Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
Desallotjament violent a l'ajuntament d'Esplugues
21 abr 2006
La plataforma popular contra el pla Caufec s'ha encadenat aquest divendres al saló de plens després del ple municipal. L'objectiu era aconseguir el compromís escrit de l'equip de govern per a que suspengués l'execució del megaprojecte urbanístic fins que es resolguin els tres processos judicials pendents (dos contenciosos i un recurs de cassació al Tribuna Suprem).
Quatre persones s'han encadenat a la barana del saló de plens mentre una quarantena de persones ha donat suport a l'acció. Els regidors del PSOE han desaparegut de la sala i la policia ha arribat. S'exigia la presència d'algun representant polític que no ha arribat mai per arribar a una negociació i un diàleg.

Cap a les 23.30h l'alcalde ha donat l'ordre de desallotjar i les policies local i nacional han començat a treure a tota la gent que no estava encadenada. Gairebé 20 persones han estat identificades, unes quantes tenien diverses contusions i una d'elles ha estat agredida: l'agent local nº 347 ha donat un cop de puny a un membre de la plataforma trencant-li el llavi superior. No és la primera vegada que aquest agent actua d'aquesta manera doncs ha estat denunciat per una pallissa a un jove durant una nit de febrer d'aquest any.

Recordem que la protesta organitzada per la plataforma ha estat fruit de l'entrada d'una màquina retroexcavadora a la falda de la muntanya de Sant Pere Màrtir (Collserola) per iniciar l'execució del pla Caufec. Un projecte que pretén construir dues torres bessones de 100 metres d'alçada per a oficines, un parc empresarial, 709 vivendes (580 de les quals són de luxe i d'alt standing i 125 a preu taxat) i un megacentre comercial més gran que l'illa diagonal. Un projecte ple d'irregularitats que ja fa 15 anys que l'ajuntament d'Esplugues l'impulsa i ara la família Sanahuja es la principal beneficiària.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desallotjament violent a l'ajuntament d'Esplugues
22 abr 2006
Cremem les maquines ja!!
Que el pitufo de merda aquest sapiga que el qui la fa la paga!!
Ja esta be d´anar-hi amb el lliri a la ma. Passem a l´accio!!
Sindicato Sindicat