Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Manifest i actes pel 25 d'abril al PV (6 de maig)-CAJEI
03 mai 2006
UNA LLENGUA, UN POBLE, UN OBJECTIU:
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME

Manifestacions al País Valencià pel 25 d'abril

6 de maig
12:00 hores: Manifestació a Aldaia (Horta Sud). Començarà als Jardinets del Carrer de l'Església.
18:00 hores: Manifestació a València. Començarà a la Plaça Sant Agustí.

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

www.cajei.org
info ARROBA cajei.org (informació busos des del Principat)
6maig.JPG
UNA LLENGUA, UN POBLE, UN OBJECTIU: INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME

Independència i Socialisme. No hi ha cap altra alternativa possible quan el País Valencià, a les portes de complir tres segles d'història imposada, continua maltractat, menyspreat i ofegat per les forces d'ocupació espanyoles. Les classes dominants al nostre país, representades per la coalició PP-PSOE, han tornat a fer gala del seu tarannà espanyolista i capitalista en redactar un estatut d'autonomia que sentencia el nostre poble a la més absoluta subordinació a la monarquia espanyola i als preceptes d'economia neoliberal.

Mentre la burgesia espanyola i botiflera s'ha dedicat a enfortir els lligams del nostre poble amb l'Estat capitalista espanyol i amb la seua constitució nascuda del més ranci feixisme, el jovent català del País Valencià s'ha vist obligat a acceptar la precarietat i la injustícia en tots els àmbits de la seua vida.

Dia rere dia, els polítics que governen el nostre país ens parlen de defensar la llengua i ho fan expressant-se en idioma forà i sense potenciar l'ús social del català a àmbits tan rellevants com RTVV. Tot això, mentre defensen postures acientífiques i secessionistes en la qüestió del nom de la llengua. Són aquests mateixos polítics qui criden a favor de la democràcia mentre neguen drets humans bàsics com ara el dret a l'autodeterminació recollit a la Carta de Nacions Unides.

Els mateixos polítics ornats amb corbates ens presenten les xifres del progrés econòmic com una mostra de potencial industrial i turístic. El que ells no diuen és que darrere de la Ciutat de les Arts i les Ciències, darrere dels complexos hotelers, darrere de Marina d'Or i de totes les obres faraòniques erigides els darrers anys, s'amaga un jovent en precari obligat a treballar en empreses temporals sense cap tipus de seguretat. El mateix jovent que serveix de mà d'obra per a les grans multinacionals ha de contemplar impassible la destrucció del nostre territori, dels nostres paratges naturals i, per tant, del nostre medi natural i social. L'especulació que tants guanys genera a aquests polítics i constructores està arrasant barris com el Cabanyal, destruïnt el patrimoni històric i cultural de L'Horta de València i, a sobre de tot això, està aguditzant la problemàtica ecològica a nivell global.

Mentrestant, els polítics del nostre país s'afanyen per fer crèixer la repressió als nostres carrers. Policia nacional i feixisme organitzat s'encarreguen de posar entrebancs a la mobilització ciutadana en pro d'un país més digne. La impunitat amb què molts grupuscles blavero-feixistes actuen es fa palesa en les contínues agressions que reben les estudiants a les universitats del país.

Per tot això, el jovent català del País Valencià hem d'aprofitar la diada del 25 d'abril per fer memòria històrica i construir un vertader discurs rupturista amb Espanya i amb el Capital. Això significa, per tant, oposar-nos radicalment a qualsevol reforma estatutària. Hem d'entendre els estatuts d'autonomia com a eines de les classes dominants que persegueixen la perpetuació del model autonòmic actual. Per a fer front a aquesta ofensiva centralista i desnacionalitzadora al si dels Països Catalans, l'únic camí viable consisteix a treballar des de la base social en termes d'Independència i Socialisme. El jovent català del País Valencià ha de fer l'esforç d'implicar-se en les assemblees de joves dels seus respectius pobles, viles i ciutats i treballar per uns Països Catalans lliures i per un model econòmic que satisfaça les necessitats humanes i no pas les necessitats d'uns quants polítics corruptes. Les mentides d'aquests polítics no guanyaran si el nostre discurs s'aferma en la convicció d'una identitat, d'una llengua, d'un poble i d'un objectiu: Independència i Socialisme.

Visca la Terra!

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat