Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Un any més, treballadors i treballadores, petits comerciants, pares i mares, nens i nenes, joves i grans sortiran el 23 d’abril al carrer en una jornada marcada per la recuperació de les nostres més antigues tradicions, però també per reivindicar el nostre dret a viure plenament en català, a expressar-nos en la nostra llengua i a la nostra manera, amb la nostra senyera i sense cap mena de complex. En definitiva, el dret a decidir per nosaltres mateixes i a exercir els nostres drets sense demanar permís a ningú. Així és, el poble català surt al carrer enfront una realitat, la del dia a dia, marcada per la dominació dels interessos capitalistes occidentals. Tant les lleis constitucionals hispano-franceses com l’anomenada Carta Magna europea continuen negant l’existència d’un poble, el català, que abasta més de 10 milions de persones.

És per això que el jovent del país seguirem sortint al carrer per recordar que la llengua catalana no és propietat de ningú. I que ara, com abans, la nostra llengua està essent depreciada i atacada per la classe política espanyola. Mentre la dreta neoliberal i conservadora, representada pel PP i demés grups espanyolistes, s’encarrega de negar la nostra identitat, d’insultar al nostre poble i d’agredir-nos constantment, el PSOE, ajudat per la dreta regionalista catalana i per l’oportunisme polític habitual al Principat, juga a copsar els nostres cors amb la suposada defensa dels nostres drets, de la nostra llengua i de la nostra identitat.

Però encara avui és el dia en que no hem pogut sentir ni una sola formació política parlamentària que expliqui sense embuts què està passant al nostre país. Només demanem això, que es digui la veritat. Que es digui que cap dels seus Estatuts (ni el valencià, ni el tant venerat i que va sortir del Parlament el 30 de setembre) ha abordat el nostre problema i ha cercat solucions justes i democràtiques que resolguin la nostra situació.

Els Països Catalans s’estenen al llarg de tot el Mediterrani, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar. I és des de les viles i ciutats d’aquest territori des d’on seguirem reclamant que se’ns reconegui com una unitat lingüística, històrica, cultural i identitària.

Tenim dret decidir sobre la forma com gestionar la nostra vida i lluitarem per dotar-nos d’institucions participatives que responguin als interessos, necessitats i aspiracions del poble català. Mai resoldrem el nostre problema si no abordem el conflicte des de la seva arrel: la divisió d’un poble en dos estats i en diferents regions artificials.

Encara no entenem què és el que neguen.
Que som un poble? O que tenim dret a decidir?

Sense Autodeterminació no hi democràcia

Països Catalans, Independència i Socialisme

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esuqerra Independentista)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Independencia i socialisme, son dos objectius, no un.Independencia(1),Socialisme(2).Es facil.
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Que passa amb la vostra web?
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Gilipolles per nosaltres els dos objectius van junts, per la qual cosa es transforma en un, no hi ha indepenbdència sense socialisme i no hi ha socialisme sense independència.
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
paciencia
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Es clar que pot haver socialisme sense nacionalisme, de fet com deia la Rosa Luxemburg, es incompatible el veritable socialisme amb el nacionalisme.Ara be, si quan parlem d'independencia volem dir emancipacio dels pobles i de les persones, estic totalment d'acord. Independencia total i socialisme! pero aixo no passa per la construccio de cap estat nou. Mes aviat per la destruccio dels que encara arrosseguem.
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
Els dos objectius encara que vagin junts segueixen sent DOS objectius, no un.
Re: Un poble, una llengua, un objectiu...
23 abr 2006
venezuela està duent a terme una revolució que fa tremolar els capitalsites de la zona i el govern americà. Tot i que propugna la revolució cap a una república bolivariana que engloba també el que ara és Colòmbia, alhora reforça la sobirania de l'estat de venezuela i determinades estructures d'aquest estat per tal que la revolució es pugui fer extensible, a ser possible, a tota l'Amèrica Llatina.
Més tard no interessarà aquesta estratègia
Sindicato Sindicat