Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
El PCPE clausura el seu 8e Congrés
02 mai 2006
Ãltims debats i intervencions de delegats internacionals

En el matí del diumenge van prosseguir els debats entorn de les tesis congressuals del PCPE. Lâúltima ponència, presentada i defensada per Julio Díaz, Secretari dâOrganització sortint, tenia com títol âDesenvolupar, impulsar i construir el PCPE com avantguarda de la lluita de classes a Espanyaâ?. Igual que les altres tres tesi discutides, va ser aprovada per una àmplia majoria dels delegats.
A continuació es va iniciar la discussió dels Estatuts del Partit que van ser aprovats sense cap vot en contra. Una vegada finalitzats els debats, la mesa va procedir a llegir els comunicats dâorganitzacions de caràcter estatal com EHK, CTA i la Confederació de STES així com les salutacions del Partit Comunista de Veneçuela, PC Mèxic, PC Perú, PC Tadjiskistan, Partit Popular Socialista de Mèxic, Acció del Txad pel socialisme i el Partit Tudeh dâIran.
Posteriorment, es va donar pas a la intervenció dâorganitzacions convidades presents. El Moviment dâEsquerra Alternativa va advocar per lâarticulació dâun bloc dâesquerres mentre que el representant del PC de Síria Marxista-leninista va denunciar la pressió ofensiva de lâimperialisme dâEEUU i del sionisme. El PCML de Turquia i Kurdistan del Nord va ressaltar âla lluita dels pobles dâEspanya contra el feixismeâ? i va adonar de lâocupació de regions estratègiques i dels autocops que âel capital propicia per a repartir-se el món i imposar les polítiques neoliberals generalitzant el terror de lâEstat sota el nom de la lluita contra el terrorismeâ?.
Després del discurs del PCUS de Rússia en el qual es va destacar la penosa situació de la classe treballadora després de la caiguda de la URSS i la incipient reorganització de les forces comunistes i revolucionàries, va intervenir un dirigent del KKE (PC de Grècia). Va tractar lâagressivitat imperialista, lâexpansió de lâOTAN a Grècia âi a tot arreuâ? i va denunciar la nova ofensiva anticomunista que anuncia âuna nova onada dâatacs als interessos de la classe treballadoraâ?, encara que va recordar també que âlâagressió imperialista no ha aconseguit subjugar a la classe obreraâ?.
Per la seua banda, el delegat del Partit Comunista de Cuba va fer lliurament dâuna col·lecció de fotografies històriques sobre la primera derrota de lâimperialisme nord-americà a Amèrica Llatina esdevinguda en Platja Girón, Cuba. En la seua alocució va ressaltar la solidaritat del PCPE amb Cuba âen els bons i en els dolents momentsâ? i ho va caracteritzar com âun partit per a la victòriaâ?. Va acabar afirmant que en la illa âno haurà una transició âdemocràticaâ? sinó un relleu generacional per a fer a Cuba més socialistaâ?.
Van intervenir així mateix el Secretari General del Nou Partit Comunista de Gran Bretanya i responsables del Moviment de Recuperació Nacional de Xile i del Partit del Treball de Bèlgica (PTB).
La mesa del congrés va informar de la recepció de salutacions al PCPE de les següents organitzacions: Front Patriòtic Manuel Rodríguez de Xile, Ambaixada de Veneçuela, Partit Democràtic Popular de Corea, PC Argentina, PC Bolívia, PC Brasil, Front Farabundo Martí per a lâAlliberament Nacional de Salvador, PC Filipines, Communistes de França, Col·lectiu Comunista Pole Français, PC de Bretanya, PC dels Treballadors Hongaresos, PC Txèquia, PC Ã?ndia, Partit dels Treballadors dâIrlanda, PC Israel, Xarxa Comunista dâItàlia, PC Líban, PC Luxemburg, PC Noruega, PC Perú, PC Pakistan, Partit Pàtria Lliure de Paraguai, PC Perú, PC Portuguès, Revestisca âResistirâ? de Portugal, Aliança Socialista de Romania, PC Suècia, Partit del Treball de Suïssa, PC Turquia, PC EUA

