Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
El pacte per l'educació no arriba a les llars d'infants
23 abr 2006
Ens hem assabentat dels termes en què es vol fer el traspàs de les llars d’infants de la Generalitat de Catalunya als ajuntaments, en el nostre cas a l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que sabem, la proposta consisteix a desfer els actuals equips, traslladar el personal en altres llocs de treball, en cap cas en llars d’infants donat que la Generalitat traspassa totes les seves llars.
En defensa de la Llar d’Infants Cascavell i d’un ensenyament públic de qualitat

Els pares i mares de la Llar d’Infants Cascavell a través de les mestres ens hem assabentat dels termes en què es vol fer el traspàs de les llars d’infants de la Generalitat de Catalunya als ajuntaments, en el nostre cas a l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que sabem, la proposta consisteix a desfer els actuals equips, traslladar el personal en altres llocs de treball, en cap cas en llars d’infants donat que la Generalitat traspassa totes les seves llars. A banda de qüestions laborals, amb les que ens solidaritzem, això implica:

-     La destrucció d’un projecte pedagògic amb més de 30 anys d’història que han convertit aquest centre en un referent de qualitat educativa al barri del Besòs.
-     El canvi d’un equip de mestres d’un any per l’altre. És a dir, els nens i nenes que siguin alumnes de la llar d’infants durant el curs 2006-2007, quan arribin al centre al setembre de 2007 no coneixeran a ningú. Curiosa decisió quan als mestres d’altres nivells se’ls demana que es mantinguin dos anys en el mateix centre perquè no es produeixi aquest fet.
-     Deslligar un projecte pedagògic que funciona, del barri on està inserit. La construcció d’un projecte pedagògic de qualitat és un procés d’interacció entre l’equip pedagògic i el barri. Les relacions amb les persones i les entitats del barri i la participació en activitats del territori és un dels canals més importants que permet a l’equip pedagògic adaptar el projecte a la realitat de l’entorn i millorar la qualitat.
-     La pèrdua del knock how o coneixement acumulat. És sorprenent que en la Societat del Coneixement, on es valora el coneixement acumulat a través de l’experiència, es decideixi llençar a la paperera 30 anys d’experiència educativa
-     A mig termini, un risc de privatització mitjançant adjudicació per concurs públic a empreses privades, un empitjorament de les ràtios, etc.

En definitiva, suposa el tancament d’una experiència educativa de qualitat que funciona i l’obertura d’un futur ple d’incògnites i de riscos fonamentats.

Pares i mares de la Llar d’Infants Cascavell

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El pacte per l'educació no arriba a les llars d'infants
23 abr 2006
i a can ricart, l'ajuntament ha negat espai al llar d'infants q porten demanant fa massa anys les families d poblenou.

si ja sabent per a qi vol l'ajuntament a bcn...
adivina...

els turistes????? :P
Re: El pacte per l'educació no arriba a les llars d'infants
24 abr 2006
Els/les treballadores de les Llars d'Infants de Tarragona també estan indignades. El que no va poguer fer CIU, ara ho fa sense cap impediment el Tripartit.
Re: El pacte per l'educació no arriba a les llars d'infants
25 abr 2006
No sé si sou una llar de la Gene, però us podríeu posar en contacte amb les mestres de la llar cascavell.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more