Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Juntem-nos!
01 mai 2006
Un any més, el jovent estudiant i treballador sortirem al carrer lâ1 de Maig per homenatjar a totes aquelles persones que amb el seu treball sostenen la nostra societat. El seu treball és el que ens permet viure cada dia. Tanmateix, no som els treballadors els que controlem la nostra producció, ni tampoc som les beneficiàries de lâesforç que suposa.

El jovent al camp    
Al camp, el treball sâestà endurint cada dia més. La depreciació del producte agrícola i lâencariment dels carburants està empitjorant la vida de centenars de pagesos. Alhora, la nostra terra es troba al punt de mira de les grans empreses immobiliàries i dels especuladors, tal com ho demostren casos com lâHorta de València o els conreus de fruita a lâinterior del Principat.

Els joves ens veiem obligats a abandonar el treball agrícola per anar a la ciutat a cercar una feina, gairebé sempre temporal i precària. La solució que han trobat els nostres polítics ha estat la dependència respecte les grans multinacionals, que importen un producte molt més barat, fruit de la sobreexplotació al Tercer Món i de la ruïna de moltes famílies pageses catalanes.

Joves treballadors i treballadores del camp. Agricultors i ramaders: aturem el caciquisme i lâespeculació immobiliària! Defensem la nostra terra i el nostre treball!

El jovent a la ciutat
Mentrestant, a la ciutat som el jovent, les dones i les immigrants aquelles que patim més intensament lâofensiva neoliberal envers el nostre país.

Augmenta la impossibilitat dâobtenir un habitatge. Desenes de treballadores moren anualment a causa dels mal anomenats âaccidents laboralsâ?. Centenars dâimmigrants viuen en condicions infrahumanes, sota les lleis de lâEstat espanyol, xenòfob i classista, que els priva del permís de treball com de la majoria dels drets humans que tant pregonen.
La realitat de la dona segueix marcada pels acomiadaments il·legals, les coaccions i les injúries de la patronal o uns salaris molt inferiors respecte els homes.
El treball temporal és lâúnica solució per a molts joves estudiants, víctimes de sous irrisoris, dels contractes inestables i de la manca de les garanties socials més elementals.

Joves treballadors i treballadores de la ciutat. Obrers de la construcció, industrials, dels serveis i temporals: Papers per a tothom! Prou discriminació sexista! Aturem la precarietat i el treball temporal!

Aquesta és la realitat dels seu Estat del Benestar. Un benestar maquiavèl·lic que viu a costa dels que es veuen sotmesos a la sobreexplotació de les multinacionals. Un benestar basat en lâapropiació del nostre treball en mans dels qui tenen més i sempre volen més. Ãs a dir, el malestar de totes per garantir el benestar dâalguns.

El jovent estudiant i treballador dels Països Catalans ens hem dâunir i treballar per una nova realitat, justa i igualitària. Una realitat social que no és cap una utopia si totes treballem per fer-la possible.

Juntem-nos
Des de la resistència anticapitalista...
Cap a la construcció del socialisme!

Països Catalans, 1 de Maig de 2006
Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista (CAJEI)

This work is in the public domain

Comentaris

SS + SA: Junteu-vos!
02 mai 2006
junteu-vos i anéu a passejar...
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
em fa tot bastanta gràcia, només una pareciació:

- Lema Maulets pel 25 d'abril: UNIM-NOS.
- Lema CAJEI 1r de Maig: JUNTEM-NOS.

Reflexionem i actuem.

Salut i unió ja!
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
mor
Re: Juntem-nos!
02 mai 2006
això doncs.
Sindicat