Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
stjordi4fh.jpg
Com que ja fa temps que he perdut la fe que aquí Catalunya es faci com a altres països del mon i la gent demostri des de els balcons de casa seva els seu patriotisme, a veure si com a mínim ho podem aconseguir ni que sigui per un dia.

La meva proposta i la de molts altres independentistes es basa en un acte tan senzill com penjar una estelada al balcó de les nostres cases en un dia tan assenyalat com el de Sant Jordi, i així aconseguirem que els nostres pobles i ciutats llueixin més que mai tot omplint-les de catalanitat i independentisme.

Sempre he pensat que aquests petits detalls que no costen res a qui els fa, en moltes ocasions poden ajudar més que centenars de campanyes institucionals a favor del nostre País per tal de fer adonar a molts nouvinguts (o no tant) que no estan vivint a Espanya (ja sé que legalment si que viuen a Espanya) sinó a un lloc completament diferent on molta gent no està d’acord amb l’estatus polític que tenim.
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
Yo colocaré la senyera (no la estelada) y la Española: mis 2 tierras queridas, que se aman la una a la otra, como madre e hija que son. Míralas, si hasta tienen los mismos colores, no lo quieren ocultar, se muestran una orgullosa de la otra.
Viva Cataluña!!!! Viva España!!!
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
"on molta gent no està d’acord amb l’estatus polític que tenim."

Jo tampoc estic d'acord ni en el govern espanyol ni en la generalitat catalana, ja es poden pudrir.

Salut!
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
Lola:Viva Cataluña!!!! Viva España!!! és el que cridaven les tropes franquistes quan van entrar per la Diagonal.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
"independentista":
Viva Cataluña y Viva España lo digo yo porque lo siento. Nada de compararme con los franquistas, cabeza de chorlito.
Es como si te digo que tú te proclamas independentista, y por eso te comparo con el serbio Mladic, que fusiló a 12.000 personas en una mañana en Srebrenica. Y lo hizo por como muestra de su nacionalismo e independentismo.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
sant jordi no te res a veure amb l'estat veí!!!

lola posa les banderes que et semblin, però sant jordi és una tradició catalana i anglesa, i al inrevés del que passà a Serbia o l'antiga ioguslavia aqui cap independentista a matat a ningú, sinó justament a l'inrevés els feixistes espanyolistes són els que van propinan pallisses a immigrants i dissidents...

si vols penjar la bandera espanyola endavant, ara bé, per molta gent quedaràs com una garrula espanyola més que no esta integrada, per que de ben segur que durs un munt d'anys aqui i no saps parlar ni escriure l'idioma de la terra que t'acollit! si pot ser l'entens però amb això no n'hi ha prou ja que el català esta en decadència gràcies a gent com tu!!!!
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
"ny":
No, no llevo muchos años aquí: llevo justamente desde que nací, fíjate. (a lo mejor, mas que tú).

Y lo de poner una bandera española y quedar como garrula...eso quizá te lo ha contado tu yayo, sentado en el porche de la masía con el fuet en la mano y la barretina puesta. Pero que sepas que hay muchas maneras de ser catalán. (Por poner un ejemplo: Josep Plà. Otro? Jaime Capmany. Otro? Prat de la Riba, etc,etc...
Todos ellos fervorosos amantes de ESPAÑA.
Y tú dile a Plà que era un garrulo: cuando todos sus coetáneos se dedicaban a harar el tros y él ya era admirado hasta en los círculos literarios parisinos!! Sí, catalan y español.
¿¿¿¿A VER SI EL GARRULO VAS A SER TU???

Por cierto, creo que el que no domina bien el catalán escrito eres tú: revisa tus faltas de ortografía, majete.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
akest debat no dur enlloc, lola pos el k vulguis al balcó, però crec k la bandera d'espanya no te res a veure amb la diada de St. Jordi. Simplement una refelxió de coherència. i un altre detall, les banderes catalanes (senyera i/o estalada) no es poden comparar amb la bandera Espanyola (darrera seu té una història d'opresió) no com la catalana k ha estat oprimida.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
Tens raó S.A.R., la senyera catalana ha estat sempre oprimida: però pels governants nacionalistes i/o independentistes.
Però estás equivocat amb la d'Espanya: es una bandera que representa a una gran nació, Espanya, país obert i plural que encara el segle XXI amb grans esperances i una cara plena de joia.
Això és el que crec del meu estimat país, Espanya, i de la meva volguda terra, Catalunya.
I això de voler apoderar-se de Sant Jordi o San Jorge? És un cop més un tic nacionalista de voldre apropiar-se d'ell? Encara estem així, amics nacionalistes catalans?
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
realment no cal dir-li res mes, s'integre abans un immigrant que ve de milers de km, que no pas un immigrant espanyol, d'aixo s'en pot estar ben segur ( cal dir que molts ho estan completament) de fet ells son en part, colonitzadors-es, i tenen en la ment colonitzar, de bona o mala fe, pero colonitzar.
Jo penjare l'estelada, de fet la tinc tot l'any, com a mostra de estima a una terra que plora, tots els enemics del poble catala, faran quelcom, per dir que si es una festa de la burguessia catalana que si tal i pasqual ( quelsevol cosa per tal d'anorrear qualsevols simbol identitari) millor que no perdem el tems, millor que ens organitzem i lluitem per aniquilar aquestes ansies que alguns tenen per veure'ns desapareixer, que no ho assoliran.
Companyes, endavant la lluita continua, i per Sant Jordi la estelada al balco, ja que es la bandera de lluita, fins a vencer!
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
21 abr 2006
Penjarem la estelada i seguirem juitant per la independencia!!us ho diu un "xarnego"que s'ha integrat en aquest gran pais i s'ha despertat de la gran mentira imperialista que es castilla...ui perdo volia dir españa...
Visca les nacions oprimides i invadides a la força com son els paisos catalans!!!

