Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
11 de maig: nova data per al judici als antimilitaristes que van bloquejar el tren de l'OTAN
30 abr 2006
Dijous que ve 11 de maig, a les 11:30 h., en el Jutjat Penal nº 2 en la Ciutat de la Justícia de València, han estat citades les quatre persones que van bloquejar amb els seus cossos l'eixida d'un tren carregat amb material militar de la base l'OTAN que es dirigiria a una maniobres en San Gregorio (Zaragoza). L'acció va tenir lloc fa ja any i mig, a l'octubre de 2004, i els i les antimilitaristes han estat pendents durant aquest temps de quatre intents de judici.
arton843.jpg
Dijous que ve 11 de maig, a les 11:30 h., en el Jutjat Penal nº 2 en la Ciutat de la Justícia de València, han estat citades les quatre persones que van bloquejar amb els seus cossos l'eixida d'un tren carregat amb material militar de la base l'OTAN que es dirigiria a una maniobres en San Gregorio (Zaragoza). L'acció va tenir lloc fa ja any i mig, a l'octubre de 2004, i els i les antimilitaristes han estat pendents durant aquest temps de quatre intents de judici.

El primer durant la seua detenció, el 17 d'octubre, quan el fiscal els va proposar acceptar una condemna de 6 mesos de presó sense que s'assenyalara data per al judici, el segon el 3 de novembre del mateix any, que va ser suspès perquè ni la base de l'OTAN ni l'antiga RENFE van proporcionar a temps els horaris dels trens militars sol·licitats pel jutjat, el tercer, el 30 de novembre de 2005, que va ser suspès pel jutge en la pròpia sala per la inassistència dels 3 policies nacionals i el guarda-jurat de RENFE que estaven citats com testimonis de l'acusació. En aqueix mateix moment, l@s activistes van rebre en un "post-it" la nova data, el pròxim 11 de maig, assenyalada pel jutge per al judici en el qual se'ls acusa d'un delicte de "desordres públics" pel qual s'enfronten a una condemna de 1 any de presó.

No fa falta dir que com continua obert el processament d'aquestes persones, també contínua oberta la campanya de suport i solidaritat iniciada poc després d'aquesta acció directa noviolenta. Cal demostrar tant al fiscal i al jutge com a la resta d'institucions implicades que els mètodes i les motivacions d'aquestes persones conten amb una àmplia acceptació social.

Per això us continuem proposant:

- Signeu a nivell individual o col·lectiu (si estàs en alguna organització) i envieu la carta de suport al Jutjat, al Ministeri de Defensa i a la base de l'OTAN, per fax o per correu electrònic. Dóna igual si ja les enviat en ocasions anteriors.

- Signeu a nivell individual l'autoinculpació i envieu-la al Jutjat. És una forma de suport més compromesa perquè teòricament us exposa a ser acusats com còmplices de l'acció. No obstant això, en la pràctica no existeix ni la més remota possibilitat que açò succeïsca a causa de la gran quantitat d'autoinculpacions rebudes i que els jutges no volen complicar més els processos.

- Distribuïu aquesta informació en el vostre entorn.

- Si viviu prop de València, acudiu a la concentració solidaritat davant dels Jutjats el mateix dia 11 de maig.



Enviar a:

- Ministeri de Defensa: 91-556 39 58 (Fax) / minisdef@mde.és / infodefensa@mde.és

- Base de l'OTAN: 96-160 52 52 (Fax) / medianrdcsp@hrf-valència.org

- Jutjat nº2 penal: 96-192 93 77 / vadeeg_002@gva.és



Substituïu la línia de punts en la carta de suport per "Sr. Ministre", quan l'envieu al Ministeri de Defensa o "Sr. Comandant", si l'envieu a la base.

__________


CARTA DE SUPORT A LES PERSONES QUE VAN BLOQUEJAR EL TREN DEL CASERNA DE L'OTAN EN BÉTERA


............................


He tingut coneixement que el pròxim 11 de maig a les 11’30 h. se celebrarà en el Jutjat penal nº 2 de València un judici contra quatre persones que van portar a terme el 17 d'octubre de l'any passat una acció de desobediència civil noviolenta al costat del lloc d'eixida del tren amb material de la base de l'OTAN, que partia cap a una maniobres preparatòries a Saragossa per a *comandar la nova Força de Resposta de l'Aliança Atlàntica (NRF), promoguda per Donald Rumsfeld baix la doctrina de la «guerra preventiva». Tinc entés que se'ls acusa d'un delicte de «desordres públics», per al qual el Fiscal sol·licita una condemna de 1 any de presó.

