Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
PPCC: Simulador polític
23 abr 2006
Simulador Politics dels Països Catalans
Ja fa gairebé un 3 anys i mig es va crear el Simulador Polític dels Països Catalans (SPCAT). En aquest simulador, partint d'una hipotètica independència d'una part important dels PPCC (País Valencià, Catalunya i Ses Illes) construïm un nou estat: amb la seua constitució elaborada i ratificada per parlamentaris elegits mitjançant eleccions, amb una gran varietat de partits polítics, associacions, diaris independents i revistes vàries i amb el màxim de detalls possibles per fer més realista el joc.

Simulador Politics dels Països Catalans

Per exemple la vida política del simulador gira entorn del Parlament dels Països Catalans, on els diputats discuteixen i si escau aproven noves lleis. Cada partit té la seua seu política on es reuneixen els seus militants i un diari de partit, on exposen el seu programa electoral quan hi han eleccions o airades crítiques contra tal partit o tal persona. Es poden escollir partits des de la dreta a l'extrema esquerra (PPE, CiU, UNC-EC, PSPC, ERPC, BLOC, ICV, EUiA, FP front popular).

Simulador Politics dels Països Catalans

El govern del país, fins ara no ha tingut mai un govern per majoria absoluta, per tant les possibilitats d'arribar a ser Consellers del govern o fins i tot President del Parlament o del país són grans. El govern es reuneix en el Palau de la Generalitat, on s'elaboren lleis a aprobar o es resolen crísis de tota mena.

Simulador Politics dels Països Catalans

Per la seua banda els ciutadans tenen perfectament assegurat el seu espai a la Plaça Pública on poden xerrar sense els polítics pel voltant o al carrer on conviuràn amb ells. Una peça fonamental del joc, són els periodistes de diaris independents (El Punt, El Triangle i El Temps) que publiquen les entrevistes als polítics, les notícies oficials del joc o, del món real, hi han moltes possibilitats. Qualsevol persona té la opció de escollir ser jutge del Tribunal Superior de Justícia dels PPCC, haurà d'intervenir en els judicis que es puguen donar en el joc.


Simulador Politics dels Països Catalans

Avui, gràcies a la feina tant de l'Administració del simulador com les ganes de tots els usuaris el simulador actual s'assembla ben poc al que teníem al principi, doncs des de llavors s'ha millorat la jugabilitat i l'estètica i tots hem agafat la dinàmica del joc. Així que si teniu temps ganes de veure, ni que siga virtual, com podrien ser uns Països Catalans independents només heu d'anar a la direcció de més avall. Si ho proveu uns dies us acabarà enganxant.

Administració de l'SPCAT


http://www.avidgamers.com/spcat/
Simulador Politic dels Països Catalans
Mira també:
http://www.avidgamers.com/spcat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: PPCC: Simulador polític
24 abr 2006
Total, una nova txorrada neoliberal per vendre'ns ke el ke necessitem els ciutadans de Catalunya, Balears, etc. és un nou estat amb polítics paràsits, policia, presons, exèrcit, etc.
Kina porkeria!
Independència total, anarkia sense límits!
Re: PPCC: Simulador polític
25 abr 2006
Dius que és una nova txorrada neoliberal, però... hi has participat alguna vegada? A mi em sembla que no perquè, per exemple, llavors sabries que és un Estat sense exèrcit i que de tots els organismes internacionals existents només pertany a l'ONU.

Et convido a que hi donis un cop d'ull de veritat i ho pots fer com a ciutadà i anarquista si vols. Perque ja vàrem tenir una revolta anarquista que durà força temps a Ciutadella; i tenim un únic sindicat i, ves per on, és la CNT.
Re: PPCC: Simulador polític
25 abr 2006
No he participat mai, ni ganes. Potser és un estat sense exèrcit (com Costa Rica o Islàndia) però tots els estats són dolents i no se'n salva ni un: els estats es basen en el poder d'una classe sobre d'altres, en l'opressió de les persones per atres persones.
Potser també és un estat sense policia, sense tortura, sense diners, sense drogues, sense presons...? Sense tot el ke destrueix les nostres vides? Sense explotació, sense precarietat, sense sexisme? Une stat sense estat? Perkè, aleshores, no seria un estat sino una situació d'anarkia i això m'interessaria profundament!
Re: PPCC: Simulador polític
26 abr 2006
O sigui, tu el que vols és un estat purament anarquista, sense cap tipus d'organització i sense unes normes mínimes de convivència. Jo et convido igualment a participar-hi perquè potser amb les teves aportacions aconsegueixes que els PPCC es converteixin en el primer Estat anarquista del món, però veig que t'agrada molt parlar i poc actuar.
Re: PPCC: Simulador polític
26 abr 2006
com a participant llibertari al joc, puc dir que hi ha lloc per a nosaltres, un lloc no molt diferent al que som en realitat.
Per a mi, el més interessant és poder veure i fer veure que els problemes no es solucionen canviant les fronteres no el color de les banderes.
un petit granet de sorra en una petita platja. Pero ni jugant hipotesis els deixarem fer la seva.
Re: PPCC: Simulador polític
27 abr 2006
No t'ho prenguis malament, Meritxell, però sembla ke no t'enteres. No vull cap "estat anarquista", no pot haver estats anarkistes, això és el ke t'estic intentant dir. No serem lliures i iguals mentre hi hagi estats; els estats es basen en l'autoritat: en la força d'unes persones (polítics, empresaris - si és un estat capitalista - , jutges, policies, funcionaris de presons, etc.) sobre d'altres.
Jo no dic que no hagi d'haver "normes mínimes de conviència" ni mesures repressives per als que les violin, però les normes mínimes de convivència estan en els drets humans: no matar, no torturar, no violar, no explotar, etc. Els parlaments, comitès d'empresa i demés només serveixen per donar poder a una minoria dirigent que en pot abusar i que, de fet, normalment, ho fa.
Jo crec en la organització, com molts altres anarkistes, però en un model d'organtizació horitzontal, sense jerarquies, sense burocràcies, autogestionari, etc.
Tot el poder a les assemblees!
Re: PPCC: Simulador polític
27 abr 2006
Si no t'interessa aquest simulador no t'interessis tant a criticar-lo, més si no en saps res.
Segurament tu ets un altre crio de 17, 18 anys que es creu la reencarnació de Bakunin, Kropotkin i Durruti i que a la mínima comença a carregar contra les coses que fan els altes simplement perque troba una paraula q no li agrada. Veus q fàcil és criticar sense coneixer?!
Re: PPCC: Simulador polític
27 abr 2006
Llàstima, segurament haguessis estat un bon jugador pel ritme del joc. La veritat és que ara t'has explicat molt millor, però com diu el Roc, per ser que no t'interessa gens el joc, et prens moltes molèsties.
Sindicato Sindicat