Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Tot i la prohibició inicial del Tripartit, finalment el TSJC autoritza el recorregut de la manifestació alternativa de l'1 de maig (Mayday 0
28 abr 2006
Després que la Generalitat de Catalunya prohibís el recorregut de la manifestació alternativa de l'1 de maig (Mayday 06) finalment ha estat autoritzat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tots i totes l'1 de maig a les 17'30 hores a la Plaça Universitat: Per un altre 1 de maig, precarietat zero a la feina i a la vida!
RECONEGUT EL DRET DE MANIFESTACIO MAY DAY 2006


La Associació Papers i Drets per a Tothom, Debat a Bat, la Coordinadora Unitària Sindical de Catalunya y la Xarxa de Solidaritat contra els Tancaments d’empreses, com a part de les entitats i col·lectius convocants del May Day 2006-Per un altre 1er. de maig, van comunicar dins del termini legal a la Direcció General d’Atenció Ciutadana, la realització d’una manifestació el 1 de maig a les 17,30 hores, que sortiria de la Pl. Universitat.


Avui, 28 de abril, el govern de la Generalitat ens comunica la denegació del recorregut de la nostre manifestació, argumentant que “es preveu que es puguin produït desordres públics, danys als bens públics o privats i lesions a les persones�.Així mateix, manifesten que “hi han coincidències entre partes d’itineraris amb d’altres manifestacions de l’1 de maig�. Per aquests motius ens proposen un recorregut alternatiu.


Aquesta resolució del govern suposa en la pràctica la prohibició de la manifestació, ja que resulta materialment impossible modificar a aquestes alçades la convocatòria i es totalment discriminatòria respecte d’altres manifestacions convocades per CC.OO., UGT, USOC, CGT i altres.


En quant als arguments del govern, son totalment falsos ja que en les manifestacions del May Day d’anys anteriors no s’han produït desordres públics ni lesions a les persones, i no n’hi ha coincidències amb d’altres manifestacions ja que totes estan convocades pel matí, mentre que la nostra es la única convocada per la tarda.

Per tot això, hem presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , que avui mateix ha fixat un judici d’urgència a les 16 hores, finalitzant amb una sentencia que dona la raó als convocants i anul·lant la resolució del govern tripartit, reconeixent la falta de motivació dels informes policials per denegar la manifestació i garantint,per tant, el lliure dret de manifestació.


TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ



PER UN ALTRE 1 DE MAIG,

PRECARIETAT ZERO A LA FEINA I A LA VIDA.



17,30h Pça Universitat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tot i la prohibició inicial del Tripartit, finalment el TSJC autoritza el recorregut de la manifestació alternativa de l'1 de maig (Mayday 0
29 abr 2006
Mis felicitaciones por el fallo judicial. El derecho de manifestación es un derecho democrático básico -así como la independencia del poder judicial- que al movimiento obrero le ha costado siglos conquistar. Si nos fijamos, el estado capitalista ha sido perforado por la lucha de los trabajadores y trabajadores, que hemos logrado configurar un marco de libertades. Por eso es importante defender la democrácia, que con todas sus imperfecciones, porque estamos en el sistema capitalista, nos permite avanzar en derechos colectivos y personales. Dicho esto, creo que no es justo prejuzgar que la manifestación vaya a causar incidentes. Al contrario, los convocantes deben ser capaces de demostrar su propia autoridad moral y democrática controlando los hipotéticos incidentes. No olvidemos que la autoridad moral, es la única autoridad aceptable y humana.
Sindicato Sindicat