Elecció del Comitè Central, lectura de resolucions i comunicat dels CJC

En la seua recta final, el Congrés va realitzar lâelecció de la nova direcció del PCPE per als pròxims quatre anys. Un total de 37 persones triades i votades per àmplia majoria són els encarregats de posar en pràctica les directrius polítiques emanades del 8º Congrés. També es va triar als membres de la Comissió de Garanties i Control.
Es van aprovar resolucions, quasi totes per unanimitat, sobre les següents qüestions: Suport al poble saharaui, Contra la Reforma laboral i pel reforçament del moviment obrer, en suport dels treballadors de Felguera, Suport a lâAlternativa Bolivariana para les Amériques, Per la llibertat dels cinc revolucionaris cubans empresonats per EEUU, per la IIIª República, Contra la impunitat dels crims del franquisme, Contra lâEspai Europeu dâeducació superior (porta dâentrada a la mercantilizació de la Universitat Pública), Per lâorganització en contra del procés de construcció Europea, En suport a Palestina, Contra la manipulació per a procedir a la invasió dâIran i Per lâautodeterminació del poble basc, lâeixida dels presos i lâAlt el foc.
Una vegada llegides i aprovades les resolucions, una representant del Comitè Estatal de Organitzacions Comunistes (CEOC) va saludar al Congrés del PCPE i va plasmar en el seu discurs lâaposta pel manteniment dels principis marxistes-leninistas. A continuació el nou Comitè Central va passar a ocupar el lloc de la mesa del Congrés i Emma Esplà, Secretària General dels CJC (Col·lectius de Joves Comunistes) va llegir un comunicat en nom de lâorganització juvenil. En ell, els joves apuntaven âel salt qualitatiu en lâanàlisi de la realitat i aportació a lâanàlisi de la realitat internacional, aspecte que marca un abans i un desprésâ? alguna cosa que significa âla fi dâuna etapa de resistència i la realitat dâun projecte capaç de construir lâorganització marxista-leninista que necessitemâ?.
Després del parlament dâEmma, el congrés va concloure amb el discurs de clausura del reelegit Secretari General.

El PCPE clausura el seu 8º Congrés

El 8º Congrés del Partit Comunista dels Pobles dâEspanya es va clausurar amb el discurs de Carmelo Suárez, reelegit per unanimitat Secretari General.
âTenim un gran partit que ha realitzat un gran treballâ? va afirmar Suárez sintetitzant així com ha estat el Congrés. I és que els 141 delegats, 20 representants internacionals presents i 62 convidats, entre aquests últims 42 organitzacions estatals, són la mostra del suport que el PCPE ha rebut en aquests tres dies de debats congressuals.
Després dâagrair lâesforç a tots aquells que han fet possible el Congrés, el secretari General va assenyalar que âamb aquest Partit podem fer moltes coses i les anem a ferâ?. En eixe sentit, va explicar que la presència de delegacions internacionals reflecteix la âconstrucció de la unitat revolucionària internacional que volem engegarâ? i que la definició de la âlínia política emanada dâaquest congrés sâencamina cap a un ampli projecte dâaliances lâobjectiu de les quals és la derrota de la burgesiaâ?.
Finalment, va destacar tres aspectes: la lluita del PCPE per combatre la manipulació de la classe obrera contra els immigrants, la voluntat dâaconseguir una àmplia unitat política i social i el fet que aquest 8º Congrés és un pas important per a ser aqueixa eina imprescindible per a la revolució.
Entre aplaudiments i vítors, va començar a sonar La Internacional. Puny enlaire, militants i convidats van cantar lâhimne.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
02 mai 2006
Toda la información en www.pcpe.es
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
02 mai 2006
La mesa del congrés va informar de la recepció de salutacions al PCPE de les següents organitzacions: (...), Partit Democràtic Popular de Corea,...

Estan a la vostra línia? Aneu a fer una dictadura a un altre planeta, i deixeu a la classe obrera organitzar-se de forma autònoma.

