Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat llegit per la Guerrila de l'habitatge al footing contra mobbing
01 mai 2006
Aquest es el comunicat que va llegir la Guerrilla de l'Habitatge al final del footing contra el mobbing a la rambla del Raval durant la jornada per abolir la ordenança cívica.
guerrillaHabitatge.jpg
<b>Som la Guerrilla de l'Habitatge</b>, som tu, som tots els que vivim sota el pes de la violència immobiliària i urbanística. Estem amagats allà on no se'ns espera, al cor de la selva, i som invencibles perquè som àgils i canviem de cara i de nom en cada batalla. Som els que ens neguem a acceptar les condicions d'una vida invivible, uns lloguers impagables, som una taca d'oli que s'expandeix per tota la ciutat de manera imparable. I els vostres plans, polítiques i jocs bruts no ens podran aturar perquè ja fa molts anys que caminem.

    <b>Lluitem contra grans exèrcits d'ambició sense mesura.</b> L'Ajuntament i els seus aliats ens fan viure sota un camp de proves contínues i patint quotidianament les seves maniobres, i Ciutat Vella és la zona zero d'aquests plans gegantins. Sota el paramilitarisme de l'Administració es troba l'empresa Procivesa, avui anomenada Focivesa, que ja mai podrà netejar-se la cara dels més de 3.000 veïns i veïnes expulsats del barri, veïns expulsats perquè les seves vides ja no eren rendibles. L'Illa Robadors i la Rambla del Raval, des de la qual ens sentiu, són la pedra angular d'un model de ciutat que ens estan imposant. L'Ajuntament ha obert aquí un barri en canal i ha fet el tret de sortida de milers de pràctiques violentes, silenciades, a les quals s'han apuntat els “buitresâ€? immobiliaris i financers. Violència que pren forma amb la omnipresent presència policial, l'assetjament físic i moral de la nostra memòria viva, com són els avis i les àvies, amb els preus d'habitatge inaccesibles, el desallojament d'espais col·lectius i la destrucció del nostre patrimoni històric, cultural i industrial. I últimament fent-se efectiva amb la imposada a cop d'autoritarisme normativa cívica que fa que l'espai public sigui impossible per als que vivim i sofrim aquesta ciutat com a marca registrada i aparador dels turistes.

    <b>Carrer Robador, número 43.</b> Un edifici no és una ciutat però explica la lògica imparable, la màquina frenètica d'expulsar, robar, vendre i revendre, acumular i especular. Un edifici no és una ciutat però el carrer Robador és el cor de la bèstia i aquí el capital imposa les regles i enriqueix els uns a costa dels altres. L'avarícia insaciable de TCME convertirà aquest edifici en capital i ho farà contra nosaltres, per sobre de nosaltres, a cops de talonaris i de milions. Un meublé convertit en habitatges impagables i un local fashion a la planta baixa. Aquesta és la versió reduïda d'una pràctica que es repeteix i que sembra exclusió i devastació als barris per on passa. TCME és una immobiliària i nosaltres havíem de ser avui el seu malson, el seu pal a les rodes. Aquesta vegada no hem guanyat. Les rodes del temps frenètic del capital han arribat primer i aquest edifici que no és una ciutat però que hauria pogut explicar una història d'espai alliberat, okupat, del dret efectiu a l'habitatge exercit per tu i per mi, per nosaltres, passarà a fomar part de la llista infinita d'espais segrestats.

    <b>Però som invencibles.</b> I des del sud-est de la selva immobiliària proclamem que la Guerrilla de l'Habitatge no pararà d'alliberar espais per fer efectiu el dret a l'habitatge. Perquè encara hi ha 300.000 cases buides a la província de Barcelona esperant la nostra intervenció.

<b>Perquè el que és incívic és el preu de l'habitatge!
Desallotgem la precarietat,
Desokupem l'especulació!</b>

Comunicat emès en algun racó de la selva immobiliària el 29 d'abril del 2006

Guerrilla de l'habitatge
Mira també:
http://www.footingcontraelmobbing.net
http://www.bcnviu.org/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat