Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Grupo Prosecta
26 abr 2006
La CNT ve denunciant des de fa temps les pràctiques piramidals i sectàries d'aquesta empresa. CNT Ponent ha fet un comunicat de premsa denunciant l'empresa i la col·laboració que reb de l'ajuntament de Lleida
Salutacions

Per la CNT l'1 de maig no és un dia de festa, és un dia de lluita i de record, de record de totes i tots els que han lluitat per la dignitat de la classe treballadora, entre les quals els i les anarquistes i anarcosindicalistes formem un grup destacat.

Dins de la jornada de l'1 de maig d'enguany, la CNT de Lleida ha convocat una roda de premsa per denunciar la situació en la que es troben els i les treballadores del Grupo Progedsa, situació a la qual l'ajuntament de Lleida col·labora de manera destacada.

A continuació el comunicat de premsa que hem fet públic:


"""
COMUNICAT DE PREMSA DE CNT-PONENT

Des del sindicat de la CNT a Lleida comuniquem a l'opinió pública de Lleida i comarques que hem denunciat davant de Inspección de Trabajo al Grupo Progedsa per suposades pràctiques il·legals, com són:
- tenir treballadors sense contracte
- tenir treballadors en règim laboral amb contracte mercantil
- tenir treballadors sense alta a la Seguridad Social
- tenir treballadors amb jornades de 12 hores de dilluns a divendres més 5 els dissabtes (65 hores setmanals).

D'aquesta situació considerem culpables primerament a l'esmentada empresa. Empresa de tipus piramidal i acusada de seguir polítiques més adients a una secta. La seva activitat comercial és la comercialització a domicili de diversos productes.

En segon lloc, són culpables les empreses que contracten a Progedsa i a les que denunciem públicament: Barclays (a través del seu producte Barclays Card), Tele 2, Vodafone i Yazztel.

Igualment, considerem culpable a l'Institut Municipal de Treball Salvador Seguí i a l'ajuntament de Lleida, el seu propietari, que mantenen un conveni amb Progedsa que li permet usar dues aules de l'Institut per instal·lar la seva infraestructura.

En aquest sentit hem demanat a l'ajuntament que cancel·li el conveni que manté amb el Grupo Progedsa fins que no compleixi la llei.

Fem amb aquest comunicat una crida a la ciutadania per, en el cas de que rebin la visita d'algun dels seus venedors o venedores, s'assabentin directament de la mena de contracte sota el que treballen i si en tenen una còpia, de si estan assegurats, de si cobren dietes, de l'horari que fan i, finalment, rebutgin allò que els hi vulguin vendre per evitar col·laborar en una explotació tan descarada del jovent, al qual enganyen amb l'esqué de complir les seves il·lusions.

Per acabar, direm que des de la CNT i com a anarcosindicalistes, estem en contra d'un sistema educatiu basat en la violència, la violència de la disciplina, la violència de la competitivitat, la violència dels exàmens. Igualment denunciem l'ús de la mà d'obra barata que representa l'alumnat de l'Institut.

Per tant, i com a militants actuals de la CNT de Lleida, i n'estem segures que el mateix sentiment compartirien les anteriors i compartiran les futures, ens sentim insultades pel fet que s'usi el nom d'un antic militant de la nostra organització tant per donar cobertura a una empresa com Progedsa, com per batejar una institució que representa bona part d'allò contra el que lluitem. Com a conseqüència, exigim a l'ajuntament de Lleida que canviï el nom a l'Institut Salvador Seguí, ja que la recuperació de la memòria històrica és quelcom més que una placa.


Lleida, a 26 d'abril del 6
"""


Salut i llibertat!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa