Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
26 abr 2006
TELEVISIÓ DE CATALUNYA

26/04/2006

20:16hs

Castellar del Vallès

Un noi colombià de 15 anys, estudiant de l'Institut de Castellar del Vallès, ha hagut d'abandonar -contra la seva voluntat- les classes i la població vallesana per tornar al seu país. La marxa d'aquest jove arriba després de mesos d'assetjament escolar, amb motius clarament racistes, i de diverses denúncies. Com que la població s'ha vist últimament sacsejada per diversos episodis de violència feixista, des del consistori s'ha volgut separar els casos i s'assegura que el cas del jove estudiant és una situació de "bullying"amb connotacions racistes, però en cap cas d'una agressió d'un grup neonazi.
Norman, de 15 anys, feia deu mesos que era víctima d'un assetjament de caràcter racista per part d'alguns companys de l'institut. L'assetjament es produïa tant dins com fora del centre escolar. El noi havia posat tres denúncies a la Guàrdia Civil i a la Policia Local i el cas era seguit de prop tant pel cos docent com pels serveis socials de l'Ajuntament.Fa un mes i mig, durant un dels episodis d'assetjament, en Norman es va defensar amb una arma blanca i va ferir un dels agressors, fet que va propiciar que la Fiscalia de Menors i la família decidissin ingressar el jove en un centre de menors per garantir la seva seguretat personal.L'Ajuntament de Castellar insisteix que es tracta d'un cas de "bullying" amb connotacions racistes, i no d'una agressió d'un grup neonazi. L'institut ha demanat al Departament d'Ensenyament un programa de mediació. Tot i així, el centre escolar fa temps que fa unes tutories destinades a fomentar la convivència, sobretot des que fa uns cursos van detectar alumnes amb actituds racistes.Segons el cos docent, se'ls fa difícil treballar amb els seus alumnes conceptes com el civisme, la solidaritat i el respecte quan joves acusats reiteradament per agressió racista es passegen pel municipi amb total immunitat.


REFLEXIÃ:

LA VERGONYA DE L'ASSETJAMENT ESCOLAR CONTINUA. AQUEST NO ÃS UN FENÃMEN NOU NI ÃS UN FENÃMEN SIMPLE. LES RAONS PROFUNDES, LES ARRELS CULTURALS I SOCIALS, SOCIOLÃGIQUES I PSICOLÃGIQUES SÃN MOLTES I MOLT COMPLEXES. SOBRE AQUEST TEMA, COM SOBRE MOLTS ALTRES, NO HI HA RESPOSTES DEFINITIVES SIMPLES I INMEDIATES. CAL PERÃ FER MOLTES PREGUNTES I EXIGIR MOLTES RESPONSABILITATS. JO PROPOSO ALGUNES IDEES QUE CONSIDERO INTERESSANTS PER A CAMINAR CAP A LA RESOLUCIÃ D'AQUEST TEMA:

· FORMAR ALS ESTUDIANTS I A LES ESTUDIANTS DE MAGISTERI EN ALGUN TIPUS D'ASSIGNATURA RELACIONADA AMB EL CONEIXEMENT I EL RECONEIXEMENT DE LA LLIBERTAT POSITIVA, DE LA DIGNITAT DE LA PERSONA, DE LA DIFERÃNCIA I DE LA DIVERSITAT PER A QUE CAP PERSONA PUGUI DEDICAR-SE A LA DOCÃNCIA SENSE TENIR CONSCIÃNCIA DE LA IMPORTÃNCIA DE LA CONVIVÃNCIA ENTRE PERSONES LLIURES I IGUALS.


· EDUCACIà MÃS CONSTANT I INSISTENT EN VALORS PER A LA CONVIVÃNCIA LLIURE. MÃS HORES D'ÃTICA I LA SEVA INTRODUCCIà COM A ASSIGNATURA EVALUABLE I OBLIGATÃRIA. AQUESTA ASSIGNATURA S'HAURIA DE DIVIDIR EN DUES PARTS, UNA PART TEÃRICA I UNA DE PRÃCTICA. LA PART PRÃCTICA HAURIA DE TENIR A VEURE AMB EL COMPORTAMENT DELS ALUMNES DINS DE LES AULES. SERIA NECESSARI ACLARIR QUE DE NO APROVAR AQUESTA ASSIGNATURA, SERIA MOTIU DE NO PODER PASSAR DE CURS. AIXÃ? ES RESTRINGIRIA LA LLIBERTAT PER A LA DISCRIMINACIà I PER A LA MARGINACIÃ.