Considere no solament legítimes sinó també socialment saludables aquestes accions de desobediència civil perquè són noviolentes, apel·len a valors socialment compartits i interpel·len a la societat des de la seua base, donant veu a opinions que de comuna són marginades del debat social. Rebuig per tant que aquestes persones siguen criminalitzades de qualsevol forma i demane que siguen lliurement absoltes. Més encara tenint en compte que aquesta acció concreta es va desenvolupar amb exquisit respecte cap a la integritat física de les persones: el tren militar es trobava detingut en l'estació de càrrega, els i les participants es van fer visibles en el lloc des del primer moment i a una distància prudencial del convoi, i no es va interrompre la circulació ferroviària ordinària.

Els únics perjudicis en tot cas serien els ocasionats al desplegament de la caserna de l'OTAN, una instal·lació il·legítima i perillosa que ha de ser desmantellada com més prompte i els seus terrenys retornats al poble de Bétera per a donar-los un ús social i ecològic. Aquesta base aprofundeix la inserció de l'estat espanyol en una política agressiva i militarista contra la qual els seus ciutadans han mostrat un rebuig massiu en dates recents, i que, en qualsevol cas, és autodestructiva i, sobretot, immoral.

M'afig a la crida a la no-col·laboració amb els preparatius de les guerres que va transmetre l'acció. Desobediència a les guerres per a resistir activament als engranatges de la maquinària militar i les decisions polítiques conscients que ens obliguen a col·laborar, encara que no sempre ho sapiem, en la preparació de les guerres. Per exemple a través dels 58 milions d'euros diaris que absorbeix l'estructura militar dels impostos que paguem.



Nom:
Lloc:
DNI / Segell:

__________


AUTOINCULPACIÓ DE SUPORT A LES PERSONES QUE VAN BLOQUEJAR EL TREN DEL CASERNA DE L'OTAN EN BÉTERA

PER A: JUTJAT PENAL NOMBRE 2
CIUTAT DE LA JUSTÃ?CIA
Av. del Saler, nº 14
46013 - València (Espanya)

Tlf.: 96 192 90 77 / Fax: 96 192 93 77.

ASSUMPTE: Procediment: Judici oral 000526/2004.

Jo, .......................................... ............. amb DNI ..........................

EXPOSE:

- Que he tingut coneixement que el pròxim 11 de maig a les 11’30 h. es portarà a terme en aquest Jutjat un judici contra quatre persones acusades d'un delicte de «desordres públics» per situar una pancarta i encadenar-se a les vies que anava a recórrer el tren de la base de l'OTAN de Bétera cap a unes maniobres a Saragossa preparatòries per a comandar la nova Força de Resposta de l'Aliança Atlàntica (NRF), promoguda per Donald Rumsfeld baix la doctrina de la «guerra preventiva». Tinc entés que el Fiscal sol·licita una condemna de 1 any de presó.

- Que els objectius d'aquesta acció de desobediència civil, pública i noviolenta, van consistir a fer una crida a la societat perquè reflexione sobre les guerres i no col·labore amb els organismes i estructures que les propugnen i realitzen, així com reclamar el desmantellament de la citada instal·lació militar.

- Que vaig participar activament i de forma conscient i responsable en la preparació de l'acció, a més de donar suport i cobertura a les persones que la van portar a terme.



A ....................................., a ....... de maig de 2006.

Signat:


____________




Más informació:

- Suspès de nou el judici als antimilitaristes (30-5-05): http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2159

- Web de l'acció: http://www.geocities.com/pararuntren

- Fotos i video de l'acció: http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=816.



Contactes:

- alternativa antimilitarista - moc valència: retirada (arrova) xarxaneta.org

- campanya antibase - inspecció ciutadana a la base de l'otan: inspecciociutadana (arrova) yahoo.com

- grup antimilitarista tortuga elx-alacant: tortuga (arrova) nodo50.org

Mira també:

http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2450.
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2450

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat