Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
La Coordinadora de l'Àrea Transsexual del Partit Socialista anuncia que iniciarà una vaga de fam el dia 15 de Maig.
04 mai 2006
Carla Antonelli, Coordinadora de l'Àrea Transsexual del Grup Federal GLTB-PSOE, arriba a aquesta difícil decisió després que successius terminis anunciats pel govern per a la Llei d'Identitat de Genero s'hagin vist incomplits.
zapatero%20carla%202.jpg
Carla Antonelli, Coordinadora de l'Ãrea Transsexual del Grup Federal GLTB-PSOE, arriba a aquesta difícil decisió després que successius terminis anunciats pel govern per a la Llei d'Identitat de Genero s'hagin vist incomplits. Aquesta situació li provoca un gran conflicte d'emocions, ja que és una dona absolutament convençuda en les polítiques d'esquerres, colâ¢laboradora i militant activa del PSOE des de fa més de nou anys. Encara que sempre ha tingut clar que mai anteposaria la seva militància als seus drets com persona transsexual, i per extensió als de tot un colâ¢lectiu.
Els drets inexistents de les persones transsexuals són senzillament la seva raó d'existir i de bregar en la política o on sigui menester des de 1977, que ja defensava el mateix que avui, dignitat i drets.
El 30 de juny del 2004 el Ministre de Justícia en roda de premsa la va anunciar per a després del matrimoni homosexual i el divorci al setembre. Després es va parlar per a inici del 2005, posteriorment la Vicepresidenta del Govern el 1 juny d'aquest mateix any, la va anunciar per als âpròxims mesos i en aquest any â? . Finalment el 21 de desembre d'aquest any passat de nou el Ministre de Justícia la torna a anunciar per a aquest ja esgotat primer trimestre .
Antonelli reconeix que durant aquesta legislatura sigui possiblement on majors avanços socials s'hagin escomès d'aquest últim període democràtic. També lamenta que els drets dels transsexuals hagin estat deixats de costat i que de moment no tingui aspecte de ser inclosos ni tan sols en aquest període de sessions que finalitza al juny.
Ja sigui per qüestions d'oportunitat política o de desinformació sobre la realitat transsexual aquesta qüestió ha quedat encallada en les costes de l'oblit.
El colâ¢lectiu transsexual no pot espera més per una Llei que els retorni la seva dignitat com éssers humans, que els permeti accedir a uns documents que reflecteixin el seu veritable sexe. Situacions vergonyoses que marginen a un dels colâ¢lectius més exclosos d'Espanya i Europa. Dones transsexuals reclamades a la prostitució perquè els empresaris al veure un DNI que no les identifica sistemàticament les deneguen els llocs de treball. Casos sagnants que clamen atenció amb una reforma legislativa contemplada en el programa electoral del PSOE, drets civils, apartat 30. En Europa existeixen legislacions especifiques a transsexuals des dels anys 70, entre ells es conten, Suècia, Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Turquia, Alemanya i per ultimo Regne Unit.
Carla demana l'empara del President del Govern per a quin servei endavant aquesta norma, en aquest ultimo termini, i abans que finalitzi el mes de juny.
Cada dia que passa milers de persones transsexuals a Espanya viuen situacions humiliants i absolutament vergonyoses a l'hora de llogar un habitatge, obrir un compte en un banc, prendre un avió, solâ¢licitar un treball o qualsevol altre escenari possible on hàgin de mostrar els seus documents; cada dia que passa hi ha centenars de dones transsexuals realitzant el comerç sexual per obligació i no per decisió pròpia, i això és realment alguna cosa repugnant.
Aquesta vaga de fam la iniciarà el 15 de Maig i la durà fins a les seves últimes conseqüències si no es resol una situació que és un atemptat contra els més fonamentals drets humans bàsics de les persones transsexuals; treball, sanitat i lliure desenvolupament de la personalitat, tots ells emparats per la nostra Constitució Espanyola.
Els drets sanitaris també recollits en el programa electoral del Partit Socialista tampoc han vist la llum. Demana al Govern compleixi amb els compromisos adquirits amb una comunitat sempre oblidada i anteposada a qualsevol altra situació del moment.
Ãs de justícia reconèixer que altres accions han sortit endavant per mitjà de resolucions, com de la Directora del Registre Civil, Donya Pilar Blanco Morales, permetent la modificació integra de la partida de naixença de les persones transsexuals que si han passat per un procés de canvi de sexe; o també permetent el matrimoni d'una transsexual de Costa Rica encara que el seu país d'origen no la reconeixia el canvi de sexe. I la innovadora norma d'Institucions Penitenciàries, a càrrec de Donya Mercedes Gallizo, que permet a les dones transsexuals sense resignació de genitals ingressar en el modulo de dones.
No l'embarga cap sentiment de màrtir, però si ho ha de ser que ho sigui sobre la base dels seus principis i no per trair al colâ¢lectiu transsexual, del que forma part d'una manera intrínseca i indissoluble.
Carla Antonelli
Coordinadora Ãrea Transsexual Grup Federal de Gais, Lesbianes i Transsexuals del PSOE
Mira també:
http://www.carlaantonelli.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Coordinadora de l'Àrea Transsexual del Partit Socialista anuncia que iniciarà una vaga de fam el dia 15 de Maig.
04 mai 2006
Nena, Carla, deja ya esas viboras de socialistes, ke son unas social-traidores, fascistas, ke de socialistes solo tienes el nombre, y nada mas!
Sindicato Sindicat