Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Lleida] 1 de maig unitari.
29 abr 2006
L'1 de maig, com cada any, diferents col·lectius i organitzacions de la ciutat de Lleida ens unim, aquest any, sota el lema "Que no te la fotin! Aturem la reforma laboral!".
1DEMAIG_2006_cartell1_LLEIDA.jpg
Manifest de l’1 de Maig de 2006. Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores:

Avui 1 de Maig ens mobilitzem contra la reforma laboral que negocien el Govern, la patronal i les direccions de CCOO i UGT, reforma que suposarà una nova retallada dels drets de la classe treballadora perquè amb la seva signatura ens volen prendre:

L’estabilitat a la feina, enlloc de fixar els contractes indefinits com a norma general i lluitar contra la sinistralitat laboral; les cúpules sindicals pacten un acomiadament més fàcil i barat, generalitzant el contracte de foment d'ocupació, amb una indemnització de 33 dies per any treballat en lloc dels 45 dies i fins només 24 mensualitats; la supressió de l'autorització administrativa en l'acomiadament col•lectiu; l’extensió de les causes objectives als acomiadaments individuals; la fi de l'acomiadament nul (s’acaba amb el dret de readmissió) i finançant amb càrrec al Fogasa el 40 % dels costos d'acomiadament de les empreses de fins a 50 treballadors i treballadores.

La dignitat del nostre lloc de treball, ja que la reforma potencia els contractes escombraria, i encara en crea un de nou: un contracte lligat a la producció d’un determinat producte i per tant lligat a que augmenti o disminueixi la seva demanda en el mercat, amb l’acomiadament automàtic i una indemnització ridícula. A més CCOO-UGT s’erigirien en els gestors locals d’aquests contractes lligats a la producció. Es promocionen encara més les ETTs i es vol privatitzar els serveis públics d'ocupació.

La solidaritat i redistribució de la riquesa, doncs enlloc d’apostar per una fiscalitat fortament progressiva : que pagui més qui més té, i acabar amb l'economia submergida; el que es fa amb la reforma és augmentar el finançament als empresaris que deixarien de pagar el 25 % al Fogasa, se'ls rebaixarien les quotes per desocupació i passarien a rebre el doble de bonificacions pels contractes de foment d'ocupació.

La seguretat en la vellesa, perquè la reforma enlloc de garantir una vellesa digna i uns serveis públics universals i de qualitat, el que fa és retallar encara més les pensions públiques suprimint el dret a la jubilació anticipada als 60 anys, qüestionant les pensions de viduïtat, incentivant l'edat de jubilació més enllà dels 65 anys i promovent els plans privats de pensions.

La nostra llibertat de decisió, ja que es negocia a l'esquena dels treballadors i treballadores, que mai no som consultats sobre el que després són lleis que patirem cada dia a la feina, a diferència dels polítics i les cúpules sindicals de CCOO-UGT, alliberats de la precarietat.

Cal aturar aquesta reforma. Cal exigir al govern la retirada de la seva proposta i als sindicats CCOO i UGT que se'n vagin d'aquestes meses de negociació on no es negocia res sinó que, un cop més, només es claudica i es ven a tota la classe treballadora a canvi de privilegis. Existeix una altre sindicalisme i una altra forma d’organitzar-se com a treballadors i treballadores, amb noves propostes per millorar la vida de les persones i no l’augment de capitals, sota paràmetres que no mesurin la competitivitat, el mercat global, el rendiment financer.. sinó que vinguin a mesurar la dignitat, la seguretat, la salut, la igualtat, la felicitat... perquè primer som les persones, abans que el capital!

Què no te la fotin! Aturem la reforma laboral.
Mira també:
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more