Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
País Valenciá Sí!!: manifestació 6 de maig
04 mai 2006
El procés de reforma estatutària al País Valencià ha suposat la visualització d'un important sector social i polític valencià que aposta per més autogovern, més democràcia i més sostenibilitat. La commemoració del 25 d'Abril d'enguany –sempre amb l'horitzó posat en el tercer aniversari de la desfeta d'Almansa i en les conteses electorals de 2007– pretén esdevenir un gran acte unitari dels ciutadans i ciutadanes que volen un País Valencià més lliure, més democràtic i més sostenible, i el punt de partida d'una gran plataforma social i política valencianista.

UN CANVI ES POSSIBLE: FEM-LO REALITAT!

Nosaltres, ciutadans i ciutadanes del País Valencià, quan falta només un any per acomplir-se el 300 aniversari de la derrota d’Almansa, i amb ella, de la pèrdua de les nostres llibertats com a poble, constatem amb preocupació que ara ens amenaça una nova i perillosa Almansa, si no actuem de manera ferma i contundent per aturar-la.

  • Una nova Almansa, perquè l’especulació urbanística avança a costa dels sectors productius, agrícoles, industrials i comercials, i du implícita una degradació del nostre territori que ja ha encés totes les alarmes, tant a nivell valencià com europeu.

  • Una nova Almansa, perquè l’Estatut d’Autonomia submís i de rebaixes que que ens han aprovat no respon a les necessitats reals del nostre poble, i margina sectors importants de la societat que no combreguem amb rodes de molí en qüestions tan transcendentals com la representativitat a les Corts o els atacs a la unitat de la llengua mitjançant absurdes definicions secessionistes.

  • Una nova Almansa, perquè des del govern valencià, en comptes d’impulsar les potencialitats de la nostra economia i d’una societat dinàmica com es la valenciana, que vol mantenir-se unida amb la resta d’Europa a tots els nivell, comunicacionals, progressistes i respectuosos amb el medi ambient, es pretén fomentar un model provincià, aillacionista i degradant de tots els valors d’una societat que hauria de mirar cap al futur.
Davant aquesta situació, i tenint en compte que l’any vinent, coincidint amb aquest 300 aniversari, se celebraran eleccions per escollir unes noves Corts i un nou govern valencià, fem una crida a totes les forces polítiques i socials que aspiren a una renovació de la societat valenciana, en una clara línia d’identitat i progrés, per a que unisquen esforços i presenten als electors una alternativa única, integradora i creïble.

Una alternativa que impulse el canvi polític necessari per a que el País Valencià recupere el temps perdut i s’incorpore plenament a un projecte identitari i progressista en el context dels pobles d’Europa. I, per fer sentir aquest clam unitari i impulsar d’una manera clara i decidida aquest procés, us invitem a totes i tots a participar en la gran manifestació convocada a València, dissabte 6 de maig, sota un lema, PA?S VALENCIÀ, S?, que volem que siga ben aviat no només un eslògan, sinó una clara realitat.

Acció Cultural del País Valencià,
Societat Coral El Micalet,
Federació Escola Valenciana


+ Info del concertPaís Valencià Sí!


This work is in the public domain

Comentaris

Re: País Valenciá Sí!!: manifestació 6 de maig
04 mai 2006
i jo m'ho perdré...
espero que sigui l'últim any que no hi pugui assistir!
Re: País Valenciá Sí!!: manifestació 6 de maig
07 mai 2006
La manifestació va ser espectacular, però l'anada al concert va ser ca+otica ja que ens estaven esperant un grup de nazis a una plaça i ens van rebre amb crits de seig hail y catalanes de mierda, nosaltres erem uns quinze i ells un 50 o 60, eren ultres i ens van començar a perseguir, la policia com sempre els va deixar passar amb total impunitat. Sort que no ens van pillar i no vam pendre mal. kina ràbia!!!!
Sindicato Sindicat