Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
EUiA davant el Primer de Maig
26 abr 2006
EUiA DAVANT EL 1r DE MAIG
âPer un treball digne per a tothomâ?

Un any més, Esquerra Unida i Alternativa prepara un 1r de Maig reivindicatiu, amb presència al carrer i en solidaritat amb els treballadors i treballadores. El pròxim dilluns, 1 de maig, Dia del Treball, EUiA participarà en la marxa convocada pels sindicats a Barcelona i la resta de capitals de demarcació per demanar un treball digne per a tothom. Un lema que significa la continuació de la feina desenvolupada per lâorganització des de fa mesos i que sâemmarca en la campanya del mateix títol: âPer un treball digne per a tothomâ?.

En aquesta manifestació, EUiA reinvindicarà en coalició, al costat dâICV, amb qui també vol convertir aquesta marxa pels drets dels treballadors i les treballadores en un sí al nou Estatut. La pancarta de la coalició portarà, precisament, el lema âPels drets dels treballadors i les treballadores, sí a lâEstatutâ?.

El coordinador general dâEUiA, Jordi Miralles, i la responsable de lâàrea del Món del Treball, Núria Lozano, participaran en la delegació dâEsquerra Unida i Alternativa que assistirà a la manifestació de Barcelona, que sortirà des de Ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia a les 11.30 hores (trobada a les 11.00 hores). A Tarragona, la manifestació del Primer de Maig sortirà de la Plaça Imperial Tarraco, a Lleida des de la Plaça del Treball i a Girona des de la Plaça de la Independència, a partir de les 12.00 hores.

A continuació us adjuntem el manifest que ha elaborat EUiA en motiu del 1r de Maig:PER UN TREBALL DIGNE PER A TOTHOM

El 1r de maig és per EUiA una jornada reivindicativa i de solidaritat amb els treballadors i les treballadores, de presència al carrer.

En aquesta línia, és una magnífica notícia la retirada a França del Contracte de Primera Ocupació, después dâuna lluita de mesos dels estudiants, sindicats, gent jove i forces polítiques dâesquerra.

Dâaltra banda, hem assistit a lâaplicació de polítiques europees de globalització dels elements precaritzadors de les relacions laborals, mitjançant la tristament famosa Directiva Bolkestein. La mobilització política i sindical produïda a nivell europeu ha motivat tímides reformes del text definitiu de la mateixa, que si bé suposen un avenç, cal qualificar de netament insuficients, obrint una nova via de descohesió social als països membres de la UE.

En un context de creixement econòmic com lâenregistrat els dos últims anys, en què lâeconomia espanyola ha crescut per sobre de la mitjana comunitària, i al qual els guanys de les empreses i la banca han estat rècords, afrontem una situació dâestancament dels greus problemes estructurals de la nostra realitat laboral: precarietat (en el sentit més ample del terme), sinistralitat laboral, condicions de treball per sota dels mínims exigibles, atur, pensions baixes, que són part de la vida quotidiana de milers de treballadors / es, en especial pel que fa als col·lectius de dones, joves i immigrants.

Pel contrari, les polítiques del Govern de lâEstat volen fer recaure directament sobre els treballadors i les treballadores, els costos de les mesures endegades, dissenyant una nova reforma laboral que sembla que pretén aprofundir en les retallades socials: supressió del contracte relleu, modificació dels acomiadaments col·lectius, etc...

Al mateix temps, i en una vessant positiva, es produeix el reconeixement de nous drets de ciutadania, derivats de la regulació de polítiques que vertebrin lâatenció social a les persones depenents.

Mentrestant, a Catalunya, sâha produït recentment un canvi de Govern, respecte al qual no compartim ni el fons, ni la forma, ni lâoportunitat del moment. No obstant això, EUiA continua apostant per lâacompliment dels Acords del Tinell i pel manteniment del govern catalanista i dâesquerres, esperant que sâacabi el soroll i primi la projecció de les seves polítiques. Un Govern dâesquerres que ha fet possible per primera vegada un nou Estatut que estableix un llistat de drets, deures i principis rectors, avançant cap al model de país que volem: un país avançat socialment, políticament i ecològica, que pretén garantir el benestar del conjunt de la ciutadania, i que constitueix un avenç substancial a lâautogovern i al reconeixement nacional; tot i que a EUiA ens hagués agradat anar més enllà en temes nacionals, competencials i de finançament.

A lâaspecte laboral cal destacar la competència al marc català de relacions laborals, incloses la inspecció de treball i les polítiques dâimmigració; o drets com lâhabitatge, la sanitat, la formació, la seguretat, lâensenyament, la salut i la dignitat al treballâ¦

EUiA denuncia les mentides i la catalanofòbia que està caracteritzant la dreta espanyolista del PP respecte a lâEstatut i que pretén enfrontar els treballadors i les treballadores dels diversos territoris de lâEstat.

El reconeixement dâaquests drets laborals aprofundeix la línia començada pel Govern amb la signatura de lâAcord estratègic de lâany 2005, acord que en canvi presenta un balanç especialment negatiu pel que fa a la correcció de desequilibris essencials per tal dâassolir lâobjectiu bàsic dâarribar a una plena ocupació, estable i de qualitat.

Aquesta situació posa en evidència una molt millorable actuació del Govern de la Generalitat en matèria laboral, amb un Departament de Treball i Indústria, que fins ara ha actuat de manera massa comprensiva amb les necessitats i interessos de les grans multinacionals i grups econòmics del país (com al cas de SEAT).


PER UN TREBALL DIGNE PER TOTHOM

PER UNA OCUPACIÃ DE QUALITAT, ESTABLE I AMB DRETS

VISCA EL 1r. DE MAIG!
Esquerra Unida i Alternativa - C/Doctor Aiguader, 10 - 08003-Barcelona Tel 933 170 034 - Fax: 933 179 251 - euia ARROBA euia.org - Crèdits
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EUiA davant el Primer de Maig
26 abr 2006
Por un trabajo digno?
Joder que morro, y la reforma laboral? no os habeis enterado o es que estais de acurdo con ella.
Joder que farsantas
Re: EUiA davant el Primer de Maig
26 abr 2006
Lolo, has llegit el manifest??
"Pel contrari, les polítiques del Govern de l’Estat volen fer recaure directament sobre els treballadors i les treballadores, els costos de les mesures endegades, dissenyant una nova reforma laboral que sembla que pretén aprofundir en les retallades socials: supressió del contracte relleu, modificació dels acomiadaments col·lectius, etc..."
Re: EUiA davant el Primer de Maig
26 abr 2006
vaya cara más dura estos del iniciativa el bitllets verds.
que empieze la mayol arreglando el tinglao suculento de parcs i jardins.
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Estafadors!
Ningú us creu. Esteu donant suport als governs socio-neoliberals i parleu com si estiguéssiu a la oposició. Si no us agrada la política laboral del govern, perquè cony en formeu part????????
(i no em vingueu amb retòriques sobre estratègies transformadores... bla bla bla... Ja veureu a les próximes eleccions, ja veureu els resultats de la vostra estratègia esquizofrènica.
La gent demana, per sobre de tot, COHERÈNCIA.
Sou com la resta de polítics: uns manipuladors amants de la poltrona!

Bracons... MAT... NO OBLIDEM!!
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
sí queda molt clara la vostra postura: "una nova reforma laboral que sembla que pretén aprofundir en les retallades socials", sembla? aquest sembla és perquè us caigui la cara de vergonya, però bé, són tantes vegades ja que poca us queda
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Hay que recordarles que la gente del EUiA y del PCC, firmó el ERE de SEAT y el propio Fina (PCC), es corresponsable de la privatización de ^Parcs i Jardins.

Mientras se mantengan el actual equipo, con Jordi Miralles al frente, la credibilidad de EUiA
no llega a la altura del betun.
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Diuen "Per un treball digne per a tothom", què em pot dir Miralles, Celes, Marià Pere, ... de treball si fa deu anys o vint que no donen un pal a l'aigua, què fan els pactes que sigui per mantenir-se vivint de les institucions i tenint obert el seu xiringo-partit PCC.

I què dir de tots els dirigents d'EUiA enxufats a CCOO i alliberats de treballar des de fa una colla d'anys, i què amés signen tot el que els hi possin davant (com passarà amb la nova reforma laboral).

Aneu a pastar, HIPÒCRITES
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Lladres i mentiders. Tanqueu les nuclears d'una vegada joder. No teniu cap mena de credibilitat ni sentit de la democràcia, potser cobreu de les màfies elèctriques i companyia? MAT, nuclears,ni un pam de net.
A baix la societat de classes. mori el capital!
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Policies, drogats, i esquerranosos al servei del capital:
Que segueixi la festa!!

Arriba un punt en que amb determinada gent, entre la qual hi ha aquest nou "comuniska", les paraules sobren, i els arguments polítics són del tot innecessaris. Almenys us divertiu bastant, que en el fons, és poc més del que podeu aconseguir.

Quan constriu un projecte mínimament seriós, i pogueu opinar sense amparar-se en l'anonimat, sinó de forma col·lectiva i unitària, podem reprendre les discusions. Mentrestant no paga la pena, francament.
Re: EUiA davant el Primer de Maig
27 abr 2006
Para MEI DEI;

Si, vosotros los del PCC, con los liberados de CC.OO. de los Ayuntamientos donde pillais cacho, de la sumisión canina a ICV, donde un vago como Jordi Miralles, se ha cargado el proyecto de EUiA, vais a dar lecciones de ética revolucionaria.
Sindicat Terrassa