Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : corrupció i poder : laboral
La incompetència té premi en TMB
02 mai 2006
Article de Carmen de Celis, publicat en Utopia i Realitat, butlletí informatiu de la Secció Sindical de CGT en Autobusos de Barcelona, denunciant als dos màxims responsables del cas de Pablo Díez, als dos anys del seu acomiadament i conseqüent suïcidi, i cartell de la campanya que aquesta setmana s'està utilitzant en la campanya de denúncia.
La incompetència té premi en TMB

Deu de resultar prou descoratjador treballar en una empresa en què es premia els ineptes, i s'humilia i s'acomiada als bons treballadors. Pel simple fet de pertànyer a la secta política que copa des de fa massa anys les empreses públiques municipals, uns quants privilegiats es poden permetre el luxe de fer burrades a cost zero i de mofar-se de les reiterades peticions d'admissió de responsabilitats que se'ls dirigeixen. Els seus amics els protegeixen i, sigui quin sigui l'abast de la barbaritat comesa, mai els deixen en l'estacada. Avui per mi...

A més, tots ells es mouen amb els mateixos paràmetres, de manera que conductes que la resta dels ciutadans considerem abusives, a ells els semblen normals. Són extraterrestres que, per desgràcia, viuen a la terra i la prepotència dels quals cal suportar diàriament. Si tenen codi ètic, no ho apliquen en les relacions laborals. Si van nàixer amb una mica d'humanitat, la van perdre en ingressar en la secta. Han aconseguit instal·lar-se en una bombolla de poder absolut, d'impunitat total, d'irrealitat destructora: no tenen ni idea del que ocorre al seu voltant, però poden ocasionar un dany irreparable a les persones. Com a Pablo Díez Cuesta.

Forniés

El retrat robot de Luis Forniés, exdirector de Recursos Humans i Qualitat de TMB, porta la marca de la ineptitud i la impunitat. Ha estat dos anys en TMB i només se li coneix per una actuació: la que va portar a Pablo al suïcidi. Ell va ser qui va donar l'ordre d'acomiadar-lo (amb la complicitat del conseller delegat, Constantí Serrallonga). Ell va ser qui el va humiliar oferint-li la esborronadora sanció alternativa de sis mesos de suspensió d'ocupació i sou i reingrés amb pèrdua dels drets adquirits.

Nouvingut a TMB, Luis Forniés ja va demostrar que no estava capacitat per a ocupar un lloc directiu. La irresponsabilitat i la falta de judici que va mostrar en el cas de Pablo eren de tal magnitud que, si haguera tingut una mica de dignitat, només més assabentar-se del suïcidi del treballador hauria presentat la seva dimissió. Cal ser un bloc de gel (fins i tot fregar la crueltat) perquè una persona es quedi impertèrrita després de saber que, com conseqüència d'una decisió que ha pres, algú ha decidit posar fi a la seva vida.

No obstant, Luis Forniés no va presentar la seva dimissió perquè, segons va dir, hi havia actuat correctament. Al president i al conseller delegat de l'empresa també els va semblar molt correcte el comportament del seu director de Recursos Humans i Qualitat. Com també els esquitxava a ells, no podien admetre de cap manera la patinada del seu subordinat. Xavier Casas va haver de mentir reiteradament en l'EMT per a tractar de defensar l'indefensable. La necessitat de perpetuar-se en el poder és una piconadora que es porta tot per davant. Fins i tot vides humanes.

Un recent comunicat de Constantí Serrallonga, en el que informa tot el personal de la baixa en TMB de Luis Forniés Villagrasa, constitueix una mostra més que els directius d'aquesta empresa tenen pertorbada la noció de la realitat (per dir-ho amb paraules suaus). Que ningú pensi que la baixa es deu al fet que per fi s'ha reconegut la incompetència de Forniés. Res d'això. L'autor de l'acomiadament de Pablo ha sigut ascendit! Ho han nomenat director de Recursos Humans i Organització de l'Ajuntament de Barcelona! Per què ho hauran premiat? Per haver alliberat a l'empresa d'un treballador amb quinze anys d'antiguitat, o per haver fet el treball brut a Xavier Casas perquè no haguera d'anar al Jutjat a declarar com a testimoni per les seves mentides sobre Pablo? Segons Serrallonga, l'ascens es deu a la seva vàlua professional (àmpliament demostrada en la seva especialitat: acusacions sense proves, acomiadaments abusius i presa de decisions que condueixen a l'enfonsament psicològic dels treballadors). El conseller delegat li desitja el mateix èxit que ha tingut en TMB. Quin mal auguri per als treballadors del consistori de la ciutat! Que toquin fusta i que procurin no encreuar-se amb ell pels corredors, no sigui que es converteixin en víctimes de l'èxit de Luis Forniés!

És una llàstima que el record de la tràgica mort de Pablo, lligada a aquestes persones, m'impedeixi riure'm de tant de despropòsit. Això sí, no vull acabar sense felicitar els treballadors de base de TMB (conductors, mecànics, porters, etc.) perquè són ells els que porten endavant aquesta empresa.

Potser no vegin reconegut el seu treball pels seus superiors, però el seu coeficient intel·lectual i el seu nivell professional són sens dubte més elevat que els de les persones que suposadament els dirigeixen.

Carmen de Celis

Nota: Més informació: http://www.cgtbus.com ->

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more