Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: altres temes
Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
24 abr 2006
Hola, m'adreço als anarkistes i independentistes estatalistes perkè m'agradria saber si existeix o ha existit una lluita dels nouvinguts a Catalunya per la independència, perkè, si no existeix, com tinc entès, seria un bon moment per posar-la en marxa.
Catalunya és, des de fa dècades, un país d'acollida. Centenars de milers de persones hem vingut de fora per treball, per amor, per la família, per estudis o pel ke sigui i, els ke hem volgut, ens hem integrat en els pobles i ciutats ke ens han acollit.
Ara, des de la comunitat de nouvinguts dels sectors independentistes de Catalunya (anarkisme i independentisme estatalista) seria un bon moment per coordinar esforços, de cara a una campanya ke visualitzi ke molts nouvinguts:
· No volem ke el nostre país, Catalunya, continuï formant part de l'estat espanyol
· Volem ke la llengua catalana visqui en una situació normalitzada i ke s'acabi amb la seva discriminació en tots els àmbits
· Respectem i defensem la sobirania del poble català per damunt de qualsevol imposició i més enllà de les sobiranies d'Espanya i Europa.
Kè us sembla? ¿No trobeu ke és un bon motiu per una convergència entre indepes estatalistes i anarcos?
Crec ke serviria de cara a visualitzar ke la defensa de la cultura, sobirania i independència de Catalunya no són cosa només dels catalans, sinó ke alguns de fora també participem en akesta lluita.
Si algú té cap notícia d'iniciatives semblants, antigues o actuals, m'agradaria conéixer-ho.
Si algun militant d'algun col·lectiu anarkista o independentista estatalista (Negres Tempestes, C.N.T., C.G.T., M.D.T., C.U.P.s, P.S.A.N., Maulets, Endavant, Alerta Solidària, Terra i Llibertat) té alguna opinió al respecte, també m'interessa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
24 abr 2006
La història de l'esquerra independentista està plagada de cognoms foranis, només cal que en repassis la llista de militants morts de la decada dels '90, i actualment no és diferent
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
B.R.S., tens un lio mental considerable.
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
No eva, no té cap lio.
La que té un lio mental ets tu! sempre tancant en banda a la gent, ficant prejudicis als moviments socials, trencant la unitat, amagant-mos dels altres, senyalant qui són els bons i qui no...

UNITAT!!!! Estic amb el que ha fet pública aquesta proposta!!!

Salut i Països Catalans!
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
Bones company,

Jo no conec cap associació a nivell "polític" de nouvinguts que reivindiquin els postulats de l'EI. Però en el camp cultural i lingüístic hi ha una associació de nou-vinguts que han adoptat el català coma llengua pròpia que es diu VEU PRÒPIA. Té un discurs prou decent i presència tant al principat com al País Valencià.

Espero que t'hagi ajuda't

Xalut
Re: a "yuups" i "eva"
25 abr 2006
A "yuups", mercès per la informació.
A "eva", no l'entenc... per kè dius ke tinc un "lio" (no serà un embolic?) mental considerable? Per kè sóc anarkista i vull treballar amb els indepes estatalistes en les coses ke tenim en comú? Això és tenir un embolic? No seran ganes de lluitar pel ke ens uneix, potser, en lloc d'estar sempre buscant el ke ens separa?
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
jo el que crec o tinc entés, és que per a molts anarkos la cultura és una forma de submissió o de sentir-se identificat amb les tradicions d'un territori i n'hi han molts que suden bastant, primer punt en que hi hauran divergències, després ja ve el tema de la llengua que també els hi suda bastant parlar-la o util.litzar-la, i com no el tema de formar un estat o país català, per al meu parer l'únic en se'ns dubte estarem dacord serà en l'antifeixisme però poca cosa mes, també s'ha de dir que hi ha molts tipus, que no entenen de la mateixa manera l'anarquisme, en que ens trobarem els tipics costrayonkis, els punkiconciertos, els punki freeparties, els anarcosindicalistes etc... igual passa amb els independentistes, ens trobarem els nacionalistes, separatistes d'esquerres i de dretes... en aquesta terra podem trobar-hi de totes les ideologies existents posar-nos d'acord es bastant dificil per no dir impossible...

que és això de independentistes estatalistes???!!

volguer la independència és volguer un estat!!! no cal anomenar-nos estatalistes que sona molt stalinista això!!!

apa aqui queda el meu parer

salut i insubmissió a l'estat veí
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
Si, estaria molt bé fer un front comú. I també es possible que dos bàndols com aquests lluitin junts, perquè a part de l'antifeixisme, comparteixen moltes altres inquietuds que s'han de transformar, com l'especulació, l'abolició d'un poder únic, la demolició de l'economia capitalista.....
Es pot fer, si es cert, però costa lluitar amb persones que pensen que la seva llibertat esta en una terra, en una bandera o en un estat.

El primer TERRITORI A ALLIBERAR SON LES NOSTRES MENTS, i les ments que acaben de nèixer, amb una educació lliure.
Jo no em crec que un estat propi, o una terra lliure, em desparasiti de tota la manipulació que he patit desde que vaig nèixer per ser un consumidor en aquesta barbarie, on uns països son rics i sense sensibilitat i uns països son pobres perquè els rics puguin seguir matan nenes i nens a canvi de petroli.
LA GASOLINA FA PUDOR A NEN MORT, I EL PRIMER QUE HEM D'ALLIBERAR ES A NOSALTRES MATEIXES!!! I AFRONTAR-NOS AL ENEMIC QUE EL CAPITAL ENS HA POSAT DINS DE NOSALTRES MATEIXES I DINS CASA NOSTRA.
Re: Crida a anarquistes i independentistes estatalistes: nouvinguts per la independència
25 abr 2006
A finals dels 70 hi havia un grup autònom armat anomenat ERAT, majoritariament format per trebaqlladors de SEAT i que va ser delatat per un infiltrat i confident de la policia anomenat Gambin i famos pel muntatge del cas Scala contra la CNT. Aquest companys eren pràcticament tots inmigrants nouvinguts d'Andalussia, i asumien l'alliberament nacionals dels pobles i particularment del català, de fet el seu cas i defensa, van ser asumit pels CSPC.
Re: a "ny"
25 abr 2006
Voler la independència no és voler un estat propi. Voler la independència és voler ke el país en qüestió (Catalunya, en akest cas) sigui independent: en el cas dels independentistes estatalistes, esdevenint un estat (per això els dic "estatalistes") i, en el cas dels anarkistes, esdevenint un territori anarkista i, per tant, alliberat de tot estat. Per això alguns anarkistes, pel ke fa al tema de l'alliberament nacional, ens fem dir "anarcoindependentistes", perkè els anarcos, també som indepes.
Com diuen els de Negres Tempestes: independència total, anarkia sense límits!
Sindicato Sindicat