Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Juntem-nos!
01 mai 2006
Un any més, el jovent estudiant i treballador sortirem al carrer l’1 de Maig per homenatjar a totes aquelles persones que amb el seu treball sostenen la nostra societat. El seu treball és el que ens permet viure cada dia. Tanmateix, no som els treballadors els que controlem la nostra producció, ni tampoc som les beneficiàries de l’esforç que suposa.

El jovent al camp    
Al camp, el treball s’està endurint cada dia més. La depreciació del producte agrícola i l’encariment dels carburants està empitjorant la vida de centenars de pagesos. Alhora, la nostra terra es troba al punt de mira de les grans empreses immobiliàries i dels especuladors, tal com ho demostren casos com l’Horta de València o els conreus de fruita a l’interior del Principat.

Els joves ens veiem obligats a abandonar el treball agrícola per anar a la ciutat a cercar una feina, gairebé sempre temporal i precària. La solució que han trobat els nostres polítics ha estat la dependència respecte les grans multinacionals, que importen un producte molt més barat, fruit de la sobreexplotació al Tercer Món i de la ruïna de moltes famílies pageses catalanes.

Joves treballadors i treballadores del camp. Agricultors i ramaders: aturem el caciquisme i l’especulació immobiliària! Defensem la nostra terra i el nostre treball!

El jovent a la ciutat
Mentrestant, a la ciutat som el jovent, les dones i les immigrants aquelles que patim més intensament l’ofensiva neoliberal envers el nostre país.

Augmenta la impossibilitat d’obtenir un habitatge. Desenes de treballadores moren anualment a causa dels mal anomenats “accidents laborals�. Centenars d’immigrants viuen en condicions infrahumanes, sota les lleis de l’Estat espanyol, xenòfob i classista, que els priva del permís de treball com de la majoria dels drets humans que tant pregonen.
La realitat de la dona segueix marcada pels acomiadaments il·legals, les coaccions i les injúries de la patronal o uns salaris molt inferiors respecte els homes.
El treball temporal és l’única solució per a molts joves estudiants, víctimes de sous irrisoris, dels contractes inestables i de la manca de les garanties socials més elementals.

Joves treballadors i treballadores de la ciutat. Obrers de la construcció, industrials, dels serveis i temporals: Papers per a tothom! Prou discriminació sexista! Aturem la precarietat i el treball temporal!

Aquesta és la realitat dels seu Estat del Benestar. Un benestar maquiavèl·lic que viu a costa dels que es veuen sotmesos a la sobreexplotació de les multinacionals. Un benestar basat en l’apropiació del nostre treball en mans dels qui tenen més i sempre volen més. És a dir, el malestar de totes per garantir el benestar d’alguns.

El jovent estudiant i treballador dels Països Catalans ens hem d’unir i treballar per una nova realitat, justa i igualitària. Una realitat social que no és cap una utopia si totes treballem per fer-la possible.

Juntem-nos
Des de la resistència anticapitalista...
Cap a la construcció del socialisme!

Països Catalans, 1 de Maig de 2006
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

This work is in the public domain

Comentaris

SS + SA: Junteu-vos!
02 mai 2006
junteu-vos i anéu a passejar...
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
em fa tot bastanta gràcia, només una pareciació:

- Lema Maulets pel 25 d'abril: UNIM-NOS.
- Lema CAJEI 1r de Maig: JUNTEM-NOS.

Reflexionem i actuem.

Salut i unió ja!
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
mor
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
això doncs.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more