· PRENDRE SEMPRE I COM A MESURA CAUTELAR DE CARÃCTER PREVENTIU, L'EXPULSIà INMEDIATA DEL CENTRE ESCOLAR DELS ALUMNES ASSETJADORS. AIXÃ? MATEIX SERIA NECESSARIA UNA EVALUACIà PSICOLÃGICA DELS ASSETJADORS I SI ES DEMOSTRÃS QUE LA SEVA AGRESIVITAT PROVà DE LA FAMILIA, CALDRIA PARLAR AMB ASSISTENTS SOCIALS PER VEURE QUà ES FA EN EL SI D'AQUELLA FAMILIA PER TAL DE MILLORAR LA SITUACIÃ. AQUESTA EXPULSIà CAUTELAR TINDRIA CARÃCTER TEMPORAL MENTRE DURÃS LA CORRESPONENT INVESTIGACIà TANT INTERNA DE L'ESCOLA COM EXTERNA PER PART DE LES PERSONES COMPETENTS EN LA MATÃRIA DINS DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIà O DEL MINISTERI D'EDUACIà I TAMBà PER PART DE LA POLICIA SI EL CAS HO REQUERÃ?S. UN COP FETA LA INVESTIGACIÃ, SI ES DETERMINA QUE ELS ALUMNES ASSETJADORS SÃN APTES PER TORNAR A L'ESCOLA, ES PERMETRIA LA SEVA TORNADA A L'ESCOLA, EN CAS CONTRARI, LA EXPULSIà ES TORNARIA DEFINITIVA I IRREVOCABLE.

·RETALLADA DRÃSTICA DE LA LLIBERTAT PER A LA DISCRIMINACIà I DE LA LLIBERTAT PER A LA MARGINACIÃ. CAL SUBSTITUIR LA LLIBERTAT NEGATIVA DELS ASSETJATS PER UNA LLIBERTAT POSITIVA SÃLIDA.

· TREBALL ESCOLAR PER DESMITIFICAR I DESCRIMINALITZAR LA FIGURA DE L'ANOMENAT "XIVATO" DIGNIFICANT TANT LA FIGURA DE L'ALUMNE QUE COL.LABORA EN EVITAR AQUEST TIPUS D'ACTUACIONS SALVATGES OBJECTIVAMENT INADMISIBLES A TRAVÃS DE LA DENUNCIA COM LA FIGURA DEL MARGINAT.

· PROMOCIà I INCENTIVACIà DELS ALUMNES MARGINATS A TRAVÃS D'AJUDES ESCOLARS.

· ATENCIà PSICOLÃGICA CONSTANT A DISPOSICIà DELS ALUMNES MARGINATS.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
26 abr 2006
pobriçóó quina pena em faaaaaaa, aixó si, va amb arma blanca i tot
Re: Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
26 abr 2006
Siiiii el chaval es muyy maaaaaalooooo, y los buenos son los nacis que van con puños americanos, navajas, aturdidores electricos y sus perros normalmente por la calle. Muy bien chaval, asi demuestras de que palo vas.
Re: Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
26 abr 2006
tota aquesta notícia em sembla una manipulació, una bajanada de collons sense credibilitat.

I no sóc nazi ni res semblant, però no m'agrada que em prenguin el pél.
Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
27 abr 2006
Hipòcrites defensors de la doble moral. Mentre hi ha assetjats i assetjadors, no hi ha cap problema, en el moment en que un assetjat, un oprimit es revolta contra els seus opresors mitjançant l'us de la força a la desesperada, llavors se'l critica. Doncs no senyor. Cal criminalitzar, deslegitimar i desacreditar l'assetjament i als assetjadors.
Re: Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
07 mai 2006
ke tontos soys todos en fin! si a ti te atakan tu te defiendes!! eso es la ley de la vida..!! Lo ke pasa ke aki hay muxo racista !! si los papeles cambiasen i los ke hacen el bolling fuera extranjero i el otro el ke se defiende con la arma blanka ! entonces me ha puesto a lo ke sea ke los comentarios aki cambiarian... en fin..
Re: Un noi colombià de 15 anys marxa de Castellar després de mesos d'assetjament escolar per motius racistes
14 mai 2006
Fa uns 3 o 4 anys quan avisavem alguns pares d'aquest problema, tant a l'Institut com a l'Ajuntament, no s'ens feia ni cas, s'ens deia que eran exageracions, que els violents eren menors i no ès podía fer res, que eren actes típics d'adolescents...etc. Han esperat que hi haguesin agressions majors, que sortim a tots els mitjans, que anesin els nazis a Madrid amb pancartes faxes amb el nom del poble...! I ara que???? señora Gatell, ara què? señor Jaume Quera; exageracions??? Ara la feina que hi ha a vendre els immobles construits, ara que si dius a Barcelona que vius a Castellar s'en panedeixen de tu, la gent de fòra es pensa que això es un suburbi conflictiu i ningú en vol saber res de Castellar...sortir a primera plana de ADN amb l'enunciat de població perillosa...això es el què volian?, doncs això es el que heu aconseguit amb l'impassivitat durant tants anys en els que ens deien que exageravem la gent que ja fà temps hem tret els fills de Castellar, i gràcies a Déu perquè ara són bons estudiants i tenen una relació normal amb la societat, però ara ningú ens vol comprar la casa i estem desitjant marxar del poble, ja que tant uns com altres fan pena, i si lleigiu aquesta i altres notícies sobre Castellar veureu el nivell general i el llenguatje que utilitzen uns i altres. CASTELLAR no és un poble perillós per viure-hi, si vius a casa teva...però si és en general un poble deplorable, amb un baix nivell cultural -per dretes i esquerres-, un poble avorrit -per això es monten aquests numerets-, un poble racista -per part de catalans i anticatalans-, es un poble per utilitzar de dormitori i tenir-hi una bòna casa de la que no sortir més que per anar-se´n, ja que la vida social es 0 "patatero". Crec que en el fons tot el què passa, certa part influient de la població -CiU- s'ho mereixen per estúpids i pre-potents.
Sindicat Terrassa