Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La rotonda de Montgat. La cruïlla indigna.
05 mai 2006
les passades dels mossos de quadres
La rotonda de Montgat en la carretera Nacional II que cursa a la vora de la mar s´ha convertit en una cruïlla maleïda, un lloc on es practica la indignitat nacional. Episòdicament els Mossos de quadra monten dispositius de control, unes vegades per fer bufar l´alcoholèmetre, altres per buscar sospitosos segons la cara que facin, per ves a saber què. A vegades els polis posen els seus cotxes de tal manera que fan que vagis a la ziga-zaga i et miren amb una mirada superba, prepotent, insultant, humiliant, fent parar afbitràriament a qui els hi rota. Deuen ser tan fisiogmnomistes aquests soldats del control que no s´entèn perquè no han passat llicenciatures universitaries i n´ocupen llocs de més importancia en els dispositius de poder en lloc de fer de matxaques al carrer passant fret i ganes (al mesys les de fer pipí). El cas és que et pregunten a on vas i d´on vens, com si milers d´anys de filosofia ja haguessin contestat a aqueses preguntes cabdals, tot oblidant que la Constitució (amb C majúscula) ampara la llibertat de moviment de les persones sense tenir que donar comptes a ningú. Després, com si et fessin un gran favor et deixen anar i et diuen endavant com si et fessin un gran favor al no detenir-te.     Quan em topo amb aquest control, jo els miro directament als ulls, posant cara de mala llet. Lògicament em paren. En el fons un agent del control sempre té por que algú el pugui reconeixer en el carrer quan deixa de fer vida d´home armat per anar de suposat veí pacífic. No els hi contesto a la salutació, en el cas de que la facin, perque tampoc acostumen a saludar correctament ni expliquen el per què del control. Tampoc els hi dic adèu quan em deixen anar.sóc tot el deseducat que toca ser en aquestes circumstàncies. Detall que aconsello practicar a dojo amb els agutzils del poder.
Mentrestant el monument de la rotonda en el que hi ha escrit: âMás allà del 2000 con pasos agigantadosâ? sona com una de tantes burles demagògiques que hem de patir. Passes agigatandes? Mainada nascuda després de 1975 lluint uniforme nou, contribueix a incrementar les formes tiranes a una Catalunya menys i menys democràtica ; gent que ha nascut després de la dictadura franquista li sembla normal la seva poca vergonya en el control i li sembla adient la seva fiscalitat sobre el que fem o deixem de fer els demés. Cada pregunta injustificada d´un policia és una ofensa. Amb l´excusa de que busquen 4 latres ens acullonen a tothom. Si es volen dedicar a la recerca criminal que ho facin però no serà produint cues de centenars de metros ni mirant els ulls als conductors com si fossin els big brothers fent hores extres, que enxamparan els dolents. Més aviat la rotonda en qüestió sembla que és un d´asquest llocs de pràctiques que fan aquests marrecs tot obeint instruccions dels seus caps carregats d´obsessions i pors i condicionats per una idea de la politica del fer-se notar encara que no serveixi absolutament per res. A qui volen impresionar, a la gent més ignorant que pensa que les alternativa a la inseguretat ciutadana es posant mes gent uniformada? Per què serà que l´escena de la rotonda, amb la que m´he topat una pila de vegades em recorda altres escenes de control que he vist a Colòmbia, a el Salvador o al Marroc?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La rotonda de Montgat. La cruïlla indigna.
05 mai 2006
t'entenc perfectament, ja que jo també me'ls he trobat, però he tingut la sort que no m'han aturat.
el que si que m'ha passat és que al peatge d'Alella també es posen i et fan parar, et miren, si vas amb algú i què portes al cotxe. ara potser s'han relaxat una mica, però hi va haver una temporada que ho feien molt sovint.
hi va haver un dia que em vaig trobar tres controls policials (dos del mossos i un de la local) entre la rotonda de Montgat i Alella.
per aquí corre la teoria que els dies que hi ha els mossos és que el rei corre per Alella. resulta que hi tenia una amant amb la qual va tenir un fill. no sé si és cert això del fill, però el cas és que és padri d'un nen d'Alella
Sindicat Terrassa