Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Continua l'assetjament a la CGT en SAS d'Abrera
26 abr 2006
L'EMPRESA SAS ABRERA (proveïdora de SEAT)
SANCIONA EL SECRETARI GENERAL DE LA SECCIÓ SINDICAL DE LA CGT PER FER ASSEMBLEES INFORMATIVES ALS TREBALLADORS
Divendres passat 21 d'abril l'empresa SAS AUTOSYSTEMTECHNIK va sancionar amb 21 dies d'ocupació i sou al secretari general de la Secció Sindical i Secretari General del Metall del Baix Llobregat Emiliano Jiménez.

Com ja vam informar en anterior nota de premsa, el passat 24 de Març la direcció de SAS va lliurar al company l'obertura d'un EXPEDIENT DISCIPLINARI pel sorprenent motiu de realitzar assemblees informatives als treballadors.

Aquesta és una prova més de l'assetjament a què estan sent sotmesos els membres de la secció sindical de la CGT per negar-se a acceptar les ofertes de diners i alliberaments fets per SAS a canvi de retirar totes les accions legals i sindicals interposades contra l'empresa; a més, aquesta nova sanció coincideix amb l'inici del procés electoral convocat per CCOO a l'empresa, estant acomiadats els 3 membres de la CGT, a hores d'ara readmesos segons sentència judicial.

Ãs curiós que l'empresa sancioni un treballador per realitzar assemblees informatives, i que Inspecció de Treball sancioni (com a sanció molt greu podent arribar fins a 90.000⬠de multa) a la mateixa empresa per negar-los la participació en assemblees a altres tres membres de la CGT expulsant-los de les instal·lacions de l'empresa mitjançant seguretat privada.

(veure paràgrafs de l'acta d'inspecció)

ââ¦el 29 de junio la empresa no les permitió acceder a las instalaciones a fin de estar presentes en las asambleas informativas convocadas por los mismos en su condición de afiliados y miembros de la sección sindical de la CGT.â?

ââ¦su función de representatividad no puede ser anulada por voluntad unilateral del empresario; admitirlo sería violar las normas que prohíben la injerencia de la empresa en las decisiones y funciones de sus representantes.â?

âLos hechos relatados constituyen infracción a lo dispuesto en el artículo 8.1.b de la Ley Orgánica de Libertad Sindicalâ?.

âSe inicia proceso sancionador por la infracción descrita"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Continua l'assetjament a la CGT en SAS d'Abrera
26 abr 2006
QUE POCA VERGÃENZA. HABRÃ?A QUE DARLE ALGUN ESCARMIENTO A LA DIRECCION DE ESTA EMPRESA. EL ACOSO QUE ESTAN HACIENDO EN ESTA EMPRESA A LOS COMPAÃEROS DE CGT ES BESTIAL.

SOLIDARIDAD Y APOYO, NO PODRÃ?N CON VOSOTROS.
Sindicat Terrassa