Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Declaren nuls tres acomiadaments de l’últim ERO de Seat
05 mai 2006
Seat haurà de readmetre a tres treballadors més afectats per l’últim expedient de regulació d’ocupació (ERO) en la companyia automobilística, després que el magistrat titular del jutjat social número 21 de Barcelona hagi decretat la nul·litat dels acomiadaments. Després d’aquesta sentència, els acomiadaments nuls relacionats amb l’última reducció de plantilla a Seat són quatre; els improcedents, cinc, i les demandes desestimades, quatre, d’un total de més de 100 treballadors que van acudir a la via judicial després de l’extinció forçosa dels seus contractes, segons han informat fonts sindicals
Vilaweb - EFE. Barcelona.- En l’última sentència judicial, a què ha tingut accés l’agència Efe, el magistrat titular del jutjat social número 21 de Barcelona condemna Seat «a la immediata readmissió dels demandants en els respectius llocs i condicions de treball, així com també a abonar-los els salaris de tramitació» des de la data de l’acomiadament, el 31 de desembre del 2005. La sentència, contra la qual la compa nyia pot presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), assenyala que els empleats, que no ostentaven cap càrrec sindical, van ser acomiadats «sense que l’empresa tingui dades individualitzades ni de valoracions ni mesures de cap tipus de polivalència o de rendiments individuals de cap període, i són elements inexistents en les bases de dades i els arxius de l’empresa».


El jutge també detalla que Seat no es va basar en una «definició clara i concreta o consensuada del concepte de polivalència» i que «les retribucions existents per quantitat o qualitat de treball s’abonen en funció de resultats col·lectius de seccions o departaments».




Els termes d’aquesta sentència coincideixen amb els plantejats pel jutjat social número 29 de Barcelona, que recentment va decretar nul l’acomiadament de Diosdado Toledano, un antic dirigent de CCOO i la CGT en la filial de Volkswagen i membre de EUiA que s’havia mostrat crític amb l’expedient de regulació d’ocupació.




En el cas d’un acomiadament nul, l’empresa té l’obligació de readmetre el treballador, mentre que en un d’improcedent pot optar entre readmetre’l o indemnitzar-lo amb una quantitat més elevada.




L’últim ERO a Seat, aprovat a mitjan desembre del 2005, establia mesures que van equivaler a la sortida de 1.050 treballadors de les fàbriques de Martorell (Baix Llobregat), la Zona Franca i el centre de recanvis, de les quals 646 van ser extincions forçoses de contracte.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more