Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1 de maig a Igualada
01 mai 2006
Jornada de lluita anticapitalista,reivindicativa i commemorativa per l'1 de maig a Igualada. Amb bicicletada, dinar popular i passi de video.
Dscn5314.jpg
Dilluns 1 de maig va tenir lloc a Igualada una jornada de reivindicació i commemoració del dia dels i les treballadores. Al matí es va realitzar una bicicletada-manifestació contra la precarietat, que va aplegar una trentena de persones, i que va fer un recorregut per les seus dels principals culpables de la precarietat laboral a Igualada i rodalies, posant aquest any especial èmfasi als casos dels acomiadats i acomiadades de la SEAT i al conflicte de Mercadona.
Al migdia va tenir lloc un dinar popular; els beneficis seran donats als i les vaguistes del centre logístic de Mercadona de Sant Sadurní d'Anoia, que porten més d'un mes de vaga i reivindicacions reclamant que s’aturin les accions d’assetjament sindical i discriminació ideològica per afiliació per part d’alguns càrrecs de l’empresa; el compliment d’una hora de descans i l’obtenció d’una llicència per operar amb la maquinària del centre; més mesures de seguretat, la readmissió de tres delegats sindicals acomiadats i una reivindicació salarial. Per acabar, a mitja tarda es va projectar la pel·lícula "Pan i rosas" que tracta la precarietat laboral que pateixen les dones immigrants als EEUU.
Des de l'AAMX valorem positivament la jornada i us convidem a ser conscients durant tot l'any de la situació de la classe treballadora i a combatre les agressions que rebem constantment, fent que cada dia sigui 1 de maig.

Assemblea d'Amics/gues dels Màrtirs de Xicago de 1886.

Manifest.
Un any més, s’acosta el dia que ens recorda a totes i tots que seguim formant part de la classe treballadora; la que cada cop té menys drets; la més afectada per qualsevol decisió presa a les poltrones que ens queden tant lluny; la que mai rep un augment de sou proporcional a l’encariment de la vida; la que treballa en condicions precàries; la que, a hores d’ara, ja no pot adquirir una vivenda digna; la que veu com els drets bàsics com la salut o l'educació públics també es precaritzen; la que pateix reformes i reformes laborals cada cop més degradants fetes pels qui s’enriqueixen amb el nostre esforç; la que “compta� amb uns sindicats majoritaris còmplices dels botxins; la que perd la feina cada cop que una empresa tanca seguint el camí de les deslocalitzacions per la globalització; etc, etc; la que s’hauria d’aixecar cada dia de l’any per a combatre la nul·la situació que patim.
Aquest any, des de l'"Assemblea d'Amics dels Màrtirs de Xicago de 1886" volem posar especial atenció a dos casos força recents: el dels 660 acomiadaments de SEAT, duts a terme amb la complicitat dels sindicats majoritaris (UGT, CCOO) i la Generalitat amb l’agreujant que, entre els acomiadats i acomiadades trobem majors de 55 anys, dones en baixa maternal i un nombre gens tímid d’afiliats i afiliades a la CGT. I, per altra banda, volem donar també suport als treballadors i treballadores en vaga del centre logístic de Mercadona de Sant Sadurní d’Anoia, els quals reclamen que s’aturin les accions d’assetjament sindical i discriminació ideològica per afiliació per part d’alguns càrrecs de l’empresa; el compliment d’una hora de descans i l’obtenció d’una llicència per operar amb la maquinària del centre; més mesures de seguretat, la readmissió de tres delegats sindicals acomiadats i una reivindicació salarial.
Però hem d'estar atents a tot allò que facilita i permet que la nostra situació empitjori; cal tenir present també la nova devallada de drets laborals i socials que preveu la Reforma Laboral que s'està pactant entre la patronal, el govern i les centrals sindicals espanyoles CCOO i UGT. Aquesta reforma avarateix i facilita l'acomiadament, potencia els contactes precaris, afavoreix el finançament dels empresaris, i la preliferació d'ETT's, en detriment dels serveis d'ocupació públics.

Cal mirar endavant i treballar per les condicions dignes que es mereix qualsevol treballador o treballadora, a Igualada, als Països Catalans, i a qualsevol indret del planeta. Assenyalant els culpables, les seves polítiques, els seus còmplices i col·laboradors, analitzant els paranys que ens paren, sense deixar-nos enganyar, i construint alternatives per a avançar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1 de maig a Igualada
01 mai 2006
Endavant els i les que lluiten!!

www.kaosenlared.net
Re: 1 de maig a Igualada
03 mai 2006
Hola Tanxi, som les teves amigues imaginàries. Has de saber que et donem suport en tot allò que per tu és important!!! Quan arribi el dia de la revolució final i tu no puguis gairebé ni obrir la boca nosaltres serem la teva veu i cridarem ben fort: "VISCA LA TERRA!!!!" WE WILL ALWAYS LOVE YOU, TANXI.
Sindicato Sindicat