Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1 de Maig : Treball Terra i Llibertat !!!!
26 abr 2006
La Coordinadora Obrera Sindical COS ha fet públic el seu manifest en motiu de la celebració del 1r de Maig. A continuació es reprodueix íntegrament:
A lâEstat francès i a la Catalunya nord la mobilització de les treballadores, els treballadors i els estudiants, ha pogut aturar (almenys de moment) la reforma del contracte del primer treball per als i les joves.
En canvi, al sud de lâAlbera, la âdemocràciaâ? i el ânuevo talanteâ? del govern âdâesquerresâ? del PsoE i els sindicats de âclasseâ? CCOO i UGT sembla ser que ja han arribat a un acord per la Nova Reforma Laboral espanyola. Reforma que augmentarà de forma considerable la precarietat en els contractes per les dones i el jovent, rebaixarà els ja minços nivells de protecció front als acomiadaments mitjançant la reducció del nombre de dies per les indemnitzacions (de 45 a 30), la desaparició de la figura legal de lâacomiadament nul...

Sense oblidar que aquesta reforma no fa més que reforçar la ja precària situació socioeconòmica del nostre país, amb uns nivells reals dâIPC majors que a la resta de lâEstat espanyol, amb uns índex reals de sinistralitat laboral dels més alts de lâEstat espanyol, amb un nou procés vetllat de desindustrialització amb dues vessants, per una banda un constant degoteig dâacomiadaments colâ¢lectius, tancaments i deslocalitzacions dâempreses, i per lâaltra, una mancança total de polítiques de reindustrialització de les comarques més afectades, abocant-les al sector âserveis i turismeâ? i per tant a la precarietat i a la individualització de les reivindicacions laborals.
O les noves reformes dels estatuts dâautonomia al Principat i al País Valencià i les negociacions a Ses Illes, reformes que fan poc o cap cas de les necessitats de la classe treballadora del nostra país, sense defensar polítiques socials de reforçament de les rendes més desafavorides, contra lâespeculació immobiliària i urbanística... âA bandaâ? dels atacs a conciència contra la nostra cultura, llengua i territori perpetrats al nou estatut valencià.

Tampoc hem dâoblidar la situació cada cop més precària de les treballadores i treballadors immigrants, amb cada cop més casos dâexplotació i contractació âilegalâ? en règims de veritable esclavatge, amb majors índexs de denúncies per assetjament sexual al treball, acomiadaments improcedents sota amenaces, lâaugment de les agressions racistes i feixistes...
I sense oblidar tampoc lâaugment continuat de la plaga de la violència contra les dones...

Amb aquest panorama i veient el grau de feblesa i dispersió de les lluites i les reivindicacions, des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat de classe dels Països Catalans, pensem que ja és hora dâavançar amb pas ferm envers la unitat de classe i sindical dels Països Catalans, que ara més que mai ens cal la unitat per lluitar i lluitar per véncer!

Contra les reformes laborals i estatutàries, atacs del capital estatal contra els nostres drets com a classe i com a poble!
Per avançar en el nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble!

Prou de reformes laborals! Defensem el que és nostre! Treball, terra i llibertat!

Visca la Classe Treballadora!
Visca la Terra!

Coordinadora Obrera Sindical (COS)
1r de Maig 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1 de Maig : Treball Terra i Llibertat !!!!
27 abr 2006
Teniu alguna web on conèixer millor la COS ?
Re: 1 de Maig : Treball Terra i Llibertat !!!!
27 abr 2006
http://www.sindicat-cos.org/

Aquí podràs trovar més informació sobre aquest sindicat de recent camí.

Salut!
Sindicat Terrassa