Ni Stalin ni Trotski!
Visca la Revolució Socialista!
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
02 mai 2006
Reconec ke els del C.J.C. han fet coses interessants, però akesta gent em fa una mica de pena... ki pot reivindicar el leninisme en el segle XXI? És ke no us adoneu ke el leninisme ja ha estat derrotat a pràcticament tot el planeta, perkè cap poble treballador l'ha volgut defensar? Ke només us keden Cuba, Laos i Corea del Nord, i a akests tampoc els keda gaire temps? ¿Com és ke encara insistiu a anomenar la vostra ideologia "marxisme-leninisme", si qualsevol pot llegir a Marx i Engels i adonar-se ke akests eran veritables demòcrates, gairebé anarkistes, i ke mai haurien acceptat cap dictadura (com els marxistes posteriors: Pannekoek, Mattick, Sylvia Pankhurst, etc.)?
Kina pena de gent!
És curiós, el P.C.P.E., ke es va negar a condemnar (en el seu moment) l'invassió de l'Afganistan per la U.R.S.S. i, en canvi, van córrer a condemnar la intervenció dels iankis fa gairebé cinc anys!
Em sorprén ke parleu "la penosa situació de la classe treballadora després de la caiguda de la U.R.S.S."... i abans de la caiguda? Ke potser era bona, la situació dels treballadors?
Les organitzacions leninistes (ja siguin trotskistes, stalinistes o castristes) són sectes ke busken portar els seus líders al poder. Ni més, ni menys.
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
Marx i Engels gairebé Anarkistes? Tu saps alguna cosa d'història? Em pareix que no. I a més no tens ni idea de política. Em pareix que ets dels que no es creuen que siga possible la revolució i a més tampoc t'agrada que als altres treballen per a fer-la realitat.
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
Es que encara algú es creu el que diuen els comunistes? Però si ha estat un autèntic desastre allà a on ha anat! per no parlar de les purgues, els gulags i els 120milions de persones que ha matat el comunisme...
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
Mentida com una catedral que "els comunistes" hagin matat a 120 millions. Aquest és un invent dels aznarkistes...

Un altre cosa és que el PCPE em sembli un paradigma de la novetat i les idees fresques...però és un corrent d'esquerra respectable, tot i que jo no el comparteixi.
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
brs tens un analisi tan infantil que ni te el rebatre.


no soc del pcpc i crec que no s'han actualitzat pero com a comunistes i companys de lluita els respecto


visca el socialisme
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
Akesta ja me la sé: "tens un anàlisi tan infantil ke ni te'l rebatré"... ah, clar, la culpa serà meva, no? Vinga, home!
Podries explicar kè hi ha d'infantil en el vaig dir? Reconec ke sóc una miketa torracollons i ke no calia dir el ke vaig dir, però no vaig dir cap mentida: és veritat i ki cregui ke pot demostrar el contrari, ke ho faci.
Per una altra banda, dir ke estic una miketa fart de veure ke s'utilitza el terme "aznarkista"... els anarkos fotem canya als leninistes (no tenim alternativa), però, almenys, no els canviem el nom; ¿podríeu recordar una cosa ke es deia "respecte" i deixar de comparar els anarkistes amb el peperos? Ho dic perkè és la comparació més absurda ke es pugui fer.
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
03 mai 2006
ja ja ja desde quan lo dels 120 mil·lions de morts es un invent dels "aznarquistes", en tot cas serà de revisionistes filonazis com Solzeniski però d'anarquistes...
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
04 mai 2006
Compte amb aquests.
Aznarquista em recorda molt a termes demagogics com "social feixistes" que es van utilitzar contra els anarquistes a la guerra civil. Hi ha molts que tenim ja superadeta la por als anarquistes i estem treballant units per la revolució.
Per favor, leninistes dictatorials. Feu el vostre politiqueig i el vostre rollo. Critiqueu el que volgueu. Pero no metre feu propaganda amb utilització de paraules com aznarquista. Si us plau, deixeu-nos en pau a la resta.
No estem en contra vostre. No sou un perill. Tenim preocupacions més importants. Pero collons, molesta.
Un que no és anarquista.
Re: El PCPE clausura el seu 8e Congrés
04 mai 2006
L'error és creure que anarquistes i leninistes han de barallar-se. En realitat hi ha més d'unió que de diferències: no es pretén fer la revolució i assolir un món sense classes ni estat? Doncs estem d'acord en l'essencial, més d'acord que amb els capitalistes i els reformistes.
Sindicat