Pd:Lola llegeix una mica de la historia de catalunya...i crida espanya si tens ovaris...
Un esglaó més en la degradació: spam patriotic
22 abr 2006
Esta clar que aquest debat no portara enlloc si la gent no es calma una mica. Resulta molt inquietant la idea que sembla que defensen algunes persones de les anomenades "independentistes" sobre el fet que pugui existir gent que visquent a Catalunya poguin sentir-se espanyoles i potser catalanes simultaniament o simple i exclusivament espanyoles. Feus-ho mirar col.legues perque francament hi ha quelcom que no rutlla quan ens comencem a referir a les nostres veines com "colones", no confonguem les coses ni insultem al personal amb paraules com "garrulo" o "lumpen" que vaja despres som totes molt antifeixistes no? Si la primera resposta del fil ja es es interpretada com agressiva, tambe ho hauria de ser el post o "contribucio" original d'en/la "L'independentista". Perque no ho penges a convocatories i punt? perque no puges el cartellet a la galeria media? No comparteixo gens ni mica els teus plantejaments ni el teu discurs pero a Indymedia amb respecte hi cabem totes. Que hi cabriem totes al teu blog que publicites sense descans? Penso que no, aixi que potser seria millor per totes que el promocionessis (si es el que et ve de gust) en altres pagines que segur que també compten amb la teva simpatia i hi trobaras sens dubte més suport.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
22 abr 2006
"lola":
A veure si anem més a classe..

La bandera actual de l'Estat espanyol va ser copiada directament de la de la Marina catalana.

Mladic en tant que militar serbi no era independentista sinó tot el contrari, volia mantenir units i sotmesos la resta de pobles dins la Iugoslavia en procés de desmembrament.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
22 abr 2006
"arar", llaurar en català, s´escriu sense h. Els espanyols tenen un dit, lola: "dime de que presumes y te diré de que careces". Aplica´t el "cuento", i llegeix, llegeix, llegeix...

VISCA LA TERRA!
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
22 abr 2006
el debat no porta enlloc ... LOLA torna a españa ... si tan española et sens ... marxa trankila , sense por ,,,, marxa !

els PPCC no són Espanya, tan si tu kreus com si no ...
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
22 abr 2006
Lola, los genocidas serbios como Mladic hacían lo mismo que tú, negar realidades nacionales que pudieran poner en peligro la unidad de la gran Serbia. Ellos lo hacían fusilando i tú lo haces colgando banderas españolas en la diada de Catalunya. Pero si los fusilamientos recibían el apoyo de buena parte de los serbios, es porque antes hicieron una campaña de tiranización i humillación de otras naciones que mantenían a la fuerza.

No se si es por ignorancia o por malicia, pero la gente como tú sois unos reaccionarios antidemocráticos. Si en lugar de utilizar la etiqueta nacionalista para tiranizar a las personas que defienden la identidad nacional catalana, aceptarais lo que dice las naciones unidas:

http://www.unhchr.ch/spanish/html/menu3/b/d_minori_sp.htm
Artículo 1
1. Los Estados protegerán la existencia y la identidad nacional o étnica, cultural, religiosa y lingüística de las minorías dentro de sus territorios respectivos y fomentarán las condiciones para la promoción de esa identidad.
2. Los Estados adoptarán medidas apropiadas, legislativas y de otro tipo, para lograr esos objetivos.

Todo seria mucho más fácil.

Pero lo que se hace desde el Estado y determinados sectores de la sociedad, es utilizar técnicas maquiavélicas para transformar Catalunya en una región más de España, y así poder terminar este proyecto nacional inacabado. Una España unida y sin diferencias, donde la única lengua exigible en la administración sería la española, donde el estudio y uso de las lenguas regionales en las escuelas sería opcional o se reduciría su presencia, i donde no se legislaría la excepción cultural, para que la cultura expansiva derrocara a las culturas minorizadas sin necesidad de utilizar la fuerza.

No se porque te sorprendes que te llamen garrula, cuando eres plenamente conciente que sacar la bandera española en la diada de Cataluña es una zafiedad. Cualquiera que vive y está integrado en Catalunya lo sabe.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
22 abr 2006
Donde digo diada de Catalunya, quería decir diada de Sant Jordi.
Re: Aquest Sant Jordi posem l’estelada al balcó.
23 abr 2006
tu fica la bandera espanyola, que potser te cau una pluja de ponxos i te cremen la casa, filla de puta
Sindicato Sindicat