Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CGT davant la nova Reforma Laboral que estan aprovant
06 mai 2006
REFORMA LABORAL 2006.

âGovern, Empresaris, CC.OO i UGT, consoliden el model flexible i precari de relacions laborals: subvenció dels contractes i menys quotes empresarialsâ?.

Us animem a participar a la manifestació que convoca la CGT a Madrid el 10 de juny:
CONTRA LA REFORMA LABORAL I LA DIRECTIVA BOLKESTEIN,
PEL REPARTIMENT DE LA RIQUESA I ELS DRETS SOCIALS
Des de 1997, data de l'última Reforma Laboral pactada entre els mateixos actors, en la qual es crea el contracte de foment d'ocupació amb una disminució de drets en origen (33 dies d'indemnització), fins a aquesta nova reforma pactada en el 2006, el mercat de treball s'ha mostrat com una eina de flexibilització i desregulació de drets laborals.

A partir de les diferents reformes laborals de 1980, 1994, 1997 i 2002, i fins a l'actualitat, milions de persones es veuen atrapades en el macabre sistema de relacions laborals: les empreses externalitzen les seves activitats, es desprenen de treballadors/es directes per mecanismes com acomiadaments individuals, ETT i prejubilacions, i aquests mateixos treballadors, o el seu relleu per milions de joves, tornen i ingressen al mercat de treball, amb contractes d'obra o servei o per circumstàncies de la producció i jurídicament depenent de contrates i/o subcontrates.

La nova Reforma pactada en el 2006 no dóna cap resposta real als contractes d'obra i servei i manté un âil·legalisme massiuâ? institucional i empresarial. Els empresaris podran realitzar quants contractes desitgin per mitjà de contrates i subcontrats. Es manté l'actual model de subcontractació, consagrant el mateix i renunciant a intervenir sobre una realitat que manté a una gran part dels i les treballadors/es subcontratats en la temporalitat, amb pitjors condicions laborals i amb menors drets socials.

La mesura de convertir en fixos quan es porten més de dos contractes temporals en un mateix lloc de treball i en una mateixa empresa, durant 24 mesos en un període de 30, no suposa cap fre real a la temporalitat perquè, a més de la seva incidència parcial, els empresaris seguiran disposant d'un acomiadament que és lliure i únicament haurà de pagar un preu ínfim.

S'avança en el model de subvencionar la contractació als empresaris, tant en les cotitzacions a l'atur (0,25 ara i fins a 0,50 per al 2008) i en les cotitzacions al FOGASA (0,2).

S'estableix un període de subvencions a la conversió de contractes temporals en indefinits de foment de l'ocupació per a aquelles conversions fins al 31 de desembre de 2006, sense que la presumpta afirmació que no haurà altre període subvencionat no pugui canviar en futures reformes laborals. A més, es permetrà aquesta conversió fins a l'any 2008, convertint-los en indefinits de foment de l'ocupació, sembla que sense subvenció, encara que amb la possibilitat d'acudir a la indemnització de 33 dies.

S'amplien algunes prestacions per atur i es milloren algunes quanties del FOGASA com mínima contraprestació que permeti defensar aquesta reforma als sindicats que han renunciat a la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores i a una lluita real contra la subcontractació i la temporalitat en l'ocupació. Quedem a l'espera del text definitiu del pacte, que sembla que se signarà el dia 9 de Maig de 2006, per a posteriorment ser aprovat pel govern mitjançant la figura del decret-llei.

Davant aquesta situació, des de CGT fem una crida a continuar en la fermesa de la mobilització, la lluita contra la precarietat i un rotund No a la Reforma Laboral, que es materialitzarà, entre altres accions, en la Manifestació que convoca CGT el 10 de juny a Madrid.

MANIFESTACIÃ
CONTRA LA REFORMA LABORAL I LA DIRECTIVA BOLKESTEIN,
PEL REPARTIMENT DE LA RIQUESA I ELS DRETS SOCIALS.
10 DE JUNY DE 2006, MADRID

Madrid, a 5 de maig de 2006.

CONFEDERACIÃ GENERAL DEL TREBALL
Gabinet de Premsa Confederal
C/ Sagunto 15, 1º, 28010 Madrid
Telèfons: 91 447 57 69 / 609 70 27 90.
Correu: premsa ARROBA cgt.org.es

This work is in the public domain

Comentaris

Concentració d'urgencia a Cornellà contra la Reforma laboral
06 mai 2006
Contra una altre reforma laboral neoliberal.

en cas de que l'aprovin finalment, com esta previst DIMARTS 9.

Es convoca una concentració d´emergència davant la seu comarcal d´UGT. Dimarts 9 de maig a les 19.15h. a la plaça del sol (carretera de esplugues ) de Cornellà (parada del tram baix "el padró").
Re: La CGT davant la nova Reforma Laboral que estan aprovant
07 mai 2006
Em sembla molt bé que feu manifestacions i tal contra la reforma.
El que no em sembla tant bé és que critiqueu a CCOO i UGT quan vosaltres teniu el sindicat en el mateix edifici que ells, curiosament. També no aconsegueixo entendre pq si sou "anarquistes" i esteu encontra de l'estat accepteu subencions d'ell. Tampok entenc que digueu que am les subencions no us arriva ni per la llum .... doncs pq les accepteu?¿
En fi, no dic que al sindicat CGT no hi hagi gent amb iniciatives ni ideals, ni molt menys. Tot al contrari però el sindicat no ho reflexa.
M'agradaria molt poder unirnos i lluitar plegats però mentre CGT segueixi actuant així em temo que es impossible i és una llastima.
En fi salut als companys de CGT que suposo que sou concients d'això que he escrit i sinó doncs ja ho sabeu.
Si m'he equivocat en algo rectifcaré.
Salut i (A)
Sindicat