Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
20-M: 4ª inspecció ciutadana a la base de l'OTAN de Bétera
25 abr 2006
El 20 de maig els inspectors i les inspectores civils tornaran a la base de l’OTAN a Bétera armats amb les seus bates blanques, llapis i quaderns per a reclamar el tancament de la base i l’ús social i ecològic dels seus terrenys. Un any més els inspectors i inspectores botaran la tanca que envolta la base, en un gest que volem que siga també de recolzament a totes aquelles persones arreu del món que fugint de guerres i pobresa boten altres tanques, siguen d’aigua o de filferro, en busca de millors opcions de vida. Ni un pam de terra per a alimentar unes guerres de les que ja totes les persones som víctimes potencials, visquem on visquem. Ni un pam de tanca contra les persones. Perquè cap persona és il·legal.
TELEGUERRAp.jpg
TELEGUERRA: EL SECRET ESTÀ A LA BASE

20 de maig: IV inspecció civil de la base de l’OTAN Albereda de Bétera, 11 h.

Encara no coneixes TELEGUERRA? TELEGUERRA és la major cadena de guerra ràpida i violència a domicili del món, i té una sucursal a Bétera des de fa poquet. El pròxim dissabte 20 de maig anirem a descubrir les seues especialitats. Perquè el secret està a la base. T’apuntes?

TELEGUERRA és el resultat de l’esforç dels senyors generals i ministres de la guerra de tots els colors. No ha estat fácil. A més de fer una gran inversió pagada de la nostra butxaca, han hagut de passar-se per l’arc del triomf a parlaments, referèndums, tot tipus de protestes i l’opinió dels afectats. Gràcies a TELEGUERRA la gent de qualsevol lloc del món pot rebre des de València un sabròs bombardeig preventiu i nosaltres un nutritiu atemptat terrorista. I sense necessitat de demanar-lo!!

El 20 de maig els inspectors i les inspectores civils tornaran a la base de l’OTAN a Bétera armats amb les seus bates blanques, llapis i quaderns per a reclamar el tancament de la base i l’ús social i ecològic dels seus terrenys.

Un any més els inspectors i inspectores botaran la tanca que envolta la base, en un gest que volem que siga també de recolzament a totes aquelles persones arreu del món que fugint de guerres i pobresa boten altres tanques, siguen d’aigua o de filferro, en busca de millors opcions de vida. Ni un pam de terra per a alimentar unes guerres de les que ja totes les persones som víctimes potencials, visquem on visquem. Ni un pam de tanca contra les persones. Perquè cap persona és il·legal.

>>> A QUI NO LI AGRADA UNA TELEGUERRA?

Això ha estat un no parar des del mateix moment que es va destapar que, en comptes de tancar-se per falta de personal, la caserna que va instal·lar Franco sobre terrenys robats a la gent de Bétera per a controlar militarment València, anava a convertir-se en seu de la força de guerra rápida i a distància de l’OTAN: TELEGUERRA. Són ja quatre anys de marxes, manifestacions, acampades, paròdies de la base com a parc temàtic de la guerra, pintades, retocs de senyals, encadenaments, “desinfeccions", visites de pallassos que no fan gràcia als militars, inspeccions... A l’octubre de 2004 es va bloquejar el tren que portava material de la base de l’OTAN a unes maniobres a Saragossa. I això continua.

A més tot això està dins d’una campanya a escala internacional per a reclamar el tancament i reconversió de totes les instal·lacions militars, i ja de pas, demanar l’abolició dels exèrcits. En la resta de l’Estat, entre abril i maig tornaran les marxes, acampades i accions a la base de Rota (Cadis), la base de radars d’Aitana (Alacant), al complex químic militar de La Marañosa (Madrid), el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza) i el camp de tir aeri de Las Bardenas (Navarra), entre altres llocs.

>>> T’OFERIM ELS MILLORS INGREDIENTS

Vine al TELEGUERRA de Bétera i descobreix els seus ingredients secrets:

Caps nuclears:
Pensaves que això estava prohibit, passat de moda o que era una especialitat iraniana? L’OTAN disposa de 480 caps nuclears en les seues bases europees tot i que estan tot i que el Tribunal Internacional les ha declarat il·legals.

Prostitució i comerç sexual:
Les tropes de l’OTAN han estat acusades per organitzacions de drets humans de fomentar la prostitució i el comerç sexual en Kosovo.

Urani empobrit i bombes de fragmentació:
L’OTAN ha bombardejat amb urani empobrit (es difon en l’entorn i causa càncer i malformacions) i bombes de fragmentació (reparteixen explosius pareguts a les mines antipersones) els Balcans i ha atacat objectius civils conscientment, segons AI.

Control social i vigilància:
Al voltant de la base de Bétera el M. de Defensa ha definit un perímetre militaritzat de seguretat que arriba fins a Bétera i inclou algunes urbanitzacions. Hi ha vols periódics de vigilància amb helicopters. S’ha increment el control sobre el moviments crítics amb la base per exemple infiltrant agents de polícia en les seues activitats.

Guerra global i perill d’atemptats:
La missió principal de la base és dirigir accions de la nova força ofensiva de l’OTAN en qualsevol lloc del món contra el "terrorisme internacional", és dir, la mateixa excusa utilitzada per a bombardejar i invadir Iraq i Afganistán. Això ens fica a tots dins de la guerra i ens converteix per tant en objectius de potencials atemptats.

>>> VINE AMB NOSALTRES A TASTAR UNA TELEGUERRA

El dissabte 20 de maig, a les 11 del matí, eixirà des de Bétera l’equip d’inspecció amb amics i simpatitzants en direcció a la base de l’OTAN, a 3 km. de distància. Una vegada allí, alguns dels inspectors i inspectores s’introduiran a través dels fils d’aram i les tanques intentant no punxar-se, i es dirigiran cap a les instal·lacions principals de la base. Uns altres romandran fora per a observar la jugada.

>>> NO TROBARÀS UN MILLOR PREU

L’entrada del grup d’inspectores i inspectors dins de la base de Bétera és una acció de desobediència civil, i per tant és il·legal. Sobre el paper, es tracta d’un delicte d’"allanamiento de instalación militar", castigat entre 3 mesos i 3 any de presó. Però tenim un important “descompte". Segons el Fiscal Jurídic militar parlant de la "invasió" de pallassos antimilitaristas en 2003:

"Siguiendo una ya consolidada jurisprudencia del Tribunal Supremo [...] [se] puede afirmar que los hechos no son constitutivos de ilícito penal militar [...] pues no guiaba a sus autores otro propósito que el de realizar un acto propagandístico, no quedando vulnerado el bien jurídico de la seguridad y defensa nacional".

Així que, com no anem a trencar res, les molèsties es quedaran en una simple identificació policial (com es va veure en les tres últimes inspeccions i en altra acció) i una remota possibilitat de multa. A més d’això, la presència de periodistes en la zona millora moltíssim les maneres de la Guàrdia Civil i els militars...

>>> DEMANA JA LA TEUA TELEGUERRA!

Pots participar en la inspecció venint a la marxa i quedant-te fora (porta’t qualsevol cosa per a observar: càmeres, prismàtics, telescopi...) o entrant en el recinte. El millor és formar un grupet amb 3 ó 4 amics i posar-se en contacte amb nosaltres com més aviat. També podeu ajudar en l’organització o difondre la convocatòria en el vostre entorn.

I enguany, després de la inspecció... queda't a dinar a l'albereda de Bétera!
Mira també:
http://www.inspecciociutadana.org
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2414

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20-M: 4ª inspecció ciutadana a la base de l'OTAN de Bétera
26 abr 2006
Ànims des de Tarragona! A veure si uns quants de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau podem venir com l'any de Guerra Mítica! Va estar mooolt bé!!
Sindicato Sindicat