Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Fira d'Intercanvi de Sants (7 de maig del 2006)
06 mai 2006
"Abolim els diners... com a mínim per un dia!"
Fira d'Intercanvi de Sants (7 de maig del 2006)
Fira d'Intercanvi de Sants 7 de maig del 2006
11:00 - 18:00

Cooperatives Autogestionaries de Sants

"Abolim els diners... com a mínim per un dia!"
Fira d'Intercanvi de Sants (7 de maig del 2006)

El proper 7 de maig, a iniciativa de quatre cooperatives autogestionàries del barri (La Ciutat Invisible, Malea, Món Verd, Pim Pam Films), volem celebrar la primera Fira d'Intercanvi de Sants.

La idea és que, durant tot el diumenge, els i les veïnes ens animem a baixar a la plaça Osca a intercanviar amb els altres tot allò que ja no desitgem o necessitem per... nous desigs i necessitats.

Intercanviar, per tant, en funció del valor d'ús que li donem a les coses, no amb diners com a contrapartida, sinó per altres objectes que ens cridin lâatenció, ens agradin o necessitem.

Els mercats o fires dâintercanvi, que ja funcionen a dâaltres barris de Barcelona com a Gràcia, són un mitjà per a desenvolupar un aspecte del que podríem dir-ne economia social: són, o aspiren a ser, una petita alternativa a la societat del consum, a lâacumulació innecessària de coses, al malbaratament irracional dels recursos, a la cultura de la deixalla.

Per altra banda, les fires âde tot tipus- històricament han estat sempre llocs privilegiats per a la relació social, el contacte i coneixement entre les persones. Ens agradaria que a la plaça Osca també sabessim crear aquest espai públic, ja sigui per a posar en comú les inquietuds, ja sigui per a treure les cadires i petar la xerrada entre veïnes i veïns, i així passar un diumenge en comú, agradable i tranquil.

Així doncs, esperem veureâns carregats dâestris, objectes, roba, instruments, bicicletes, llibres, plantes, discos, eines, i tot el que tingueu a casa que vulgueu intercanviar, i que comenci el joc:
- âMira, mâagrada aquest quadre...â?
- âAh si? Doncs té la seva història... I tu què hi tens a la parada?â?
- âVine i tâho ensenyo!â?

FIRA DâINTERCANVI DE SANTS
DIUMENGE 7 DE MAIG 2006 / DE LES 11.30 A LES 17.00H a la Pl. Osca
Hi haurà taules i cadires, musiqueta, exposicions, paradetes informatives... i el que no sâintercanvii, cap a casa un altre cop. la plaça ha de quedar neta!

Per més informació: mercatintercanvi ARROBA barrisants.org


Pl. Osca, Barri de Sants,
Metro Plaça Sants i Sants Estació
Autobus 56 i 57

This work is in the public domain
Sindicat