jueva va ser inequívoca.
'Si surten al carrer, seran assotats. Totes les persones normals ho faran, musulmans i ortodoxs. Les minories sexuals no tenen drets. La sexualitat alternativa és un crim contra Déu', va proclamar el muftí Talgat Tadyuddín.
El muftí va amenaçar amb protestes encara majors que les deslligades per l'escàndol de les caricatures de Mahoma, mentre altre líder religiós va cridar a 'apedregar' als homosexuals.
De poc va servir que els organitzadors insistissin que la manifestació no seria una desfilada carnavalesca, sinó un acte reivindicatiu dels drets d'aquesta comunitat i de protesta contra la discriminació.
Els seus organitzadors, Nikolái Alexéyev i Yevguenia Debriánskaya, estan disposats a recórrer al Tribunal Europeu de Dret Humans d'Estrasburg per a defensar el seu dret a la manifestació.
Per la seva banda, Mishin va criticar la iniciativa, ja que únicament aconseguirà 'augmentar l'homofòbia a Rússia'.
'No la necessitem. És una provocació que ha trencat la nostra pau', va assenyalar l'activista, de 33 anys, que dirigeix 'KVIR' des de la seva fundació a l'agost de 2003, publicació que té un tiratge de 35.000 exemplars.
L'homosexualitat va deixar de ser considerada una malaltia mental per la psiquiatria oficial russa en 1993.
El 5 de maig a Moscou, a pesar de la pressió i d'amenaces incessants d'organitzacions de ultradreta, es va poder realitzar la roda de premsa unitària de les organitzacions dels representants LGBT, dels antifeixistes i dels activistes dels drets humans.
Els organitzadors van rebre un fax de l'hotel "Ucraïna", sobre la cancel•lació de la roda de premsa prop de 11 hores del matí, 4 hores abans de la roda de premsa
En la versió oficial de la gerència de l'hotel, totes les activitats s'anul•len per un dol declarat. No obstant això, la raó veritable era l'amenaça de possibles piquets feixistes (I aquí la gerència de l'hotel pot ser entesa)l’obligació envers la seguretat dels seus hostes.
Rapidament els organitzadors van connectar amb la representació del grup de Moscou Hèlsinki amb la petició de permetre el conduir de roda de premsa en el seu passadís.
La roda de premsa va ser aprovada per Ludmila Alekseyevoy, líder de l'oficina del grup de Moscou Hèlsinki.
En la roda de premsa, que va començar a les 16.15 en el passadís petit, però còmode van participar MKHG, Igor Petrov (informació "LINA"), Irina Aksenova (xarxa Agentstvo de Molodezhnaya contra el racisme i la intolerància), Nina Tagankina (director executiu DE MKHG), Helen Kidanova (organització femenina "tolerància"), Aleksey Khodorkovskiy (com individu privat), Ruslan Zuyev (SOLAMENT BF "arc de Sant Martí").
També en el passadís estaven presents els representants del moviment públic "defensa" de Molodezhnaya, els partits polítics, la secretària dels "radicals" Nikolai Khramov.
Aleksey Khodorkovskiy va iniciar el tema principal de la roda de premsa: Els esdeveniments del 30 d'abril al 1 de maig a Moscou que testifiquen els atacs del moviment feixista a Rússia.
“Després de dirigir la seva atenció als gais i lesbianes, la ultradreta ha obtingut la justificació ideològica de la seva activitat.Aquesta tendència ha de preocupar a totes les forces sanes de la societat. És hora que tots entenguem , i la història del món ens ensenya, que aquests agressius atacs d'homofòbia són una mateixa peça de la ideologia feixista al costat del racisme i a l'antisemitisme.�
Els fonamentalistes islàmic i ortodox utilitzen els atacs feixistes per a les seves fins homofobes. De l'altre costat, aquests últims obtenen la possibilitat de justificar la seva ideologia per la lluita dels valors morals de les religions tradicionals".
Van remarcar per separat que avui l'homofòbia es relaciona amb els mateixos fenòmens de la xenofòbia, l'antisemitisme, racisme i altres manifestacions de la intolerància.
En connexió amb això van confirmar el seu interès en els contactes fixos amb organitzacions dels representants LGBT-. Aquestes opinions van ser expressades per Nina Tagankina i Irina Aksenova.
També Irina Aksenova va observar que, desafortunadament, que només les agressions feixistes van conduir a la recerca de les organitzacions gais de l'ajuda dels antifeixistes i els activistes dels drets humans. La naturalesa tancada de l'associació de gais no va permetre coordinar l'acció contra la intolerància anteriorment
Mira també:
http://www.fagc.org
http://www.gayly.ru/gm/life/news/news3095.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Homosexuals russos tornen a les 'catacumbes' per atacs d’ultranacionalistes, neonazis i fanàtics religiosos -
08 mai 2006
Practicava l'URSS la mania contra els gais? Quina mentida tan grollera!!!!

No us podeu adonar que aquests grups nazis, ultranacionalistes i religiosos també vivien a dintre de la Unió Soviètica, i que per tant eren ells que practicaven l'homofobia, no pas l'URSS???!!!
Re: Homosexuals russos tornen a les 'catacumbes' per atacs d’ultranacionalistes, neonazis i fanàtics religiosos -
08 mai 2006
Practicava l'URSS la mania contra els gais? Quina mentida tan grollera!!!!

No us podeu adonar que aquests grups nazis, ultranacionalistes i religiosos també vivien a dintre de la Unió Soviètica, i que per tant eren ells que practicaven l'homofobia, no pas l'URSS???!!!
Re: Homosexuals russos tornen a les 'catacumbes' per atacs d’ultranacionalistes, neonazis i fanàtics religiosos -
08 mai 2006
No es ninguna mentira que en la urss se persiguiesen y encarcelasen a los gais y lesbianas. El articulo 121 de la ley rusa exisistio, si tienes dudas puedes preguntarlo en
info ARROBA es.amnesty.org y en
http://www.ilga.org/contact.asp
y no era una mania, se llama homofobia.
Sindicato Sindicat