Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
24 abr 2006
L'Audiència Nacional Espanyola arxiva la causa contra els 'tres de Gràcia'
La fiscalia entén que no hi ha indicis de delicte
L'Audiència Nacional espanyola ha arxivat avui la causa contra els 'tres de Gràcia' a petició de la fiscalia. Havien detingut els tres joves del barri de Gràcia de Barcelona el 2002 arran de les declaracions d'un menor detingut per fer esclatar un artefacte incendiari en una oficina bancària. Se'ls acusava de formar part d'un grup que feia aquesta mena d'accions, però la fiscalia ha demanat que s'arxivés la causa per la manca d'indicis de delicte.

Els 'tres de gràcia' van denunciar que el menor els va delatar seguint les ordres dels policies que el torturaven, i que ells mateixos van ser torturats més tard. De fet, segons el col·lectiu Alerta Solidària, la fiscalia de l'Audiència espanyola no és la primera vegada que intenta arxivar la causa, però el jutge de Barcelona que duia el cas de bon principi el va fer arribar al Tribunal Suprem. El Suprem va determinar que no era competent per jutjar el cas i el va retornar a l'Audiència Nacional, que al seu torn, l'ha arxivat de manera definitiva. Durant els més de quatre anys que ha durat el procés judicial, els joves han rebut molt suport de les entitats de Gràcia i el vuit d'abril es va fer una manifestació al barri en què hi van participar més de mil persones.

Informació extreta de www.vilaweb.com
Mira també:
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
24 abr 2006
Moltes felicitats!!!! és una gran notícia!
Re: Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
24 abr 2006
Una gran noticia!

Felicitats a la coordinadora antirepressiva gracienca! Una gran feina! ;)
www.tresdegracia.net
24 abr 2006
TRES DE GRÀCIA, PUNT I FINAL
S'acaba el malson per als tres joves independentistes graciencs


Avui, passats dos quarts de dues del migdia, ha arribat la notícia que feia exactament 4 anys -més de 1450 nits- que esperàvem per als tres de Gràcia i llurs families.


Avui, la pròpia Fiscalia de l'Audiència Nacional ha emès un auto on dicta el 'no' processament dels tres nostres amics, companys i veïns, l'arxiu de la causa. Ni tan sols seran jutjats.


Avui tot un sistema repressiu s'ha estavellat: les reformes penals d'Acebes, els informes de la Brigada d'Informació, la criminalització mediàtica. Tot al descobert, com el rei nu.


Avui, cal agrair totes aquelles persones i col·lectius que des del primer dia, el llunyà abril de 2002 fins a la darrera manifestació, han fet possible, amb la solidaritat i el suport mutu, que ho haguem aconseguit.


Avui, i demà, com ahir i abans d'ahir, cal seguir denunciant que els mecanismes judicials i policials que han permès aquesta barbaritat jurídica, embogida de persecució a un jovent lluitador, estan plenament operatius i actius com demostren els casos de Torà, entre d'altres, que afecten companys i companys arreu del nostre poble. I cal seguir lluitant, més que mai, per la dissolució de l'Audiència Nacional, per la derogació de les lleis regressives i autoritàries aprovades els darrers anys (entre elles l'article 577) i per la dissolució immediata del Grup 6 de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional, origen i final d'aquesta persecució.


I per això, avui, a les 22.00 a l'Ateneu La Torna totes les persones, veïns i col·lectius que heu participat d'aquesta lluita col·lectiva esteu convidats a que ens trobem per cridar ben fort...

...QUE LA ÚNICA LLUITA QUES ES PERD ÉS LA QUE S'ABANDONA.

Vila de Gràcia, Països Catalans, a 24 d'abril de 2006
Re: Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
24 abr 2006
Gràcies als qui heu lluitat!!!
Re: Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
25 abr 2006
Punt i final, cla que si, que es vegi reflectida la gran manipulació per part de les forces d'ocupació!!
FELICITATS, TRES DE GRÀCIA i ENDAVANT AMB LA LLUITA!
Re: Arxivat el cas dels 3 de Gràcia!
25 abr 2006
AIXÃ? AIXÃ?, NI UN PAS ENRRERE
Sindicato Sindicat