Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Algú sap si s'està produint un desallotjament al carrer Joaquim Costa de Barcelona?
30 abr 2006
M'han dit alguna cosa però bastant confusa.
Algú té més informació?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Algú sap si s'està produint un desallotjament al carrer Joaquim Costa de Barcelona?
30 abr 2006
Truca a la Urbana. (En serio)
Re: Algú sap si s'està produint un desallotjament al carrer Joaquim Costa de Barcelona?
30 abr 2006
Aproximadament a les 6 de la tarda, un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana impedia l'accés al carrer Verges, adjacent a Joaquim Costa, a l'alçada del carrer Valldonzella, al barri del Raval de Barcelona. A banda i banda del carrer Verges, un nombrós grup de veines i coneguts dels okupants observaba el desenvolupament dels fets. Agents de la guàrdia urbana, han entrat a l'immoble i han estat allà a dins durant més de 20 minuts, fet que inquietava els coneguts de les okupants. Abans de treure les persones de l'immoble, els agents de la policia local han exigit a tota la gent concentrada que abandonèssin el carrer. Les persones que han demanat poder quedar-se a uns quants metres de distància on puguèssin veure la sortida de les okupants, han rebut com a resposta l'ús de la força. S'han produït dos cops de puny per l'esquena, una patada, insults i empentes diverses. Fets totalment lamentables tenint en consideració que no s'ha produit cap tipus de provocació, entenent que per a nosaltres, demanar una explicació als agents de l'ordre no suposa cap fet provocador.

Pel que sabem a hores d'ara, les detingudes han estat conduides cap a la comissaria dels mossos d'esquadra al carrer Nou de la Rambla. Fa pocs instants, hem pogut saber que les detingudes han estat traslladades a la comissaria de Les Corts dels mossos d'esquadra, on han estat acusades de "robatori amb força". Sembla ser que demà (1 de Maig) serà quan passin a disposició judicial.
traducion italiana...
01 mai 2006
Barcelona : per il Comune okkupare è rubare

Ieri, 30 Aprile, verso le 18 un ampio dispiego di forze dell’ordine
( Guardia Urbana e Mossos d’ Esquadra ) procedevano allo sgombero di uno stabile disabitato da anni in Carrer Verge, nel Barrio del Raval, dietro la Rambla, pieno centro della città in cui da anni si lotta contro la speculazione edilizia .
Gli agenti hanno arrestato le tre persone che avevano okkupato l’immobile senza permettere alle persone accorse sul luogo di essere testimoni oculari dell’operazione, spingendole nelle vie adiacenti ( Joaquim Costa e Valldonzella ) con un uso spropositato della forza.

Le detenute sono state portate al commisariato dei Mossos d’ Esquadra
( corpo di polizia autonoma catalana.. in pratica gli eredi delle guardie predilette da Franco durante il regime fascista ) a Carrer Nou de la Rambla, dove sono rimaste fino al trasferimento al commisariato di Les Corts dei Mossos.
Alle due di mattina, otto ore dopo i fatti, una chiamata degli agenti a conoscenti degli occupanti li informava ( un po’ tardivamente! ) della loro detenzione. L’accusa è furto con scasso.
Sembra che domani ( 2 Maggio ) le ragazze rilasceranno la loro dichiarazione dal giudice.

Questi arresti sembrano far parte della nuova offensiva contro l’okkupazione intrapresa negli ultimi mesi dal Comune di Barcelona iniziata dopo i “fatti del 4 Febbraio� (n.b.).
Si tratta di criminalizzare l’ okkupazione di una casa abbandonata, definendo l’azione come “furto con scasso�. Questa nuova strategia permette di fare sgomberi illegali, vale a dire senza la giusta autorizzazione giudiziaria, così come arrestare gli/le okkupanti.

QUANDO ABITARE E’ UN LUSSO OKKUPARE E’ UN DIRITTO!
Sindicato Sindicat