Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Rebuig de l'Eurocambra a l'ús de les llengües cooficials espanyoles
27 abr 2006
Entre tod@s las mataron i ellas solas.....
UE.- Els ciutadans espanyols no podran dirigir-se a l'Eurocambra en les llengües cooficials
26/04/2006 20:16

BRUSSEL•LES, 26

La mesa del Parlament Europeu, formada pel seu president i els 14 vicepresidents, ha rebutjat hui per set vots en contra i sis a favor que els ciutadans catalans, valencians, gallecs i bascos puguen dirigir-se per escrit a esta institució i ser respostos en les llengües cooficials, tal com havia demanat el Govern espanyol, segons han informat fonts parlamentàries.

Han votat en contra tots els vicepresidents del Partit Popular Europeu, inclòs l'espanyol Aleix Vidal-Quadras, i han donat suport a la proposta la resta de grups. El president de l'Eurocambra, Josep Borrell, ha abonat l'ús de les llengües oficials.

L'Eurocambra tomba així fins i tot la proposta de mínims que havia presentat el Govern espanyol per a sortejar l'oposició al fet que els eurodiputats pogueren utilitzar les llengües cooficials durant els plens. El Govern va decidir aparcar esta demanda fins al 2007 i centrar-se en el dret de petició.

No obstant, amb la votació de hui la iniciativa queda "morta" i Espanya no podrà presentar noves alternatives, segons han explicat les fonts consultades.

En virtut d'este acord, les comunicacions escrites entre els ciutadans i el Parlament s'hagueren pogut fer en les llengües cooficials espanyoles, a més de la publicació a la pàgina web d'esta institució comunitària dels actes de codecisió entre el Parlament i el Consell.

Les traduccions les realitzaria directament l'Eurocambra, la qual cosa faria més breu el tràmit i Espanya pagaria totes les despeses. El Govern ha aconseguit firmar un acord administratiu semblant amb el Consell, la Comissió i el Comité de les regions (CdR), entre d'altres

http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?noticia=1860550


El PSOE culpa Vidal Quadras del rebuig de l'Eurocambra a l'ús de les llengües cooficials espanyoles
26/04/2006 21:41

BRUSSEL•LES, 26

El president de la delegació socialista espanyola al Parlament Europeu (PE), Enrique Barón Crespo, ha atribuït avui a l'actuació del vicepresident del PE, el popular Aleix Vidal-Quadras el rebuig de l'Eurocambra a la petició espanyola que els ciutadans puguin dirigir-se a aquesta institució comunitària en les seves llengües maternes.

"Resulta lamentable que una iniciativa lògica i raonable, tant des del punt de vista polític com cultural, per donar cabuda a les llengües cooficials espanyoles al Parlament europeu, s'hagi vist malaguanyada gràcies a l'actuació d'un vicepresident de l'esmentada Cambra que espanyol i, a més, català com Aleix Vidal-Quadras", assenyala Barón.

La Mesa del Parlament europeu, formada pels 14 vicepresidents, ha rebutjat avui per set vots en contra i sis a favor que els ciutadans catalans, valencians, gallecs i bascos puguin dirigir-se per escrit a aquesta institució i ser respostos en les llengües cooficials, tal com havia demanat el Govern espanyol, segons han informat fonts parlamentàries.

Han votat en contra tots els vicepresidents del Partit Popular Europeu, inclòs l'espanyol Aleix Vidal-Quadras, i un del grup dels liberals i demòcrates, i han donat suport a la proposta la resta de grups. El president de l'Eurocambra, Josep Borrell, ha abonat l'ús de les llengües oficials.

http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?noticia=1860615

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Rebuig de l'Eurocambra a l'ús de les llengües cooficials espanyoles
27 abr 2006
no sóc capaç de llegir en aquest post cap intervenció del que sempre diuen que no existeix cap mena d'opressió al català.

defensem la nostra llengua ! només nosaltres ho podem fer!

salut
Sindicat Terrassa