Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
La Plataforma per la Llengua, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i l'Associació Catalana de Professionals, tres entitats significatives del nacionalisme català, s'han coordinat per llançar una campanya a favor del vot nul al referèndum de l'Estatut. L'objectiu dels impulsors de la iniciativa és aclarir l'espai dels crítics amb l'Estatut des d'una òptica catalanista, perquè consideren el text insuficient, i evitar que es disgregui en diverses opcions, com podria ser l'abstenció, el vot en contra o el vot en blanc.
http://www.avui.cat/avui/diari/06/abr/24/186480.htm
"Lectura confusa"

Segons el portaveu de la iniciativa, Francesc Serra, "no hi ha temps per gaires discussions i s'ha de tirar pel dret", i per això han optat per la papereta nul·la com a millor fórmula que expressa el sentiment d'aquest col·lectiu. "No podem dir sí a l'Estatut perquè el considerem insuficient, però tampoc estem directament pel no. Si sortís el no, ens portaria altre cop a l'Estatut que ja hi havia. I el vot en blanc no ens portaria enlloc perquè té una lectura molt confusa", va afegir, per resumir com a conclusió l'aposta pel vot nul.

Les tres entitats proposen elaborar paperetes pròpies amb el text "Vota. Som una nació", que al seu entendre quedaran òbviament invalidades però donaran indici de quina és la demanda d'aquests electors. Els impulsors de la campanya faran una crida perquè s'hi afegeixi ERC, el partit catalanista que rebutja el projecte, i totes les entitats que sintonitzin amb la fórmula. En aquest sentit ofereixen la idea que cadascuna pugui utilitzar en les paperetes el sublema que desitgi.

Les entitats convocaran un acte polític al Palau Sant Jordi el 19 de maig en defensa del vot nul, per a la qual cosa ja han fet una reserva de local. Pensen adreçar-se expressament a la Plataforma pel Dret a Decidir perquè també s'afegeixi a aquesta postura. Els promotors de la campanya esperen recollir la reivindicació que es va fer a Barcelona en la manifestació del 18 de febrer contra les retallades a l'Estatut que va aprovar el Parlament, i que va concentrar al voltant de mig milió de persones. En aquella ocasió l'acte va rebre el suport de més de 500 entitats catalanes i també d'ERC, i l'èxit va sorprendre els organitzadors de la marxa.

La Plataforma per la Llengua, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i l'Associació Catalana de Professionals tenen previst presentar en públic la seva iniciativa de cara al referèndum estatutari aquesta tarda al Col·legi de Periodistes, per treballar-hi de manera immediata.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
això significa que accepten aquest estatut retallat i la forma com s´ha fet. Bé, molt bé...jo pensaba anar votar que NO, però en vista de les últimes experiències amb la manipul-lació de resultats i el paper patètic que fan associons com les de dalt (+ el polític$): passo. Volen que guanyi el S�, tots menys el PP que no ho a nagat mai (de fet ha estat el més sincer) i ja s´ho manegaran perquè surti S� amb tongo al referèndum si s´escau.

No hi ha res a fer en aquesta batalla, però la guerra es llarga.
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
S'ha d'anar a pel no, que encara pot guanyar!!
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
Si el "sí" és menor a les altres opcions, no s'aprovarà l'estatutet.
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
>Si el "sí" és menor a les altres opcions, no s'aprovarà l'estatutet.

amic joan, encara que sigui: 50,01 % S�, l´aprovaran, que aquests no enganyen a ningú. A més, ja s´encarregaran de augmentar percentages i de convertir vots pel NO en S�: Qui gestiona les dades del referèndum és la conselleria de governació!!! Poden fer el que vulguin.
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
votar una cosa que no sigui NUL és legitimar el sistema, ENDAVANT possibilistes!!!!!!!
Cansat de tant vot NUL, BLANC i Demés
24 abr 2006
i de votar NUL que en treus? també legitimes el sistema.

