Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Crida a tots els Tunisencs lliures: Deixarem a la Tunísia de Ben Ali ocupar un escó al Consell dels drets humans de les Nacions Unides?
21 abr 2006
Tunísia
Ahmed Manaï, ITRI, 19 d’abril de 2006


Estimats compatriotes,

Que vostès siguin dissidents de l’interior o de l’exterior, exiliats al seu propi país o a les quatre cantonades del planeta, refugiats, empresonats o en règim obert, en pròrrogues o condemnats, aquesta crida el pertoca. El pròxim 9 de maig, el nou Consell dels drets humans va a ser elegit per la Junta general ordinària de les Nacions Unides a Nova York. 13 seients de cada 47 són reservats per als països africans. El Consell serà entronitzat el 19 de juny a Gènova.
Entre les candidatures, Tunísia al costat de Marroc i d’Argèlia.
Anem, tunisencs enamorats de la justícia, de la llibertat i la democràcia, a mirar aquest circ sense dir res? Seria indigne de nosaltres.
Els hi proposo, doncs, com a militant independent de la llibertat del poble tunisenc, de concertar-nos ràpidament per a llançar una campanya cop de puny contra la candidatura indigna de la Tunísia de Ben Ali a aquesta candidatura prestigiosa. Posi’s en contacte amb mi per mail a <tunisieli @yahoo.fr> o <contact_tunisi @yahoo.fr> per a que organitzem una campanya molt més ràpida.
Tractem d’oblidar els rancors, les enemistats, els retrets sobre el passat pròxim o llunyà i sapiguem unir-nos puntualment sobre un objectiu clar: deixar sentir a la comunitat internacional la veu de l’altra Tunísia, la dels homes i dones drets! Que figuren a continuació tots els vincles útils per a conèixer en detalls els objectius i modalitats d’instauració del Consell dels drets humans, així com els documents pels quals Tunísia (en anglès) i Algèria (en francès) van presentar i discutir la seva candidatura (el text de la candidatura de Marroc no ha estat pas comunicat). Són dos dignes textos d’antologia de la literatura surrealista karakouzique. Els hi indico per altra banda que l’únic país que deu presentar-se a la seva pròpia candidatura també en llengua àrab va ser... Cuba! Haurien de preveure un exili en massa cap a l’illa paradisíaca? Per descomptat, em diran, potser el nostre Oncle Sam preferiria veure’ns allà, però en un encantador club de vacances situat a Guantànamo Bay! Observem d’altra banda que els EUA, que havien intentat d'oposar-se a la creació del Consell dels drets humans - amb els seus habituals aliats, les illes Marshall, Palau i Israel -, no han presentat pas la seva candidatura, fet que el Sr. Kofi Annan va lamentar de tot cor!!!

Documents a consultar:

Resolució 60/251 del 15 de març de 2006 de l’Assemblea general instituint el Consell dels drets humans:
http://daccessdds.un.org/doc/UNDOC/GEN/N05/502/67/PDF/N0550267.pdf?Op...
nt
Modalitats de les eleccions del Consell dels drets humans
http://daccessdds.un.org/doc/UNDOC/GEN/N06/292/40/PDF/N0629240.pdf?Op...
nt
Llista de les candidatures
http://www.un.org/french/ga/60/elect/hrc/
La creació d’un Consell dels drets humans, una decisió «històrica»,
segons Kofi Annan
http://www.un.org/apps/newsFr/storyF.asp?NewsID=12033&Cr=Annan&Cr1=CDH
Consell dels drets humans: Kofi Annan lamenta que els EUA no presentin la seva candidatura
http://www.un.org/apps/newsFr/storyF.asp?NewsID=12167&Cr=&Cr1=
Declaració de la candidatura de Tunísia
http://www.un.org/ga/60/elect/hrc/tunisia.pdf
Declaració de la candidatura d’Algèria
http://www.un.org/ga/60/elect/hrc/algeria.pdf
Carta de Kofi Annan de la Coordinació Nacional de les Famílies dels Desapareguts a Algèria i Ubu rei d’Alger: la candidatura d’Algèrie a les eleccions del Consell dels drets humans – Comunicat de Justitia Universalis, La Haia, el 8 d'abril de 2006
http://www.justitia-universalis.net/
Per a seguir el dia a dia de les notícies de les Nacions Unides a Ginebra

http://www.unog.ch/80256EDD006B9C2E/(httpHomepages)/15406DAB6CB569F08...
4006E8812?OpenDocument&cntxt=027E3&cookielang=fr
http://www.tunisitri.net, la pàgina web de l’Institut Tunisià de les Relacions Internacionals : una adreça a afegir als seus favorits!

Traduït al català per a Tlaxcala (www.tlaxcala.es) per Àlex Tarradellas. Aquesta traducció es copyleft.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat