Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Endavant] 1r de Maig
29 abr 2006
Manifest del 1r de Maig - Endavant (OSAN)
logo.jpg
Manifest del 1r de Maig – 2006

A les portes del S. XXI, l’estructura productiva dels Països Catalans es troba immersa en un canvi de gran profunditat: un País que fa escassament un segle tenia la major part de la població amb capacitat de treballar en el sector primari, es troba actualment de manera predominant en el sector serveis, després de deixar enrera dècades recents d’una important puixança industrial. Fruit dels canvis que ens imposen les grans corporacions i els governs que estan al seu servei, patim avui dia una important onada d’acomiadaments massius (sobretot en el sector manufacturer: SEAT, en el sector textil o el càrcer, etcètera) i tancaments d’empreses.

Aquests canvis, l’actual ofensiva contra els i les treballadores, es dóna en un context de privatització de serveis públics i guany de la importància del capital financer en el conjunt de l’economia. A nivell europeu això es tradueix en la posada en marxa de diferents iniciatives per part de les institucions de la UE per a afavorir els guanys privats a costa de la venda i privatització de conquestes populars fruit de dècades de lluites i sacrificis. S’estan extenent els contractes precaris, augmenta l’edat de jubilació, s’aprova la Directiva Bolkestein, es redueix la pressió fiscal a les empreses... tot plegat acompanyat de creixents mesures repressives (creació de l’Europol, Eurojust, llista negra de la UE d’organitzacions “terroristes�...).

A nivell estatal, aquestes polítiques tenen la seva expressió més clara en l’actual Reforma Laboral que el govern del PSOE, la CEOE i UGT i CCOO estan negociant. Una Reforma Laboral que preten abaratir encara més i facilitar els acomiadaments, que és i s’ha elaborat de manera anti-democràtica i que preten extendre la precarietat i la desprotecció en els nous i vells contractes.

Als Països Catalans, tanmateix, davant d’aquestes ofensives, s’estan desenvolupant nombroses lluites en àmbits com el de l’ocupació dels i les joves, en defensa dels drets dels i les immigrades i per la unitat de la classe treballadora, per l’extensió dels serveis públics o l’habitatge digne, entre d’altres. Aquestes lluites representen una important base de resistència i per a la preparació de l’ofensiva que ens ha de permètre de reapropiar-nos dels recursos col.lectius que ens pertanyen com a Poble i organitzar la producció dels béns en funció dels interessos de les classes populars catalanes.

En un any en que els governs de la Comunitat Autònoma de Catalunya i el País Valencià estan duent a terme l’aprovació de nous Estatuts, els i les treballadores catalanes estem cridats a sortir de nou al carrer el 1r de Maig per a denunciar que els Estatuts no ens serveixen per a construir el País que necessitem, el País del qual volem ser protagonistes i del qual volem que els sectors productius estiguin al servei de la majoria social, les classes populars. En aquest 2006 en que el deute de les famílies catalanes està assolint xifres rècords, en que els preus s’incrementen constantment molt per sobre dels increments salarials, l’Esquerra Independentista i l’Esquerra anticapitalista dels Països Catalans hem de lluitar per a trencar amb el marc jurídic espanyol, trencar amb la imposició dels Estatuts de la continuïtat capitalista i construir un Marc Català de Relacions Laborals per a avançar, en definitiva, cap a un Socialisme d’arrel catalana.

NO A LA REFORMA LABORAL, PROU PRECARIETAT!

AUTODETERMINACIÓ PER A LA CONSTRUCCIÓ SOCIAL I NACIONAL DELS PA�SOS CATALANS!

Països Catalans, 1r de Maig de 2006
Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Endavant] 1r de Maig
29 abr 2006
Endavant amb el bloc negre
Re: [Endavant] 1r de Maig
29 abr 2006
aturem la frikiperformance del mayday!

L'1 de maig contra la reforma laboral i punt!
Re: [Endavant] 1r de Maig
29 abr 2006
Més enllà de la ineficiència d'intentar fer un anàlisi socio-economic únic pel conjunt dels països catalans, hi ha una idea que m'ha deixat els pèls de punta sabent qui l'ha escrita:

"per la unitat de la classe treballadora"

No us heu plantejat, ni un sol moment, que potser esteu treballant en la direcció oposada?
Re: [Endavant] 1r de Maig
29 abr 2006
en que bases aquesta afirmació? o només sembres el dubte i prou.
La classe treballadora és una, i no dues ni tres, i només la unitat de classe en defensa dels seus interessos ens permetrà acabar amb el sistema. Potser, de fet segur, que no tota la classe treballadora aposta per la mateixa via (o referència ideologica) per aconseguir aquest objectiu, la qual no impedeix que la unitat de classe segueixi essent imprescindible per trencar el sistema
Re: [Endavant] 1r de Maig
30 abr 2006
Jo no nego, ni negaré la unitat de la classe treballadora. Senzillament constato que hi ha passos que fa Endavant en la direcció contrària.
La confrontació amb els sindicalistes dels sindicats majoritaris, la constitució, sempre que és possible, de plataformes paral·leles a les ja existents, o la referència al sindicalisme independentista són, d'entrada, atacs a la unitat de la classe treballadora.

Perque una cosa és tenir una ideologia que no és hegemònica dins del conjunt dels i les treballadores del pais. I una altra, molt diferent i preocupant, és no saber construir projectes que englobin a tots aquests treballadors i treballadores. No teniu cap tipus de contacte amb cap organització de masses, i debilment, us veieu obligats a tancar-vos a casa.
Re: [Endavant] 1r de Maig
30 abr 2006
De l'unitat d'acció dels treballadors se n'autoexclouen CCOO i UGT quan a tot arreu dels Països Catalans actuen més al servei de la contrareforma precaritzadora de la patronal que al servei dels drets dels treballadors. Aixó contrasta molt amb el que han fet els sindicats majoritaris a l'estat francès, que han recolzat la lluita dels joves treballadors i estudiants per l'Europa democratica i social contra la precarietat i el capital.
Re: [Endavant] 1r de Maig
30 abr 2006
Llibertari Català:
La realitat política i social francesa és molt diferent de la catalana. En especial pel que fa al sindicalisme doncs, el sindicalisme fràncès va actuar amb molta eficiència durant tot el segle XX, quan existia la Unió Soviètica, amb tota l'amenaça per la burgesia europea que això representava.
En canvi, el sindicalisme català tansols ha fet treball sindical a partir de la crisi del camp socialista i per tant en una època de poca força social.
És per tant molt diferent la consciència que poden tenir els treballadors francesos dels catalans i per tant la seva expressió sindical (els francesos saben el que són les conquestes socials mentre que els catalans tansols coneixem les retalladeS).

Deixant això de banda, vull deixar clar que jo sóc el primer decebut quan la direcció de CCOO pren decisions com la seva postura davant el referèndum de la constitució europea o, el fet que a les portes d'una reforma laboral no s'estigui impulsant una mobilització per tal de poder negociar aquesta amb la força del carrer.

Però la solució no passa per oposar-se als sindicalistes de CCOO ni d'UGT sinó mostrar les diferències amb les seves direccions. I això s'aconsegueix treballant colze a colze amb tots ells, proposant alternatives però sempre sota la legitimitat que dona el treball al dia a dia.

No són temps de messies ni profetes esquerranistes, el que cal és treball.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more