Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
Manifest CGT 1r. Maig de 2006

CONTRA LA COMPETITIVITAT, LA FLEXIBILITAT, LA SINISTRALITAT I ELS ACOMIADAMENTS

1er maig - Solidaritat i Mobilització
Una vegada més ens trobem en les proximitats del 1er. de maig, data de mobilització i lluita reivindicativa de tota la classe treballadora. En aquesta data commemorem als Màrtirs de Chicago, cinc obrers anarquistes que van ser penjats injustament per la seva participació en la manifestació per la jornada de vuit hores que es va celebrar a Chicago 1'1 de maig de 1886.

Ara, en el 2006, estem sofrint l’atac despietat del capitalisme globalitzat, en el qual es donen de la ma una creixent repressió social i sindical i la disminució palpable de les condicions laborals per a totes les persones assalariades. És el domini ideològic de la competitivitat, és a dir, del que cal acceptar i sofrir per a aconseguir-la. Són temps de destrucció de drets socials i de conquestes laborals que són devorades al llarg dels últims anys a les mans de les polítiques neoliberals, amb el consentiment del sindicalisme institucional.

Són innombrables els processos de tancaments d'empreses, d'expedients de regulació d'ocupació i deslocalitzacions, que toquen a tots els sectors productius i a tot tipus de treballs i ocupacions. S'imposa la interinitat i la temporalitat en els nous contractes.

La precarietat es converteix en l’única manera de supervivència per a tota una generació de joves, independentment de la seva preparació professional o acadèmica; per a gairebé totes les persones immigrants que pateixen I'assetjament policial i patronal, la possibilitat de perdre els seus permisos de residència i treball, de ser expulsades o de morir en tanques i pasteres; per a una immensa majoria de dones, que a més de treballar en una ocupació mal pagada segueixen ocupades en les cures quotidianes de la vida. ..i per a milers i milers de persones treballadores de qualsevol edat i professió que es veuen acomiadades, accidentades, aturades, convertides en els nous esclaus de les noves tecnologies al servei del capital.

Es generalitza el model de les contractes i subcontractes, imposat per la globalització des de la dècada dels 90 en tot el planeta, que s'ha demostrat com el major destructor dels drets democràtics en el món laboral, amb conseqüències terribles en les vides dels i les treballadors/es. Un degoteig incessant de morts en el lloc de treball, com macabra conseqüència de la constant baixa dels costos empresarials i el menyspreu a la formació en seguretat laboral, que l’única cosa que busca és el major benefici a costa de les vides.

Amb la directiva Bolkenstein (liberalització dels serveis), es pretén des de la Unió Europea mercantilitzar encara més tots els serveis públics. Serveis que ja estan sent saquejats amb la seva imparable privatització. La Sanitat a través de les fundacions i el continu desviament de fons públics a institucions privades. L'Educació, mitjançant el desviament de diners públics a mantenir un sistema educatiu privat, classista, doctrinari i competitiu.

A aquests processos se suma la nova Reforma Laboral, que certificarà -de no impedir-ho-, el sistema desregulador i desprotector dels drets laborals. Les expressions més alarmants d'aquesta Reforma són la creació d'un nou contracte laboral a la mesura de les contractes, la universalització d'una falsa contractació indefinida, barata en el seu acomiadament i en la seva subvenció, i la individualització de I'acomiadament sense causa i sense revisió pels jutges del social.

No podem oblidar-nos dels vergonyosos esdeveniments ocorreguts en les fronteres de Ceuta i Melilla, o delis centenars de morts en les costes de Mauritània i de les Canàries, resultat de les polítiques migratòries d'aquest govern i de la UE. Aquesta és una de les cares més brutals del capital: la llibertat absoluta de moviment de capitals i mercaderies i la restricció més feroç a la llibertat del moviment de les persones.

Davant tots aquests esdeveniments la CGT defensa, ara més que mai, la vigència de la lluita pels drets de les persones i de les treballadores i treballadors. La CGT defensa que, fins que no hagi un repartiment del treball i de la riquesa, no se superaran els drames, misèries i injustícies que el capitalisme ens imposa a través del xantatge, les deslocalitzacions, la competitivitat i la universalització de la misèria.

Confederació General del Treball (CGT)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
Viviu de l'estat al rebre subvencions. FORA DE INDYMEDIA!!!!

Indymedia és autònoma, lliure, rebel i incontrolada!!!
Re: Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
Quien dices que vive del estado?
Suelta la litrona y acuestate.
Re: Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
Perdonale san durruti, no saben lo que dice.
Perdonale porque aun no se enterado de que el estado vive de el.
Re: Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
Por esa regla de tres habría que echar a todos los indepes, que reciben subvenciones igualmente.
Re: Manifest 1r. Maig CGT Catalunya
25 abr 2006
per X...si es incontrolada,porque quieres que se vayan...acaso estas pidiendo control.
SALUD

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more