Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
"Si persisteixen els atacs, Turquia no podrà evitar que els atacs esclatin a la metròpoli"
04 mai 2006
Koma Komalen Kurdistan (Confederació Democràtica Kurda) va celebrar una roda de premsa per explicar els reusltats de la seva 4ta Assmeblea General, celebrada entre el 17 i el 22 d'abril a les muntanyes de Qandil, a la confluència de les fronteres d'Iran, Turquia i Iraq.
kongregel_toplanti1.jpg
El president del Consell Executiu d'aquest òrgan democràtic i confederal d'aglutinament de totes les forces i organitzacions kurdes al voltant del PKK, Murat Karayilan, va fer un balanç positiu de la 4ta Assemblea, celebrada sota atacs militars permanents dels exèfcits turc i iranià, en una de les zones més fortament controlades per les guerriles kurdes. Segons va comunicar a les diferents agències de notícies (Reuters, Al-jazira, Al-Hurra, Al-Sumeriye, ANF i Zagros TV, les expectatives de coordinació aglutinament que Koma Komalen Kurdistan (KKK) s'havia fixat per 2005 han estat sobradament complertes. De cara a l'any 2006, Karayilan, considerat la mà dreta del líder kurd Abdulah Öcalan, es va mostrar convençut que serà l'any del clam popular per l'alliberament del president APO (Öcalan) i que entorn a aquest clamor continuarà treballant el KKK per articular un Kurdistan federal, democràtic, lliure i socialista.
Karayilan també va tenir paraules per al govern turc i iranià, als que va responsabilitzar de les futures respostes de la resistència kurda si persistien en els intents macabres d'acabar amb les organitzacions kurdes per la via de la massacre i l'empresonament. I va advertir, sobretot, que ni ells podran aturar l'enorme quantitat de joves kurds que no aguanten més la repressió militar del govern de Racep Tayyip Erdogan i que en qualsevol moment poden esclatar revoltes a les principals ciutats de Turquia, amb forta immigració kurda.
A les preguntes dels periodistes presents, Karayilan va repetir que cap organització del KKK tenia cap vinclació amb Estats Units, argument que sempre utilitzen tant la premsa turca com l'iraniana per deslegitimar el moviment kurd d'alliberament, Així mateix va assegurar que no existeix cap pacte amb les forces del Kurdistan iraquià, "tot i que tenim clar que no són els enemics".
Karayilan va cloure la roda de premsa amb una valoració sobre la "Intifada" kurda (Serhildan, en kurd) del passat mes de març, que va definir com la presa de paraula en el conflicte per part del poble, i va assegurar que la Victòria no l'aconseguirà l'estat turc a través d'operacionsmilitars, sinó que la victòria, al cap i a la fi, residia en tots els milions de kurds que s'havien manifestat a favor de l'alliberament kurd i de la llibertat d'Abdulah Öcalan.
Mira també:
http://tecakonline.com/kitaplar/Komakomalenkurdistan/Komakomalenkurdistan/
http://www.firatnews.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat