Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Participa en el Tribunal Popular sobre el cultiu de la Soja
25 abr 2006
âL'any 2000, el Govern del Paraguai va engegar una intensa campanya a favor de la soja transgènica i del model de producció extensiva com a solució als problemes econòmics del país. Malgrat això, la pobresa ha augmentat i ara el 48% de la població és pobra. La soja transgènica creix 250.000 hectàrees cada any, al mateix temps que expulsa 90.000 famílies del camp.â?

LA SOJA A JUDICI
En aquests moments, uns 2.000 camperols paraguaians han estat processats per oposar-se a aquest sistema de cultiu i mostrar el seu rebuig ocupant terres que s'han adjudicat de âmanera il·legalâ? a les multinacionals. Tot això, malgrat les diverses sentències judicials que donen la raó als camperols i que parlen de âdesallotjaments il·legalsâ? de famílies.

A la veïna Argentina, la realitat de la soja és molt similar. En total, el país acull 15 milions d'hectàrees amb monocultius industrials de soja que, a més, ânomés necessita dos agricultors per cada 500 hectàreesâ?.

âAbans produíem aliments i la població podia menjar però amb la soja ha caigut l'economia diversa regional, ha augmentat l'atur i s'han incrementat els nivells de deforestació fins a les 10.000 hectàrees per anyâ?, diu Javiera Rulli, membre del Grup de Reflexió Rural dâArgentina. En aquest context, moltes famílies han decidit emigrar a la ciutat i enfrontar-se a la pobresa amb l'ajuda d'organitzacions assistencials que, paradoxalment, gran part de l'aliment que els proporcionen és soja.

http://novapolis.pyglobal.com/10/escenariofuturoagro.php
http://www.grr.org.ar/Catalunya és una gran consumidora de soja !


La majoria de tota aquesta soja és transgènica. Però el problema va més enllà i té a veure amb el model d'economia industrial que funciona avui dia en el món i que afecta tant al Nord com al Sud.

Malgrat les conseqüències negatives que l'exportació de soja té en països del Nord i el Sud, la imatge que la ciutadania té d'aquest producte és bona.

Per denunciar aquesta situació, s´ha convocat aquest dimecres 26 d'abril un judici popular sobre el monocultiu de la soja. La iniciativa, que tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, pretén demostrar que tot el que envolta la soja âno és saludableâ? i realitzar diverses propostes.
http://www.debtwatch.org/ct/sobal.php

Totes aquestes propostes es faran arribar a la Generalitat de Catalunya, el Govern espanyol i el Parlament Europeu, així com a les dues empreses que es dediquen a la importació de soja.

*****

Participa en el Tribunal Popular del Monocultiu de la Soja que tindrà lloc el dimecres 26 d'abril a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Serà de 10:30 a 13:00 hores.


Coneix la campanya No et Mengis el Món, que promou el reconeixement del deute ecològic i l'exigència de la sobirania alimentària de tots els ciutadans. Impulsada per Veterinaris sense Fronteres, la Xarxa de Consum Solidari, Acció Ecologista i l'Observatori del Deute en la Globalització.
Mira també:
http://www.pangea.org/acciecol/
http://www.xarxaconsum.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Participa en el Tribunal Popular sobre el cultiu de la Soja
25 abr 2006
Mes del 90% del cultiu de la soja es destina a l'alimentacio d'animals per a consum de l'humanitat.
Re: Participa en el Tribunal Popular sobre el cultiu de la Soja
25 abr 2006
I tota la gent que es guanya la vida ja sigui en la industria carnica o en la pagesia que els donguin pel cul oi
Re: Participa en el Tribunal Popular sobre el cultiu de la Soja
25 abr 2006
si volem ser sostenibles, tenim q cambiar els negocis q no ho son.
si la pagesia utilitza transgenics, tindra q cambiar per b d la humanitat.
Re: Participa en el Tribunal Popular sobre el cultiu de la Soja
25 abr 2006
chaval no te enteras de la historia

precisamente el modelo agricola este, del que su ultima version es la soja transgénica, viewne cargándose la pagesia aquí y allí, las que salen ganado son las tnc de distribución como carrefour, las carnicas, las de grano, las de semillas...
mirate a ver cuanta gente curraba antes de este modelo en al carne y en la ganadería y cunata gente ahora y verás en que caso le dan por saco a quien...
pregunatles alos pageses de paraguai a ver qué piensan...
y minimo llete la movida antes de hablar...
Sindicato Sindicat