Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
El barri de Sants acull solidàriament els vaguistes de Mercadona
07 mai 2006

El barri obrer de Sants ha sigut escenari ja de diverses manifestacions i concentracions de boicot a Mercadona, i de recolzament de la vaga que els treballadors del Centre Logístic estan portant a terme fa ja més de 40 dies.

Aquí abaix van unes poques línies que intenten ilustrar el sentiment de solidaritat i de Classe Treballadora que es respira a Sants, cada vegada que els vaguistes de Mercadona i els militants de CNT-AIT acudim allí a explicar la veritat d'aquesta empresa.

El passat divendres, els vaguistes de Mercadona i companys del Sindicat vam anar a Plaça Espanya, per a començar una manifestació que recorreria el Carrer de Sants.

Un parell de setmanes abans, ja haviem organitzat una concentració al supermercat de Mercadona que allí hi ha, i varem veure'ns sorpresos de com Sants segueix essent un barri obrer i solidari amb les lluites.

La manifestació finalment va començar a les 18:40h, i amb la tranquilitat del que porta un mes manifestant-se contra l'assetjament laboral de Mercadona, ens vam anar desplaçant fins ocupar 3 carrils de la plaça. Un cop al Carrer de Sants, tot el carril ascendent va ser ocupat per la manifestació.

La gent de Sants, sorpresos de veure una manifestació com la nostra -de poca afluència de manifestants, però combativa i segura del que deia- sortien de les botigues, es paraven a les cruïlles, als mercats, als metros, sortien dels balcons i ens miraven amb expectació.

La gent de Sants va demostrar ser solidària de mena, i molts dels veïns-es i treballadors-es ens varen manifetar el seu recolzament a la vaga, cridant a favor dels vaguistes. Varis veïns i veïnes, es van acavar unint a la manifestació i ens van explicar com estaven ajudant a la lluita contra la precarietat i l'explotació de Mercadona ja sigui explicant el conflicte als amics, familiars i coneguts, no comprant més a Mercadona, o bé inclús anant a vegades a les portes del Mercadona del barri a demanar als clients que no comprin en ajut de la vaga.

Un cop la manifestació va arrivar al supermercat Mercadona que hi ha al Carrer de Sants, vam entrar a informar als clients i usuaris de l'establiment sobre la carència de mesures d'higiene i salut mínimes que hauria d'haver al Centre Logístic, de la carència absoluta de carnet de manipulació d'aliments per part dels treballadors del Centre Logístic i la falta de formació al respecte. Fets que els treballadors van denunciar a l'autoritat laboral, i que va motivar encara més la repressió a l'empresa. Per cert, encara avui estem esperant a que vinguin els Inspectors de Treball a verificar-ho...

El barri de Sants va tornar a mostrar-se com el barri de treballadors i treballadores que és, solidari amb els que lluiten per la seva dignitat. De ben segur, Mercadona començarà a notar les pèrdues en el supermercat del Carrer de Sants, degut al Boicot solidari dels veïns i les veïnes.

Aquesta vaga la guanyem!!!

Visca la solidaritat obrera!!!








Mira també:
http://barcelona.cnt.es
http://www.cnt.es/mercacoso

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: El barri de Sants acull solidàriament els vaguistes de Mercadona
08 mai 2006
sAnts se escribe con (A)

Vivan los q luchan!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more