Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
30 abr 2006
1 de Maig, Dia de la Classe Treballadora    

La juve quedem a les 11.15h a Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia (Barcelona) per anar junts a la manifestació de l'1 de Maig!

Dilluns 1 de maig, DIA INTERNACIONAL DE LES TREBALLADORES I DELS TREBALLADORS!!!

Tothom a la mani!
1 de maig enviable.jpg
Precarietat. Aquesta és la paraula que s'ha incorporat a les nostres vides. Precarietat laboral. Precarietat social. Precarietat vital.

Som precaris, perquè l'atur entre la gent jove és més alt que entre la resta, però sobretot perquè habitem en la temporalitat dels contractes il·legals (quan tenim contracte), amb salaris molt per sota de la resta de treballadores i treballadors, amb més accidents en el lloc de treball. I perquè som vulnerables. Vulnerables als abusos, a la violació dels nostres drets. Vulnerables en el nostre temps. Perquè l'abús arriba a privar-nos de la capacitat de controlar el temps de la nostres vides, en mans d'aquells que ens contracten.

Som precaris perquè un de cada tres joves no acaba els estudis de secundària (quan a Europa l'acaben vuit de cada deu). Perquè cada cop més de nosaltres iniciem la nostra vida laboral sense estudis mitjans i abocats a una rotació permanent de feines degradades. Mal pagades, inestables, que no ens permeten pensar el nostre futur.

Som precaris perquè el preu dels pisos (tant de compra com de lloguer) fa temps que ha escapat de les nostres possibilitats, perquè si no tenim per pagar una entrada impossible i un contracte estable no podem accedir a una hipoteca a la que hauríem de destinar molt més de la meitat del nostre salari durant la resta de la nostra vida.

Però no ens conformem. No ens conformem perquè sabem que la precarietat no és un fenomen natural i inevitable com la sortida del sol o els dies de pluja. Perquè sabem que hem arribat a aquesta situació degut a unes decisions polítiques i empresarials que han apostat per establir la llei del més fort, que el creixement econòmic es basi en l'especulació de l'habitatge i la degradació de les condicions de treball per a les noves generacions. Que no cal invertir en educació. Que condemnen a la gran majoria per enriquir a una minoria.

I actuem. Actuem perquè sabem que podem canviar la situació. Que actuant juntament amb la resta de gent que està com nosaltres podem aconseguir canviar les coses. Perquè algunes coses ja han canviat, com la inversió en educació pública que preveu el Pacte Nacional de l'Educació, o l'increment d'habitatge protegit (encara insuficient), o la incorporació al nou Estatut de Catalunya de l'obligació de que els poders públics garanteixin el nostre dret a emancipar-nos. O la reducció de la temporalitat a molts convenis col·lectius.

Actuem perquè encara cal canviar moltes més coses, per conquerir el nostre futur, el control sobre els temps de les nostres vides. Actuem com ho a fet la gent jove a França, paralitzant la proposta de contracte de primera ocupació. I actuem per a exigir que la reforma laboral a Espanya es faci per a reduir la precarietat dels nostres contractes i no per abaratir el nostre acomiadament.

I et cridem. Et cridem per a que tu també actuïs. Com a estudiant, treballadora o treballador, com a jove. Perquè junts som més forts i cridem més alt.
Mira també:
http://www.jovescomunistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
30 abr 2006
iros a tomar por culo vendeobreros de ccoo
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
30 abr 2006
Hijos de puta. No engañais a nadie con vuestro falso discurso.

ABAJO PARTIDOS Y SINDICATOS!
VIVA LA CLASE OBRERA AUTOORGANIZADA EN ASAMBLEAS Y PIQUETES!
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
01 mai 2006
Junt amb els de CCOO i UGT?
Aneu-vos-en a la merda, amb molt de carinyo. Quin morro quie teniu! Lladres dels pobres, més que lladres!
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
01 mai 2006
ja us val poca vergonyes... aneu de que si llençeu boles i tal i despres sou els primers de condemnar quelcom forma de lluita no convencional, en fi sou satelits del sistema, no pidas peras al olmo....
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
01 mai 2006
Nois i noies, una mica de compte, que el manifest que heu penjat no és el dels JC sinó el d'ACTUA! Plataforma Jove pel Primer de Maig.
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
01 mai 2006
Patuleia de pijos, jipikostras i pedants...
Re: PSUC = nacionalsocialisme
02 mai 2006
es veu que els del PSUC s'avorreixen als seus apartaments de luxe a Cadaqués i volen tornar a dirigir la classe obrera (que aixó dona respetabilitat i diners...)

coneixen a les seves mares no cal insultar-los...
Re: Joves Comunistes: Per un Primer de Maig de Classe i combatiu
02 mai 2006
És veritat, el manifest és d'ACTUA. En qualsevol cas, ja m'està bé, que la gent de Joves Comunistes, l'assumeixi com a propi.

Amunt amb la plataforma jove pel primer de maig:
pròxima estació 14 de maig (asseguda per un habitatge digne a pça catalunya), i si la revetlla la passem a la Festa Revolució, millor que millor! (disculpeu per la propaganda!)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more