Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Primer de maig: contra la precarietat, mobilitzacions i organització. PSAN
27 abr 2006
La contrareforma laboral practicada pels governs espanyol i francès marca l'actualitat del Primer de Maig d'enguany. El 29 d'abril el PSAN organitza la II Jornada de Treball i Economia a Llinars del Vallès.
Manifest del Primer de Maig

CONTRA LA PRECARIETAT, MOBILITZACIONS I ORGANITZACIÓ

L'ofensiva del capital contra els treballadors rep de les institucions de la Unió Europea una cobertura política suprastatal. En són una clara mostra els articles laborals de la frustrada pseudo-constitució europea, que d'altra banda foren un dels motius del vot negatiu que hi donaren els treballadors dels estats francès i neerlandès. Una altra mostra la constitueixen iniciatives com la directiva de Bolkestein, que aprofita la disparitat de legislacions estatals per rebaixar salaris i condicions de treball. Això, però, no ens ha de fer perdre de vista que els impulsors polítics de la contrareforma laboral i de la retallada dels drets socials arrencats durant dècades de lluita, són els governs estatals. Governs de dreta-dreta o post-socialdemòcrates, amb «tarannà» o sense, consoliden amb les seves polítiques la precarietat laboral, les desigualtats (que afecten especialment les dones i els joves), alhora que agreugen els problemes que diuen voler resoldre (l’atur i la pauperització). És en el marc d’aquestes polítiques que el govern Villepin proposà un «Contracte de Primera Feina», que una forta contestació social ha reeixit a aturar. Que la contestació vagi més enllà de victòries parcials dependrà no únicament de l’abast geogràfic i social de les mobilitzacions sinó també de la capacitat d’organització de la classe treballadora de totes les nacions europees. És simptomàtic que les protestes contra el «contracte de primera feina» hagin recaigut en organitzacions estudiantils i, en general, un xic al marge del sindicalisme. Les direccions sindicals oficials segueixen abocades a la col·laboració amb el govern i la patronal per garantir la competitivitat a nivell d’empresa o d'estat. Una competitivitat que, en mesurar-se en paràmetres de beneficis empresarials, genera efectes nocius en el pla social i ambiental. Combatre aquesta lògica i combatre l’ofensiva patronal-estatal contra els drets dels treballadors ha de ser el punt de partida per organitzar-nos en clau nacional i de classe.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primer de maig: contra la precarietat, mobilitzacions i organització. PSAN
27 abr 2006
perquè no us manifesteu?
no creieu que s'ha de sortir al carrer?
potser no toca ?
Re: Primer de maig: contra la precarietat, mobilitzacions i organització. PSAN
28 abr 2006
La veritat és ke akesta gent del PSAN no canviaran mai, ells a la seva bola sempre filosofant i fent el friki i totalment allunyats dels MM.SS. i les classes populars.
Aquest no és el camí colla de capullus!!
Re: Primer de maig: contra la precarietat, mobilitzacions i organització. PSAN
28 abr 2006
Per cert, l´esquerra independentista ke si ke lluita si sortirà al carrer!!
Re: Primer de maig: contra la precarietat, mobilitzacions i organització. PSAN
30 abr 2006
No teniu ni puta idea de si el PSAN surt o no al karrer!
Per ke kollons dieu ke no surt? la feina ke esta fent a valencia es brutal.
Per cert ens veiem al KARRER, i a les manis d'arreu, si voleu ja adjuntarem fotus del PSAN a les manis...potser direu ke estan trukades
ORGULL OBRER!
VISKA TERRA LLIURE!
Sindicat Terrassa