Si vas a votar: votis el que votis, ja legitimes el sistema electoral.

No val molt la pena entrar fins al dia del referèndum al joc/debat dels votants d´ERC que faran campanya pel NUL... Aquest estatut s´aprovarà, ERC no sortirà del trifàsic... i la situació continuarà igual de podrida.

I per això no cal fer un referèndum.
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
El sistema és legitimarà per molt que ens abstinguem, portem anys amb això i encara no hem entés que ni quan el referendum de la constitució europea va superar el 40% del cens, va continuar endavamnt, per ells com si voten el 10%.

El que s'hauria de pensar és quin resultat final es vol, si el que es vol es tombar l'estatut o es vota NO o es vota en blanc que són vots valids que si sumen junt amb els Nos més que el SI anulen l'estatut.

Ara si el que es vol és que surti l'estatut ja feu bé abstenint-vos o votant nul, les dues opcions que més dessitgen els defensors del Si per suposat. Qui legitima més al sistema és qui deixa que faci i desfaci com en aquest cas.

Un NO com una catedral
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
un referendum no és pas sistema electoral! En un referendum no votes per partits politics! En un referendum no votes politics! En un referendum com el de la OTAN en aquest pais va guanyar el NO.En un referendum,,,,,,,,
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
que ERC s'afegeixi a la tria per al vot nul, no vol dir que les entitats mencionades en la noticia, pertanyin a ERC!!! simplement que en aquest referendum triaran el mateix a votar...

recordem que un SI donaria la visió d'un clar triomf del tripartit de les crisis cada dues setmanes, i un NO se'l adjudicaria el pp!!!!!!

http://www.votaindependencia.org/
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
Jo no votaré una cosa que està podrida des de bon començament.

Ni Estatut
Ni indepes
Ni espanyolazos!!!
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
24 abr 2006
som una nacio i tenim dret de decidir
Re: Un grup d'entitats llança una campanya pel vot nul a l'Estatut
25 abr 2006
Davant la notícia publicada pel diari AVUI i per altres mitjans, que tres entitats han llançat una campanya per demanar el vot nul en el referèndum de l'Estatut, la Plataforma per la Llengua vol desmentir el contingut d'aquesta notícia i manifestar els següents aclariments:

1- La Plataforma per la Llengua no ha decidit coordinar cap campanya per demanar el vot nul en el referèndum de l'Estatut, que es preveu que tindrà lloc el pròxim 18 de juny. Cosa que no vol dir que no ens hi adherim.

2- La Plataforma per la Llengua ha participat en el procés de debat intern en el marc de la Plataforma pel dret de Decidir per tal de veure quin serà el seu posicionament amb vista al referèndum, però en cap cas ha pres la decisió d'impulsar una campanya com l'esmentada detalladament en la notícia del diari AVUI.

3- La Plataforma per la Llengua és una plataforma d'acció unitària adreçada a la societat civil en general i a la totalitat de l'espectre polític.

4- La Plataforma per la Llengua considera que, si bé la proposta de nou Estatut incorpora algun avenç important, manté situacions de discriminació que fàcilment haurien pogut quedar resoltes i que haurien contribuït a canviar el paisatge lingüístic a casa nostra, com per exemple, en el redactat referent a l'etiquetatge, entre d'altres aspectes.A més a més, la Plataforma vol fer el següent aclariment:

Malgrat no ser una entitat impulsora, la Plataforma per la Llengua va fer arribar a les entitats que coordinen la nova PLataforma Som una nació, el seu suport a favor del vot nul com a posicionament al proper referèndum. La Plataforma per la Llengua entén el vot nul com una acció per tal de demanar uns plantejaments més ambiciosos per a Catalunya i per a la llengua catalana.

Per qualsevol dubte, doncs, la Plataforma per la llengua és una entitat adherida a la nova plataforma.
Sindicato Sindicat